• Slagathor

    Vaknade upp med en mystiskt märke (bild) och nu har jag ont i benen...

    I onsdags eftermiddag märkte jag hur det började klia på vänster utsida lår, långt ner. Tänkte inte mer på det, förrän jag i torsdags morse vaknade upp och upptäckte det ni ser på bilden!

    Nu har det ju gått ett par dagar sedan det började klia och svida, men det har inte utvecklats mer än att blåmärket på vissa ställen gulnat. Vad kan detta vara? Jag antar att det är ett bett, men från vad? Myggbett har jag på andra ställen och de ser inte ut så här.

    Idag har jag varit väldigt trött pga dålig sömn då lillan strular, så jag har mest legat faktiskt, och vilat. Trots detta så har jag under dagen börjat få ont uppifrån höfterna och i låren ner mot knäna där det avstannar, för att sedan vagt vandra vidare bak mot vaderna.

    Inte kan det ha nåt samband? I övrigt mår jag bra. Har lite ont i övre delen av ryggen, strax nedan skulderbladen. Men det tror jag är för att jag har svårt att andas pga allergi.

    Vad tror ni? Vad är det för någe?



     
    Förr lagade man det som var trasigt. Nu byter vi utan en tanke på konsekvenserna ut det.
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-06 20:20
    Ps. Bilden är tagen nyss, inte igår när jag upptäckte märket.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-06 20:39
    Tack för alla snabba och bra svar. Jag kommer avvakta tills på måndag såvida det inte blir värre under helgen. Får jag ondare i benen eller "bettet" förändras så kollar jag upp det tidigare.
  • Svar på tråden Vaknade upp med en mystiskt märke (bild) och nu har jag ont i benen...
  • Vanilj L
    Slagathor skrev 2012-07-08 08:37:07 följande:
    Jag har varken feber eller känner av nån förlamning. Huvudvärk har jag däremot. Idag ser "bettet" mer plant och fint ut. Blåmärket har blivit mindre, men ingen förbättring i hur jag känner mig.

    Ja då har du ju en av de symtomerna. När min dotter hade borrelia så hade hon ingen av dessa symtomer utom ringen runt bettet förstås. De sa att det var bra att vi åkt in med en gång då vi upptäckt det.
  • Es Mamma

    Men Sara "läkare" verkar inte ha så stor koll, men det är inte många läkare i Sverige som har angående borrelia. Har en syster som blev förlamad i halva ansiktet pga borrelia, nu är hon kroniskt sjuk i borrelia för att svenska sjukvården inte kan ge den behandling som behövs. Hon får feber vid minsta ansträngning, ständigt trött, ont, svårt att andas och andra besvär.
    Man får hoppas att inte Sara är läkare på riktigt.

  • hormonhäxan

    100% säker på borrelia. Jag såg exakt likadan ut och jag hade inte heller haft någon fästing som jag visste om!

  • t0va
    Es Mamma skrev 2012-07-08 10:55:35 följande:
    Men Sara "läkare" verkar inte ha så stor koll, men det är inte många läkare i Sverige som har angående borrelia. Har en syster som blev förlamad i halva ansiktet pga borrelia, nu är hon kroniskt sjuk i borrelia för att svenska sjukvården inte kan ge den behandling som behövs. Hon får feber vid minsta ansträngning, ständigt trött, ont, svårt att andas och andra besvär.
    Man får hoppas att inte Sara är läkare på riktigt.
    Så var det för mig med, 5år gick jag och bollades runt tills jag tillslut fick hjälp men det var för att jag höll på att dö i blodförgiftning och de pumpade mig full med antibiotika. Men helt återställd är jag inte och lär nog aldrig bli.
  • jwrh

    Oj shit, jag har nått liknande på mitt ben just nu, fast mycket mindre. Det är som en prick med ett blåmärke i en ring runt. Det är inte alls svullet eller rött och känns inte alls. Jag har inte mått dåligt, haft ont någonstans eller känt av något överhuvudtaget så har inte ens tänkt tanken att det skulle vara något allvarligt. Tycker inte det ser ut som de bilder av borrelia jag får upp när jag googlar men nu blir jag lite orolig.

  • Es Mamma

    t0va - Ja man blir mörkrädd. Helt otroligt hur de kan vara så nonchalerande och ovetande. Min syster fick till slut hjälp av en privatläkare som skickade hennes blodprover till Tyskland. Läkaren själv har åkt på behandling i Norge pga den dåliga behandlingen i Sverige, det visar ju ett och annat.

  • mrsStatham

    Sådär ser mina första myggbett ut. Det brukar bli bättre ju fler jag får. Vid augusti-september brukar de inte märkas alls.


    Bara två saker är oändliga
  • Scream2
    Inabsentia skrev 2012-07-07 22:31:51 följande:



    Fast jourcentralerna har väl också öppet på dagtid under helgen? Eller beror det på var man bor kanske? Jag satt på akuten i 13 timmar med brutet ben för ett par veckor sedan (numera gipsad), i sällskap av en 80-årig dam med bruten arm som efter 9 timmar fick åka hem för att komma tillbaka nästa dag. Med våra frakturer (grät av smärtan) var vi inte särskilt högt prioriterade i förhållande till t ex ambulanstransporterna som kom in. Vilket är helt ok (frånsett att de borde få mer resurser), hade jag varit döende så hade jag också gärna sett att de frångick turordningen. Så hade TS, som är tveksam till att åka in alls, åkt till akuten så hade hon nog hänvisats vidare eller fått vänta en evinnerlighet. Oavsett hur lång tid det tar att läka så handlar det nog mer om hur akut det är för stunden. Jag är å andra sidan inte läkare ;).

    Bara en passus....patienter på akuten prioriteras utifrån skada och symtom. Att komma i ambulans ger absolut INTE förtur per automatik, utan det kan mkt väl vara så att du gick före många som kom med ambulans. Sen var det väl en ortopeddag du hamande där, dvs ortopedläkarna hade fullt upp och därför fick ni vänta så länge. Hade du kommit in med en propp i lungan är det ju inte samma doktor som tar hand om dig.

    Var det 13 timmar innan du blev påtittad öht? Hur många timmar innan du var färdig?
    Tror personalen gärna uppskattar om du skriver ett brev till sjukhusledninen alt en insändare i tidningen om den väntan som uppstod på akuten.  
  • Scream2
    Vanilj L skrev 2012-07-07 21:58:28 följande:

    Vad är du för en konstig läkare?

    Om infektionen har spridit sig och behandlingen börjar sent kan det i vissa fall ta flera månader för kroppen att läka. Självklart skulle hon ha gått till akuten i dag.

    Självklart ska hon uppsöka sin närmaste jouröppna PRIMÄRVÅRDSinrättning. Sen kan den ligga på olika ställen, vissa ligger på samma ställe som akuten, andra på helt andra ställen i stan, eller i en annan stad. Man måste, som Sara gör, skilja på AKUT mottagning där akuta och livshotande tillstånd behandlas och på jourcentral där akuta primärvårdsfall tas emot, som ex öroninflammation, feber som inte kan vänta, sårskador, infektioner från urinvägar, hals, stukade fötter osv.
Svar på tråden Vaknade upp med en mystiskt märke (bild) och nu har jag ont i benen...