Inlägg från: Gerd parterapeuten |Visa alla inlägg
  • Gerd parterapeuten

    Finns det ens en lösning på vårt problem?

    Hej!

    Eftersom era problem började när ni fick barn tror jag att  någonting har med svårigheterna i denna förändring att göra. Det blir ett stort problem för er familj att din sambo ställer sig bredvid och inte tar ansvar för barnet. Relationen mellan honom och barnet blir sämre och även mellan er vuxna. Det är inte alls konstigt att barnet blir mammigt, det är tvärtom ett mycket gott tecken. Sonen har knutit an till dig och det är precis så det skall vara.

    Jag förstå att du lever i en jobbig situation. Det är varken bra så som ni har det nu och tanken på separation blir svår eftersom lösningarna som ni pratar om inte blir bra. Det är helt orimligt att ni skall ha växelvis boende varannan vecka med ett så litet barn. Eftersom du tar mest hand om barnet skall han vara mest hos dig men träffa sin pappa regelbundet. Man kan få hjälp med umgängesschema hos familjerätten i hemkommunen.

    Om ni skall fortsätta leva  tillsammans krävs förändringar och då är det viktigt att både du och din sambo bidrar till det. Utan förändringar kommer du inte att må bra. Ni behöver ett bättre samarbete, du och din sambo. Ett alternativ kan vara samtal på familjerådgivning i hemkommunen.

    Hälsningar
    Gerd  

Svar på tråden Finns det ens en lösning på vårt problem?