• Anonym (om?)

    Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?

    Anonym (Lisa) skrev 2012-08-01 15:09:47 följande:

    Nej livet är inte alltid optimalt och många gånger för att man inte HAR NÅGOT VAL. Här väljer TS helt enkelt att inte vilja umgås med sitt barn. Det är skillnaden. När ska dom umgås? Jobbar kanske 8 timmar per dag + restid. Ska de hålla bebisen vaken när de kommer hem bara för att de ska kunna knyta kontakt... De få timmar som spädbarn är vakna?... Tycker det är märkligt.

    fast nu säger du mot dig själv om de ändå är vakna så få timmar så kan det ju inte spela så mycket roll, sen är vi ju hemma 16 timmar av 24, 8 timmar är inklousive restid, vi kan jobba under resan via mobilen
  • Anonym (om?)
    Kjellgren skrev 2012-08-01 15:04:38 följande:
    Tyvärr frågade du på fel forum för här finns en norm som säger att bara hemmamammor som uppoffrar sig totalt för sina barn, ammar tills barnen börjar skolan och aldrig någonsin låter barnen gå och handla pga kidnappningsrisken eller låter 10-åringar cykla själva är de som räknas som RIKTIGA mammor.

    Nej, jag tycker inte heller det är optimalt att sätta 2 månaders barn på dagis/med nanny. Men livet är inte alltid optimalt och ibland får man göra det bästa av situationen. 

    ja dte är nog fel forum men nu har jag varit medlem så länge här såjag tänkte äh jag kan likagärna tömma hjärnan på funderinar här på FL
  • Anonym (om?)
    Anonym (undrande) skrev 2012-08-02 10:00:04 följande:
    Varför skaffa barn när ni inte vill ta hand om det undrar jag då? 

    det är fel, vi vill ju ta hand om barnet och det kommer vi gör anär vi inte jobbar.
  • Anonym (om?)
    Tom Araya skrev 2012-08-02 10:28:02 följande:
    Räkna på hur mycket av en vuxen persons liv som går bort i jobb (heltid), resor till och från jobb, sömn, andra måsten som att handla, laga mat, äta, tvätta, städa mm....hur mycket blir det kvar?

    Det finns skäl till att vi har det system vi har med föräldraledighet.

    Vad är skälen? Vi är borta inklusive restid 6 timmar per dag (med den nya planeringen)

    Handla det gör vi inte, det får vi hemkört från affären, vi lagar dessutom sällan mat, vi köper färdigt. Sömn är ofrånkomligt. Tvätta och städa det gör vi inte i regel om vi inte känner för det, men med bebis så kommer vi börja för då kan vi ha bebisen i sjal eller sån bär-anordning så kan man motionera och bära runt samtidigt som man tvättar och städar. Och seriöst tvätta och städa tar inte så lång tid.

    Så räkna med 1 timme sammanlagt för att laga och äta mat, 30 minute rom maten redan är klar. Tvätta och städa kan den ena föräldern göra medans den andra gör annat dessutom med barnet.

    Mat-tiden delas med barnet. 0 minuter i förlust. Sömn görs med barnet (samsovning) 0 miniuter förlust. Städning görs antingen med barnet eller av den andre föräldern/städpersonal= 0 minuter förlust.

    Sammanlagt 6 timmar förlust av tid per dag av respektive förälder. För barnet innebär det i realiteten 3 timmar helt utan föräldrar varje dygn.          
  • Anonym (om?)
    Anonym skrev 2012-08-02 10:25:11 följande:
    Jag fattar ju inte varför ni skaffade barn?!

    Jag har varit hemma och maken jobbat o barnet ska in på dagis nu bid 1 år då jag också måste jobba för att få ihop det ekonomiskt. Maken hade gärna varit hemma men vi har inte råd med det tyvärr.

    Min poäng? Att skaffa barn gör man av kärlek till vvarandra och för att utöka en familj som man ska älska och vårda från dag 1 och personligen att lämna bort mitt barn vid 2 månader när dom behöver ens närhet som mest känns inte ens som en verklig tanke.. Sjukt är det. min åsikt så är det bara.     

    Fast då kan ju vi vända på dte har man inte råd med barn kanske man inte ska ha dom heller, vi gör såhär för att vi vill inte pga pengarna. 3 månader kommer barnet vara, aupairen kommer efter 1,5 månad isåfall omd et nu blir au pair.
  • Anonym (om?)
    Tom Araya skrev 2012-08-02 10:38:27 följande:
    Nej på både
    -Har inte råd
    -Kan/vill inte vara hemma med barnet första tiden.

    ?? va?
  • Anonym (om?)
    Chinx skrev 2012-08-02 10:26:16 följande:
    Fy vad ledsen den här tråden gör mig! Hur kan man välja att sätta barn till världen om man inte vill ta hand om dem? Är det här ett sånt typiskt fall av skaffa barn för att man "ska" det, och för att det är en statuspryl. 
    Jag har jobbat som barnflicka åt såna familjer för något år sedan och det var faktiskt riktigt jobbigt för mig att både se och veta att jag träffade barnet betydligt mycket mer än föräldrarna någonsin gjorde.

    Inte nog med att föräldrarna har au-pair/barnflicka på heltid, dessutom är det ofta någon släkting som tar "över" dem efter barnflickans arbetstid, typ en mormor eller farmor, så barnen får inte träffa sina föräldrar alls mycket.

    Varför är det här på något sätt okej? Varför varför sätter man ett barn till världen om jobbet är det enda som betyder något? Har man dessutom råd med barnflicka har man det knappast dåligt ställt heller, så man behöver inte jobba för att få det att gå runt heller, snarare för att kunna fortsätta sin extravaganta livsstil.

    Ska också tillägga att det självklart finns aaaalldeles fantastiska föräldrar som har barnflicka, så där drar jag verkligen inte alla över en kam. Jag har sett båda världar, men blir så ledsen av att se den förstnämnda.  

    Fats vi skaffar inte barn som statuspryl vi ville båda ha barn
  • Anonym (om?)
    Sirendes skrev 2012-08-02 10:47:24 följande:
    Ja, det har du rätt i Wimlan, kvalitet viktigare än kvantitet. Dock tycker jag isf det är mycket viktigt att det är viktigt att det är hög kvalitet på tiden som barnet är ifrån föräldern också, vilken barnvakt som helst skulle jag inte lämna mitt barn med, speciellt inte en bebis. Det ska i så fall vara för att jag vet att barnet har det minst lika bra när det är ifrån mig som tillsammans med mig :)

    Absolut och det är ju därför jag börjar sökandet redan nu. OM dte inte finns någon vi tycker är tillräckligt lämpad att ta hand om vårt barn så får vi naturligtvis stanna hemma. Vi tar ingen för att vi känner att vi måste ha någon utan dte ska vara en riktigt bra, en som ser vår familj som sin egen i princip.
  • Anonym (om?)
    Tom Araya skrev 2012-08-02 10:51:31 följande:
    Inte tvättar eller städar...lever ni i en soptipp, går i skitiga kläder, köper nya när de är smutsiga eller betalar ni för att någon annan städar och tvättar åt er?

    Hur kan du få det till 3 timmars frånvaro av er föräldrar, jobbar ni helt olika tider?

    Om allt kan göras med barnet med och det räknas som 0 förlust av umgängestid kan ni väl ta med barnet till jobbet.

    Ja vi planerar att lägga tiden så ena föräldern börjar 8 jobbar till 14, andra börjar 11 jobbar till 17. Fats vi kan ju skjuta på det en timme till så är det bara två timmar total frånvaro.

    Nej vi tvättar inte och städar inte iv betalar andra i regelföratt göra detta.

    Nej vi tänker inte ha barnet på jobbet det kommer inte vara kvalitetstid.    
  • Anonym (om?)
    Tom Araya skrev 2012-08-02 10:57:27 följande:
    Vilka delar av föräldraskapet finns kvar om man inte vill ta hand om barnet...det på papperet?!

    Så hur många timmar av ditt vakna dygn går åt till att göra annat? Jämför med våra tider så kommer det kanske krypandes att du får spendera mer tid från ditt barn totalt för att du måste handla tvätta städa och allt som tog så fasasfull lång tid.
Svar på tråden Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?