• Anonym (om?)

    Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?

    Anonym skrev 2012-08-02 11:08:06 följande:
    Jag har bara svårt att förstå, då jag trodde man skaffade barn för att man längtar efter att gosa med en bebis, att få ett barn.

    Varför skaffar du barn ts?
    Hur kan man helldre vilja arbeta än att spendera tid med barnen?

    Om jag hade råd skulle jag aldrig mer arbeta.

    Vilket tryggt bra barn som har sin mamma vid sig 24/7 tills dte blir 18 *ironisk*

    Jag kommer spendera massor av tid med barnet. Räkna bort de 6 timmarna per dygn för mig och barnet kommer ha någon av föräldrarna vid sin sida alla timmar utom 2-3 timmar per dygn.  
  • Anonym (om?)
    eMund skrev 2012-08-02 11:08:01 följande:
    Adoption kanske skulle vara en bra lösning TS? Barn bör man vilja ta hand om själv den första tiden. Kan man inte ta föräldraskapet på allvar så ska man inte skaffa barn...

    Bör?

    Tar vi dte inte på allvar?
  • Anonym (om?)
    ViTvåBlirTre skrev 2012-08-02 11:16:54 följande:
    hit orka jag bara läsa.
    Ni verkar resonera väldigt märkligt.
    D första jag undrar e: Varför skaffa barn om man inte vill va med d?

    Min sambo började jobba efter sina 10 dagar, o han säger varje dag att "Så mycket d händer på den lilla tid jag e borta!"

    Vårt barn e nu 4 mån o han känner av d mer o mer. Det händer verkligen jättemycket o barnet behöver en!

    O ja d e "bara 8 timmar" men d e kanske barnets mest vakna tid? eller förmodligen.

    O hur ska ni orka jobba om bebisen vaknat en gång i timmen hela natten, 5 dagar i rad?

    Nä jag förstår verkligen inte hur ni tänker, o tro mig jag försöker begripa.

    Jag menar även om man såklart längtade efter sitt lilla pyre så såg jag verkligen framemot att va hemma med barnet i minst 1 år, o varje dag har jag en tanke som får mig att känna mig lite egoistisk o d e "Jag slipper missa en massa, jag lär förmodligen va med varje gång han gör nåt första gången"

    Ja detta va ju egentligen lite OT, kan tyvärr inte svara på din fråga, för jag vet inte.

    Vi är båda vana vid att ha jour i princip jämt och vaknar redan ca varannan varje timme när det är som värst av den andras mobil som är på jouren.

    Jouren kommer vi att avstå från när vi blir föräldrar men vi vet redan nu hur det är att gå till jobbet med väldigt lite sömn, varför skulle ett barn vara annorlunda mot det? vaken som vaken, nu blir det vaken med en bebis istället för mobilen.  
  • Anonym (om?)
    Tom Araya skrev 2012-08-02 11:16:17 följande:
    Det verkar som att ni låter andra göra mycket åt er mot betalning och samtidigt påstår du att det ekonomiska är huvudskälet till att ni båda vill jobba så snart som möjligt, eller har jag missuppfattat?

    Du vet väl att den totala ekonomin är beroende av utgifter och inkomster. Ni har alltså valt ett stort behov av inkomst genom er nivå av utgifter.
    Ni skulle alltså ha råd att vara hemma med ert barn mer om ni gjorde mer själva.
    Detta låter mer och mer som lathet.

    Vad är kvalitetstid för er? Hushållssysslor med barn gick ju bra.

    Vi jobbar inte för att vi behöver ekonomin.

    Vi är inte lata men dte är inte roligt direkt att behöa tänka på hushållsysslor alltid. men med ett barn så blir det ju roligt för barnet vill ju garanterat se på tvättmaskinen, alla vreden, se på bubblorna när man handdiskar eller vara med när man gräver i rabatterna så då kommer vi troligen börja göra allt själva för att barnet ska få alla dessa roliga upplevelser av ljud ljus former, upplevelser osv.

    Kvalitetstid är att ge barnet det det behöver och se det utvecklas och samtidgt vara en pigg glad förälder, vi blir inte pigga och glada av att bara gå hemma/gåpå förskola osv 24/7. Vi lär oss enomrt mycket varje dag i vårt yrke, vi får roliga upplevelser vi kan dela med oss av. Vi blir glada föräldrar med massor av energi och massor av erfarenheter att dela med oss till till barnet.

    Jämför det med någon som tvingas vara hemma 24/7 och bara lyssna på barnjoller/skrik/bajsblöjor. Hur glad blir man då? Och säg inte att oj vi kan ju missa bebisens första skratt eller ord. Det kan du med, du kanske sover när det inträffar eller är alla här supermäninskor som aldrig sover?        
  • Anonym (om?)
    Anonym skrev 2012-08-02 11:25:30 följande:
    Men ts hjälp mig att förstå då!

    Varför vill du ha barn om du ändå vill fly ifrån barnet?

    Jag förstår om man kan tänka att det är lite skönt att ha lite tid av om barnet väl är jobbigt att ta hand om efter det väl kommit, men att planera i förväg att man helldre vill jobba än att ta hand om sin bebis, det har jag svårt att förstå, varför vill man då ha en bebis?

    Vi vill ge det bästa till vår bebis såklart, och vi är som bäst när vi får upplevelser från andra saker än bara vårt hem, förskola eller annat. Att sitta och titta på när bebisar krälar omkring på golvet och prata med lattemammor som inte har någon livserfarenhet vem blir lyckligare av det?
  • Anonym (om?)
    Anonym skrev 2012-08-02 11:27:12 följande:
    Vi lär oss enomrt mycket varje dag i vårt yrke, vi får roliga upplevelser vi kan dela med oss av. Vi blir glada föräldrar med massor av energi och massor av erfarenheter att dela med oss till till barnet.

    Jämför det med någon som tvingas vara hemma 24/7 och bara lyssna på barnjoller/skrik/bajsblöjor. Hur glad blir man då?

    ?????????????????????????????????????????????????? ???????
    Du låter inte som någon som vill ha barn överhuvudtaget.

    Hur låter någon som vill ha barn då?

    "jag vill bara vara hemma och hålla i bebisen 24/7 igen annan ska få röra den än mindre visa den saker, inga yttre intryck får ges, hela världe ska stanna upp och hela mit tliv med så at bebisen inte får en förälder som tar in intryck från nya saker alls"

      
  • Anonym (om?)
    Tom Araya skrev 2012-08-02 11:37:53 följande:
    Det är den tiden och ENBART DEN TIDEN du har möjlighet till heltid med barnet.

    Hur tänker du nu? Så en 2-4 åring kan man inte vara hemma heltid med då eller? Börjar inte barn i förskola när de är 5-6 år?
  • Anonym (om?)
    Tom Araya skrev 2012-08-02 11:35:14 följande:
    Du räknade samsovning som umgänge så jag antar att du inte missar något väsentligt då.

    Vad är samsovning annars? Icke-umgånge? Om bebisen vaknar vaknar någon av oss och är vaken med barnet, vad är konstigt?
  • Anonym (om?)
    Firestarter skrev 2012-08-02 11:39:49 följande:
    Ts, du låter, kanske inte just här, men i allmänhet, i dina inlägg som en klok människa.

    Jag vill ge dig ett råd, jag vet inte varför ni planerar att ha det såhär men bind inte upp dig för mycket på planer om att återgå till jobbet tidigt. Det märks att du inte har barn och inte har en aning om hur det, eller de, är, bered dig på en överraskning! =) 

    Du kan sitta och resonera så här kallt och logiskt nu, det kommer du inte kunna göra sedan, när du håller hela världens kärlek i din famn =) lycka till! 

    Ja jag blev lite irriterad bara det går överstyr i hjärnan ibland när så många ankalgar en för at tinte vilja ha barnosv så blir man tillsut lite irriterad

    hehe ja jag har förstått att man inte kan planera något, men vi har fiull möjliget att vara hemma ifall våra planer går helt i stöpet, vi kan ju ha fel och då får vi göra om göra rätt! 
  • Anonym (om?)
    Anonym skrev 2012-08-02 11:41:32 följande:
    Vad pratar du ens om? du låter verkligen som en ungdom som vill resa jorden runt istället för att ta hand om sitt barn. Så varför då skaffa barn?

    Jag vill ha barn om nått år, och jag vill vara med mitt barn väldigt ofta, nästan så ofta jag kan. Jag vill inte att världen ska stanna upp, jag vill resa med barnet, promenera, träffa nya människor, vara hemma och bara mysa och ta det lugnt. skulle jag slänga in att jobba med som skulle jag inte kunna skaffa barn tror jag, för då skulle nog inte orken finnas hos mig och tiden till barnet skulle inte vara nog, jag skulle gå runt med dåligt samvete och mitt barn skulle säkert ha det bra hos någon annan men det skulle kanske vara svårt att förstå varför föräldrarna valde bort en för jobb när man blir äldre.

    Din ork skulle inte finnas säger du men vi orkar, vad är då det verkliga problemet?
Svar på tråden Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?