• Cantaton

    Marsbebis 2013

    MammaTillEnStjärna skrev 2012-09-25 08:16:45 följande:

    Känner mig helt nere idag

    När jag vaknade i morse var jag pigg och glad, men sen hände något. Jag vet inte vad, men helt plötsligt blev jag bara sur och grinig och jag lät de gå ut över den enda personen i närheten – min dotter Gråter Har så dåligt samvete… Grät i bilen påvägen till jobbet. Suck.


    Stor kram. Jag har haft en sådan natt och vände och vred mig och grät. Sambon vaknade till ett par gånger men förstod inte riktigt i sin sömnighet, så det enda han sa var: "Du måste ha täcket på dig så att du inte blir förkyld". Omtänksam var han i alla fall...  

    Förstår att det känns jobbigt att det gick ut över din dotter. Det viktiga tycker jag att när sådant händer ha en dialog med barnet. När du hämtar henne sedan kan du säga att du inte mådde bra i morse och att du då råkade säga saker eller ha ett tonfall mot henne som du egentligen inte menade och att du vill säga förlåt för det.

    Stor kram igen. 
  • Cantaton
    MammaTillEnStjärna skrev 2012-09-25 11:03:34 följande:
    Tack

    Haha, gulligt av honom att säga så

    Jag ska prata med henne sen när vi träffas. Jag vet att hon inte kommer förstå men jag vill ändå försöka, som du säger. Det känns så dumt. Att man gör saker fast man vet att det är fel. Jag tänkte hela tiden på att det är fel att vara arg för ingenting och det är fel att ta ut det över dottern, men samtidigt som jag tänkte det så tog  jag ut det på henne ändå. Märkligt.
     
    Men så funkar vi allihopa i sådana situationer. När jag varit trött och hungrig har jag absolut inte alltid sagt rätt saker till min sambo, även om jag känt i bröstet att det jag sagt varit fel och taskigt och något jag egentligen inte menat. Och han likadant mot mig. Men då har vi alltid pratat om det efteråt när det lugnat ner sig lite och sagt förlåt.

    Även om din dotter kanske inte förstår nu, så kan det vara ett sätt för henne i framtiden att våga säga förlåt och inte stänga känslor inom sig. Om både mamma och pappa kan göra fel så kan jag också, liksom. Det blir okej att visa känslor de gånger det råkar inträffa, men man vågar också prata om det efteråt. Jag tror det är viktigt. Det är min filosofi om hur det ska få vara hemma hos oss med vårt kommande barn. Jag ser bekanta som gör så och då säger 4-åriga lilla flickan "Det är okej nu mamma, du har sagt förlåt." Söta lilla
     
  • Cantaton
    saoura skrev 2012-09-25 11:10:36 följande:

    Min korta stubin som jag har nu när det kommer till det mesta och tyvärr drabbar det dottern jättemycket. Jag har konstant dåligt samvete att jag skäller på henne i onödan. Inatt drömde jag dessutom om att jag skällde på henne och ja det ena ledde till det andra och det slutade med att hon planerade att rymma från mig :( vaknade upp och mådde så dåligt över allt som påverkar henne negativt som kommer från mig. Vi har iaf haft en väldigt mysig morgon tillsammans och vi har varit på BVC för 2,5 års kontroll där hon blev godkännd ;)
    Underbara tjejen satt och lekte med en groda på min mage och sen klappade hon så fint och ömt på magen. Värmer i mammahjärtat 
    Åh, vad jobbigt! Obehagligt... Fint att ni haft en bra morgon tillsammans.
  • Cantaton
    MammaTillEnStjärna skrev 2012-09-25 11:21:04 följande:
    Ja det är klart man ska prata om saker och ting särskilt efter ett "bråk" . Vill bara hem och gosa med henne nu och prata Älsklingen...
     
  • Cantaton
    Bööne skrev 2012-09-25 12:22:06 följande:
    Hej hej.. Fanny heter jag och bor i dalarna med min make, dotter på snart 9 månader och hund . Jag har följt eran tråd ett tag men inte skrivit nånting men tänkte skriva nu iaf.. Jag väntar mitt andra barn som beräknas komma 13 mars ungefär.. Det blev lite snabbt på för oss vilket vi inte hade planerat men men blir ändå kul att ha så pass tätt mellan barnen. Jag hoppas jag får vara med i eran tråd..
    Välkommen, Fanny! Och grattis till kommande bebis
  • Cantaton
    Lilly Jk skrev 2012-09-25 20:55:09 följande:
    Vecka 18 idag!

    Var på besök hos BM idag också och har fått lyssna på blobbis.
    Fick med lite sparkar och hjärtslag på 144/minut.
    Vad det innebär vet jag däremot inte.
    Oj, vad långt 18 låter  
    kantarellskog1 skrev 2012-09-25 21:15:26 följande:
    Mysiga känsla! Jag har lyssnat på den lilla korvens hjärtslag, och med reservation för lite felmarginal - 156 slag i minuten. Det är först NU jag börjar förstå. Det här är första livstecknet förutom plusset på stickan. Magen är större, men det är absolut ingen gravidform på den än. På torsdag är det vecka 15 och jag känner ingen oro! Jag trodde det innan, att jag skulle vara mer nervös men i princip ingenting, och detta även före hjärtslagen. Får se om 156 slag/minuten betyder tjej!! Bara 183 dagar kvar! :)
    Vad skönt!
    Ijustwannabegod skrev 2012-09-25 21:29:25 följande:
    Hej! Emelie heter jag 22 år gravid med mitt första barn i v 17. bf 10/3 rul 9/10. Harföljt tråden sen den startades Jag funderar nu kring det här med gravidförsäkring, finns ju gratis alternativ och andra som kostar lite. Vad har ni valt? Behöver man någon över huvudtaget? Känner mig kluven!!
    Välkommen! Vi har inte kikat så noga på försäkringarna än, men ska göra det rätt snart. Får se vad det blir...




     
  • Cantaton
    Delfinis skrev 2012-09-26 09:09:37 följande:
    måste bara kolla för säkerhetens skull, jag fick en pick salami korv från bekanta från ungern som var här och hälsade på.Jag har skivat upp den och fryst in den i 3 dagar nu och lagt den nu i kylskåpet, är den ok att äta nu?har jag gjort rätt..
    Det bör den vara
    Hjärtefröjd skrev 2012-09-26 09:23:05 följande:
    Var hos BM i morse. Alla värden såg bra ut och hon hittade bebisens hjärtljud direkt.

    Men jag blev lite fundersam över att hon bokade in två UL i vecka 32 och 40. Är det standard?
    Kul! Vi har bara RUL, inget därefter alls.
     
  • Cantaton
    MammaTillEnStjärna skrev 2012-09-26 20:55:40 följande:
    Cantaton: Grattis! Va roligt!!!

    Ja då förstår jag också varför tråden blivit så insktiv. Känns som man blir "tvingad" till fb för att kunna följa alla Vet inte riktigt om jag vill det...
    Ja, superkul Fast det är ju ett tag tills den kan komma till användning!

    På FB händer det rätt mkt, ja...
    Laliii skrev 2012-09-27 08:26:03 följande:
    De senaste dagarna har en ny gravid symptom dykt upp i mitt lilla liv. Svullnad i händer & fötter. Oh the joy :) Någon annan som känner detsamma? :) 16+4 idag!
    Nej, tack och lov inte

    Själv har jag världens mastodonthuvudvärk just nu. Undrar vad jag kan göra åt den... Ska sjunga på begravning efter lunch, så skulle vilja vara "fit for fight" då. Men jag gissar att jag kommer att få lägga all min energi på att klara av uppdraget och sedan åka hem och sova.

     
  • Cantaton
    harkrank skrev 2012-09-27 09:32:54 följande:
    Jag ger upp jag med..får väl bli FB också :)

    Kan du lägga till mig? Malin Olofsson
    Det finns rätt många med det namnet... Vem ska vi leta efter? :)
Svar på tråden Marsbebis 2013