• Erya

    Marsbebis 2013

    Jag drack massor kaffe innan graviditeten (på jobb, drack sällan hemma) Nu så tycker jag dock att kaffet smakar pyton de flesta gånger så jag skippar det helt nu :P

    Gått över till att älska te nu igen, måste köpa hem lite annat än bara det svarta teet dock.
    Törstig är jag hela tiden, så det bli mycket vatten = ännu fler toabesök :P

    Förstoppning kan jag inte säga om jag har något problem med, men å andra sidan så har jag ju IBS så det är vanligt för mig att inte kunna göra något på 1-2 veckor och sen spendera en kväll/natt på toa... Dock tror jag nästan att min mage har blivit mer.... regelbunden nu jämnfört med innan.

    Det jag lider mest av är huvudvärken, jag börjar nästan mi9sstänka att det är lite hobby-migrän (har aldrig haft migrän) eftersom det förvärras av ljud/ljus och går över om jag går och lägger mig. Väldigt jobbigt eftersom jag jobbar med småbarn :(

    Pratade med min mamma igår om hur hennes graviditeter hade varit. Hon berättade lite om hur vi hade varit i magen, lite kul faktiskt, eftersom min äldsta bror hade varit väldigt lung, bara någon enstaka spark (han är den lugna av oss även nu) - Mellan brorn hade levt rövare, var aldrig stilla (Han flänger runt är spontan men kan ointe planera :P) - och jag..... jo e mellanåt levde jag rövare, sen några gånger blev mamma väldigt orolig för hon kände inget på flera dagar (hon hade målat om i lägenheten och var rädd för att det hade påverkat) så hon åkte in och gjorde ett UL, men BM lugnade henne oc sa att jag bara sov :P I tre dygn :P (jag gillar att sova även nu :P)

    Dock så förlöstes vi alla tre med kejsarsnitt så jag kan inte direkt snacka förlossning där, men jag har några vänner samt svärmor man kan snacka sådant med :)

  • Erya
    Hoomlan skrev 2012-07-21 10:46:04 följande:
    Fråga ni som mår dåligt har ni bara känt att ni mår dåligt eller spytt? 
    Bara kännt illamående, tacka gudarna så har jag inte spytt :P
    Illamåendet kommer oftast på grund av hunger, så jag har börjat ha knäckebröd nära till hands när jag är hemma, så jag kan knapra i mig det så fort jag märker det börjar rulla runt i magen lite.
  • Erya
    Becca85 skrev 2012-07-21 11:57:48 följande:
    Hej! Jag är jättegärna med här om jag får :) fick ett plus i torsdags. Kan inte riktigt förstå :) Spännande att läsa om era tankar kring när man berättar. Jag vet ju att man bör vänta till ca v 12, men för närmsta familjen? Känns inte som det kommer gå att hålla det hemligt. Jag kommer ha passerat v 5 när vi ska på bröllop nästa vecka. Alla kommer väl fatta om inte jag dricker eller? Känns skitjobbigt :/ vill verkligen inte ha frågan av HELA släkten. Frågar man folk rakt ut? Speciellt när man själv har varit gravid och VET att man gärna väntar till v 12?
    Grattis :)
    Våra närmsta vet om det.
    Jag har varit på några träffar efter jag fick reda på det (ska på bröllop idag) och jag har både slutat röka och dricka... Jag kör bara med att jag inte mår så bra, sen är det inte mer med det :P

    Har ju faktiskt funnits tillfällen då jag inte har viljat dricka vid högtider så så konstigt är det väl inte :P
  • Erya
    Lilly Jk skrev 2012-07-21 20:13:31 följande:
    Är det någon annan som har fått kronisk huvudvärk?
    Vaknar och det gör ont och så gör det tills jag lägger mig igen.
    Det gör mig så lättirriterad och nästan elak, tycker synd om min sambo.

    Han tycker att jag bara sover hela tiden, börjar känna att det stämmer.
    Måste ta en powernap vid 16-tiden för att fungera någorlunda.

    Också sjukligt rädd för MF och MA, men har också läst massor
    om riktigt sena MF och förlossningar som startat kring v 23.
    Borde inte ens läsa sådant!
    Jag hade konstant huvudvärk innan i veckan. Igår började jag ta vitaminer (Gravid vitaminer) och jag vet inte om det är det som har hjälpt eller de stora middagarna jag har ätit igår och idag, men huvudvärken har faktiskt mildrats rejält.
  • Erya
    Hoomlan skrev 2012-07-21 21:26:53 följande:
    herre gud, har alltid haft lätt för att gråta till filmer med mera , men nu är det ju löjligt, hinner knappt hända något ledsamt på teven innan tårarna rinner! Kollar på greys anatomy som jag har sett 4 gånger så vet när man ska börja gråta med kanske därför jag gråter innan det händer saker med Flört haha
    Tyckte inte jag märkte av att jag var mer känslig... Men herregud, tittar på I am legend, Sam (hunden) dog för en liten stund sen och jag storbölar fortfarande :'(
  • Erya
    Kenize skrev 2012-07-21 23:55:49 följande:
    Hoppar in här från gamla tråden, även om jag inte varit så aktiv senaste tiden. Haft ett par jobbiga veckor med massa illamående och ibs-besvär. Rynkar på näsan Vaknar varje morgon helt utsvulten och måste bara få i mig något, vad som helst så fort som möjligt, varit helt matt, skakig och kallsvetting, men direkt efter första tuggan blir det fosterställning i soffan av smärta. Så har varit pest eller kolera, nu efter en och en halv vecka verkar det börja lätta. Har fått vara hemma från jobbet några dagar med och då har hela dagen bara bestått av att försöka äta och sen sova en massa, igår sov jag till kl 18. Tungan ute 
    Har knappt orkat tänka på graviditeten under den här perioden. Vi ska på vul på måndag, v8+0, och jag har inte ens sett fram emot det utan bara undrat hur fan jag ska fixa det om jag mår såhär. Men nu när allt börjar bli bättre så känns det spännande igen. Glad 
    Sambon ser väldigt mycket fram emot det, han har varit rätt orolig senaste tiden pga hur jag mått. Att det skulle vara någon fara för den lille eller så, men enligt alla mina googelsök ska det inte påverka fostret så jag oroar mig inte så mycket faktiskt. Glad 

    Till alla er som mår illa har jag märkt att isglass funkar bra för att mildra mitt illamående och även halsbränna. Har tänkt testa bara is sen när piggelinen i frysen är slut, så jag inte får i mig hur mycket socker som helst. Så det är ett tips att testa, hoppas det funkar för flera. 
    Usch ja, IBSen är jobbig nu när man i princip måste äta hela tiden. Knäckebröd fungerade för mig i mellan måltiderna. Sen har jag mina vanliga nojjor på glassbåtar och isglass :P (men det hade jag innan grav också :P)

    Har du börjat med vitaminer? min trötthet/huvudvärk och illamående la sig rätt bra efter jag började med vitaminerna i fredags (om det nu är det som hjälpt eller om hormonerna helt enkelt har lugnat sig vet jag inte) Men jag har misstänkt länge att jag inte tar upp näringen i maten som jag ska pga IBSen så tänkte att det inte skadar att ta vitaminerna.
  • Erya

    Vecka 8 idag (7+0) Jag mår fortfarande helt ok efter jag började med Gravid vitaminerna i fredags, så det var med största sannolikhet vitamin/järn brist som gav mig min extrema trötthet och huvudvärk.
    Lite ont i svanken har jag haft i en vecka nu, inte så farligt mer att man typ har burit lite för mycket eller sovit konstigt.
    Kissenödig konstant, men behöver sällan gå upp på natten så det är skönt. Brukar dock vakna någon gång under natten och vara extremt törstig, har nog med att göra att jag tydligen har börjat sova på rygg med benen böjda och fullt snarkandes (enligt min kära sambo :P)

    Har för skojs skull vägt mig en gång i veckan sen jag fick reda på graviditeten. (har väldigt svårt att gå upp i vikt, är lite felkopplad så jag går ner i vikt när jag äter, kan vara IBSen eller något annat i tarmarna som ställer till det med näringsupptaget)

    vecka 5+6 (v..6) 55,3kg
    Vecka 6+4 (v. 7) 54,2kg

    tja ett kilo e inte onormalt, eftersom jag oftast inte går mer än kanske 1 gång i veckan.... om ens det...

    Jag tror jag har fått lite nojjor på frys pizza, sån där med salami på... vill ha det hela tiden, men min sambo vägrar låta mig äta det varje dag :P Igår åt jag lite dåligt, 2 rostade mackor, 1 knäckebröd, lite potatismos, 1 pannbiff, 2 glassbåtar, 1 Twister (isglass) 8 kanelbullar.... tror det var allt, men jag åt mycket mat både fredag och lördag så jag var nog rätt mätt fortfarande :P

    Ikväll blir det 80-års kalas med kallskuret *nomnom*

  • Erya
    Laliii skrev 2012-07-23 17:01:59 följande:
    Baaaaah mår illa! Köpte godis, åt en massa & nu mår jag illa! Man lär sig aldrig! haha
    hehe, stackare, ja godis och läsk kan jag knappt få i mig nu för tiden, glass och kanelbullar går bra ;) Är inte så glad för sött längre.

    Jag hade dock kunnat leva på glassbåtar, twister, pizza och kanelbullar ;P fast efter de 8 kanelbullarna igår har jag inte varit sugen på dem idag (köpte 2 påsar frysta kanelbullar)
  • Erya

    Godnatt :) dags för mig att sova också, sovmorgon i morrn dock så jag börjar inte jobba förräns 11 :D

Svar på tråden Marsbebis 2013