• Anonym (om?)

    Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?

    Tom Araya skrev 2012-08-02 11:43:53 följande:
    Det räknas alltså för er men inte för andra (för de KAN ju missa något i sömnen)?

    Ja likväl kan vi råka sova just denminuten då barnet gör något. Det är fullt möjligt.

    Kan du inte som verkar så engagerad lista upp vad det är som är så fel med vårt tänk och eventuella konsekvenser det ger?  
  • Anonym (om?)

    Nu ska jag på lunch så jag är åter om två timmar ca.

  • Anonym (om?)
    Anonym (Wtf?) skrev 2012-08-02 13:18:01 följande:
    Jämför det med någon som tvingas vara hemma 24/7 och bara lyssna på barnjoller/skrik/bajsblöjor. Hur glad blir man då? Och säg inte att oj vi kan ju missa bebisens första skratt eller ord. Det kan du med, du kanske sover när det inträffar eller är alla här supermäninskor som aldrig sover?   

    - Hur skulle man kunna missa sin bebis första ord eller skratt när man själv sover? Du är väl medveten om att man som förälder inte sover när ens bebis är vaken? Om det inte är på natten, men då sover ju som sagt barnet med förhoppningsvis.
           
    Jag är ganska förvirrad angående om ts är på riktigt eller inte? Om du är det låter du extremt omogen och oerfaren av barn för att bli mamma måste jag säga. Om det nu inte sitter en 16 åring bakom skärmen och roar sig vilket ju verkar mest troligt?

    Inte ens jag tror att bebisar sover på nätterna helt magiskt. Det gör inga bebisar jag träffat, inte förrän de är runt ett år eller mer kan man ens drömma om att barnet har några regelbundna tider. Visst vi kan sträva efter det men vi tänker inte köra njågon skrikmetod eller annat dumt för att styra barnets rutiner det får komma när det kommer, vi kommer dessutom samsova, eller att barnet då ligger med oss och vi går upp om barnet skriker elle rint ekan sova.

    Extremt omogen? det får stå för dig. 
  • Anonym (om?)
    Anonym skrev 2012-08-02 12:14:33 följande:
    Jag är född på 70-talet o på den tiden hade mammor ca 6 månaders föräldraledighet. Jag blev lämnad till en dagmamma som bodde jättenära oss när jag var 5 månader gammal. Idag har jag väldigt svårt med separationer. När en relation tar slut känns det fruktansvärt hemskt. Nästan som att jag ska gå sönder.
    Tror att det kan ha att göra med att jag blev lämnad till dagmamma när jag var så liten. Det finns ju teorier om det här med anknytning och som barnspykologer bland annat arbetar efter. Läs på lite mer innan ni tar ett beslut?
    Varför vill man frivilligt lämna ifrån sitt barn idag i Sverige så tidigt? Vi har det ju jättebra med vår föräldraledighet jämfört med många andra länder i världen.

    Skulle aldrig utsätta mitt kommande barn för det som ni planerar! Jobba hinner man göra resten av livet!
    hur många chanser har du att ge ditt barn en god och trygg anknytning/grund som kommer att påverka barnets liv resten av livet?

    Du troir att det har med det att göra, och att det är fel att reagera så,

    När en relation tar slut ska det kännas. Jag hade varit orolig om jag inte kände något eller bara blev ledsen litegrann. En relation är något man vårdar och håller mycket kär, vi har inga ytliga relationer vi inte bryr oss om så om vi inte reagerade om någon rlation tog slut så hade dte varit tecken på någon form av störning.

         
  • Anonym (om?)
    Anonym skrev 2012-08-02 13:42:27 följande:
    Min svägerska är nanny åt en liten pojke med heltidsarbetande föräldrar. Hon började när han var ganska exakt 2 månader. Pojken har stora anknytningsproblem med föräldrarna (som kompenserar genom att ge honom allt materiellt man kan tänka sig) och tyr sig mest till min svägerska. Hon vill gärna byta jobb, men är rädd för vad det skulle göra mot pojken. Hon kommer ju att sluta så småningom... stackars pojke.

    Hur yttrar sig de svåra anknytningsproblemen? Och arbetar föräldrarna som vi kommer att göra, där man överlappar tiden och är borta max 3 timmar per dygn? Är ditt exempel applicerbart på mig och min man?
  • Anonym (om?)
    Akvileja skrev 2012-08-02 14:29:31 följande:
    Frågar igen samma fråga!

    Har skummat igenom tråden och dina svar TS. I praktiken låter er planering rätt bra ändå tycker jag, även om jag personligen aldrig i livet skulle vilja vara ifrån mitt barn 6 timmar/dag det första året. Men alla är vi olika. Se bara till att ha en plan B. Du vet inte vilket barn du får... Kanske behöver hon/han vara nära sin mamma eller pappa hela tiden, gallskriker så fort någon annan visar sig... man vet inte i förväg sitt barns behov och personlighet menar jag. 

    Vi jobbar båda som chefer inom IT/Finanssektorn för att inte lämna ut oss helt och hållet

    Nej man vet aldrig vilket barn man får, och om barnet nu visar sig inte vilja släppa tex mig och blir hysterisk så får jag såklart anpassa mig efter det och vara hemma med barnet. Så enkelt är det ju, barnets faktiska behov går ju först. Men funkar allt som enligt min TS så gör vi så, ag tror på riktigt inte man får ett otryggt barn av att göra som vi tänk om vi nu inte tvingar barnet. Tex om barnet är hysterisk och otröstlig om pappa går då får pappa helt enkelt inte gå tills den perioden gått över.

    Låter detta så hemskt?    
  • Anonym (om?)
    Anonym skrev 2012-08-02 15:06:03 följande:
    Varför skaffa barn om ingen av föräldrarna vill vara med det? Frågan är fullt seriös utifrån TS frågeställning.

    läs ett par av mina inlägg innan du frågar så kanske det klarnar
  • Anonym (om?)
    DetGodaLivet skrev 2012-08-02 16:08:04 följande:
    Det låter fint att ni vill lyssna in barnets signaler, men då kan ni nog tyvärr inte räkna med att låsa upp er vid yrkesarbete på det sätt du beskriver i trådstarten. Jag har aldrig träffat ett spädbarn som frivilligt velat separera från sin primära anknytningsperson flera timmar under dagtid. Det är nog ytterst ovanligt att bebisar fungerar så.

    Den normala utgångspunkten för ett spädbarn är att ha ständigt kroppskontakt och/eller interaktion med sin aknytningsperson den första tiden. Inga spädbarn vill bli bortlämnade till barnvakt, det ingår inte i ett spädbarns repetoar av möjliga känslor eller önskningar så är det babyns signaler ni vill följa kan ni tyvärr räkna bort den lösningen redan från start.

    Jag har inte sett en enda bebis som har ständig kroppskontakt någonsin under hela dygn med en och samma person. Det kommer finnas tre personer varav alla någon gång hela tiden finns där.

    24/7 kroppskontakt hur gör enamstående föräldrar? duschar de med bebisen i famnen? bajsar med bebisen i famnen? Det låter fullt orimligt. 
  • Anonym (om?)
    DetGodaLivet skrev 2012-08-02 16:25:19 följande:
    Som påstått välutbildad förstår du väl den språkliga innebörden av "och/eller?"

    Men nej för ensamstående mammor kan det vara nog så svårt att få gå på toa eller duscha den första tiden. Du verkar inte alls ha kläm på hur närrhetsberoende spädbarn faktiskt är. Tror du kommer skratta åt vilken inställning/tro du hade efter att du blivit mamma.   

       

    Jag är inte så välutbildad i svenska nej, men jag försöker. Därav min taskiga meningsuppbyggnader och dåligt språkval ibland!
  • Anonym (om?)
    Anonym (Wtf?) skrev 2012-08-02 16:28:30 följande:

    Har man jour när man jobbar inom finanssektorn eller IT branchen?

    Det där ska jag väl inte ens behöva förklara om du nu är insatt i hur brett begrepp jag använda, såklart för att anonymisera min familj. Men ja, såklart man har det iallafall ingår det i våra arbetsuppgifter att ständigt ta beslut för incidenter som uppstår på våra kontor runt om i världen och de förljer inte svensk tid (tyvärr ) Men jag kanske ska försöka få kontoren att bara få problem på min svenska dagstid, de tverkar vara enklare än att få ventilera sig på familjeliv   
  • Anonym (om?)
    byorginalet skrev 2012-08-03 08:46:41 följande:
    inte vara hemma är du inte riktigt klok
    så gött o slippa jobba, bara vara hema och pyssla med lite utav varje
    jag var hemma ett år när min sambo gick i gymnasiet så gött kunde tex bygga färdigt vårat uterum då

    Och det är att spendera tid med sitt barn tycker du?
  • Anonym (om?)
    Anonym (varför?) skrev 2012-08-03 11:23:48 följande:
    Varför väljer man att skaffa barn om man absolut inte kan tänka sig att vara hemma med barnet? Det är för mig obegripligt.

    Au-pair? Ja, det har jag själv "jobbat" som. I tre olika familjer. Tyckte riktigt synd om barnen i alla familjerna. Föräldrarna var otroligt stressade och barnen fick knappt träffa sina föräldrar vissa dagar. Då var ändå dessa barnen mellan 5 och 10år.
    Att lämna sin lilla bebis hela dagar för att jobba??  Nej!!

    Varför inte vänta med att skaffa barn tills man är redo att stanna hemma? Vill man inte vara hemma ett helt år, så dela på "ledigheten". (tar för givet att ni är två om detta, förstod texten så iaf)

    Det första året är otroligt viktigt.

    Eller varför inte dela så ni jobbar halva veckan var? Kanske lite bökigare att få till. Eller att ni jobbar halva dagen var? Men inte att ni båda två är borta hela dagarna.

    Inte menat som ett påhopp, har bara svårt att förstå varför man skaffar barn om man inte vill vara hemma med det. 

    Tycker du själv att dina erfarenheter är applicerbara på vår situation?

    Vi kommer iallafall att vara noga med att välja en au pair som inte har en inställning liknande din att dte är synd om barnet de två timmar som det är helt utan föräldrar, det kan inte vara bra för barnet att ha någon i dens närhet som tycker synd om det och som tycker vi föräldrar är helt konstiga.

    Vi kommer jobba nästan halva dgaen var.      
  • Anonym (om?)
    asta66 skrev 2012-08-03 11:21:23 följande:
    Måste hålla med. Sen undrar jag om paret hade pratat igenom det här med barn innan. Hur är kommunikationen?

    Det är ett välpnaerat barn. Såklart vi pratat igenom det innan,
  • Anonym (om?)
    Samama skrev 2012-08-07 11:34:47 följande:
    Har inte läst hela tråden, utgick bara från ts första inlägg

    Och varför tycker du stackars då?
Svar på tråden Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?