Inlägg från: Marge Simpson |Visa alla inlägg
  • Marge Simpson

    Äggdonation Ava Peter november 2012

    Hemma igen efter ett lyckat instopp Skrattande

    Hoppfull03, jag hade med bara 7 mm på sista ul, men sedan hade den vuxit på sig till 10 mm när Dr Z kollade i måndags, misstänker att det kan vara Crinonet som hjälpt till. Enligt henne är det ju inte bra om den är för tjock heller. Hoppfull03, jag hoppas det fixar sig för dig med. Håller tummarna hårt. 

    Alex2014, vad bra att det funkade för er med! Håller tummarna hårt! Och glöm inte att höra av er så att vi alla får höra hur det gått.

    Har ni med fått en medicin som heter Magne B6 Forte? Vad jag förstod var det magnesiumet i den som gjorde att livmodern blev lite lugnare och inte hade lika många sammandragningar. Har inte haft den förut, så nu hoppas man på att den ska hjälpa till att göra underverk.

    Håller med angående chaufförerna, en himla skillnad på körsättet mot när vi bokade via hotellet. För trafiken är ju inte att leka med precis. Bara att gå över ett övergångsställe kräver full uppmärksamhet.

    Däremot var inte hotellet vad de lovat. Vi bodde på Residence Moika river hotel, som hade ett läge som var helt perfekt, men en frukost som de hade kunnat låta bli att servera, en hemsida som visade rum som inte fanns och ett dåligt WiFi, och en hiss från stenåldern, men tjejerna som jobbade (24 timmar i sträck!) var trevliga och bra på engelska. 

    Var inte nervös den här gången, kändes himla skönt Glad

    Sköt om er!! 

  • Marge Simpson

    Välkommen Emos00!! Kul att du hittat hit Glad

    Ni andra som planterat in embryon nyligen, har ni några graviditetstecken? Jag känner just ingenting, lite öm i livmodern eller vad man ska sägar. Vet inte om det beror på medicinerna och att det "fyller på" hela tiden. Mins inte att det var så här förra gången.
    Däremot hade jag gravtecken som ömma bröst och illamående förra gången, men då var det ju inget, fast jag var helt säker. Förmodligen spelade kroppen mig ett spratt.

    Trist Hoppfull att du har en polyp. Dr Z trodde med att jag kunde ha en polyp, eftersom inget av två instopp fäst. Så jag gjorde en hysteroscopi på Sofiahemmet i maj. Hade dock ingen polyp, däremot något "skrovligt" som de tog bort. Så jag hoppas givetvis att den skrapning som de gjorde då, ska ge effekt den här gången.

    Vi har hela tiden varit jättenöjda med hur vi har blivit bemötta på kliniken (har sett här på Familjeliv att någon inte hade det) och med behandlingarna och informationen men om man nu ska ge AvaPeter lite kritik, så känner vi de var mer på och snabbare med att svara i början. Nu vid tredje gången har vi själva behövt stöta på mer för att få svar på frågor och information.
    Men annars var de lika gulliga och glada när vi var där Glad

    Vi hörs till veckan!

    Kram Marge

  • Marge Simpson

    Jo jag glömde ju fråga. Har gått ner ett par kg i vikt sedan instoppet den 24/6 och jag började med Magne B6 Forte. Någon mer?

    //Marge

  • Marge Simpson

    Varit på labbet på morgonen, så nu är det bara att vänta. har vi tur får vi svaret i eftermiddag, eller så blir det i morgon. Känns lite pirrigt, men eftersom det är tredje gången, så har allt varit mycket lugnare tycker jag. Jag har inte varit nervös på samma sätt vilket har varit bra för då har jag kunnat ta det lugnare.
    Det här är vårt sista försök, så blir det inget nu, så blir det inget. På något sätt känns även det bra, att man vet att det är klart sedan. Vi har bestämt att det ska vara så.

    Jag har inga gravtecken, men det hade jag inte vid mina andra graviditeter heller de första veckorna, bara utebliven mens. Men har lite känningar i livmodern, den känns även stor eller svullen, så de jeans jag brukar ha är inte bekväma. Det kan väl lika gärna vara medicinerna skulle jag tro, man fyller ju på slemhinnorna fortfarande. Men har som sagt gått ner att par kg, kan väl vara vätska som jag samlat på mig efter att ha ätit hormoner i olika omgångar. 

    Är det på måndag ni ska testa Alex och Hoppfull?

    Håll tummarna för oss nu. Skriver här när vi fått vårat resultat Cool

    Kram
    Marge 

  • Marge Simpson

    Fått svar HCG är 106!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Håll nu tummarna att det håller i sig.

    Till er alla, DET FUNKAR!

    Marge

  • Marge Simpson

    Nu när man har fått ett positivt besked, då oroar jag mig för att det inte ska gå vägen.... detta ständiga oroande sätter sina spår känner jag.

    Emos, vi resonerade som er. Vi bestämde att göra ett försök med en donator. Vi fick 22 ägg från henne, men bara 4 blev embryon. Först stoppade vi in ett (det bästa) sedan två och nu ett igen. Men sedan är det stopp. Så går detta inte hela vägen, så blir det inget mer försök.

    Men jag mår ganska bra i alla fall. Inga gravsymtom mer än de jag nämnt förut, viktnedgång och att det känns trångt i mina favoritjeans. Brösten är lite ömma, men inte överdrivet och de känns inte svullna alls, men det kanske kommer. Antar att kroppen nu ska vänja sig vid sitt tillstånd. 

    Håller tummarna för er i morgon Alex och Hoppfull!! Jag fick svar på provet redan samma dag på eftermiddagen, jag hoppas att det går lika snabbt för er. Hör gärna av er så att vi får veta hur det gått för er.

    Kram
    Marge

     

  • Marge Simpson

    Alex vad tråkigt!!

    Vet ju hur det känns för dig, men det hör var ert sista försök? Så ledsen för din skull Gråter  

    Ava vill att vi gör ett tidigt ultraljud, men det verkar inte vara det lättaste. Har I alla fall hittat Ultraljudsbarnmorskorna som gör ul privat för 600 kr, så jag hoppas att de ska kunna hjälpa oss. Fick svaret från Ava att de ska titta om hjärtat slår. Ser man det så här tidigt? Vi känner oss lite förvirrade.

    Har spänningar I livmodern, antar det beror på att den växer, så jag hoppas att även lilla pyret gör det. 

    Kram

    Marge

  • Marge Simpson

    Om man går efter en graviditetskalender så är jag I vecka 6 nu, vecka tre om man räknar från instoppet, men då var ju redan embryo fem dagar gammalt..

    Fick en tid för ul den 29 juli, då är jag I vecka 9, hos Ultraljudsmödravården. Det kändes bra med den första kontakten, Inga frågor somjag inte hade lust att svara på. Det har jag varit lite rädd för, att folk ska vädra sina åsikter. Fast vi har valt att inget saga till någon, det får komma som en överaskning.

    Då kan man se hjärtat picka och de matter hur stort det är. Har man tur kan man få se det röra på sig... Drömmer 

    Hoppfull, något svar ännu? Förstår att du blir frustrerad av att vänta. Vilket forsook I ordningen är det här för er?

    Jag undrar hur det har gått för Michangelina, hon var ju med I tråden tidigare och plussade I juni.

    Håller tummarna hart nu!!       

  • Marge Simpson

    Vad tråkigt hoppfull!!

    Men ta det lugnt, 46 är ingen alder, tro mig, i Ryssland tar de emot dig tills du blir 51Glad  Du ska se att ni lyckas. 

    Som du säger, du var helt säker pga symtomen. Jag var det förra gången fast jag gick tom, hade en massa symptom, fler än nu när det var possitivt.

     Det var Dr Z på Ava som sa att jag kanske hade en polyp, vilket jag inte hade sedan visade det sig, men däremot någon typ av "skrovlighet" som jag tog bort på Sophiahemmet. Fick en tid där efter 4 veckor, däremot tog det lång tid innan jag fick något svar skriftligt, fick det ju muntligt direkt efter. Men min läkare såg inget heller. Vet inte om det krävs en annan typ av undersökning för att se en sådan, än ett vaginalt ul. oftast har man ju problem med extra stora blödningar och så, och söker för det. För oss är det ju lite annorlunda.
    Men man behöver en remiss, annars kostar det skjortan.

    Kram
    Marge   

       

      

  • Marge Simpson

    Värk i livmodern och ganska kraftigt illamående i helgen, jag hoppas att det är positivt.......

    Hoppfull, jag gjorde min "skrapning" när de tog bort det skrovliga den 20 maj, och den 24 juni gjorde vi vår embryo transfer, och det gick ju bra. Så du behöver inte vänta så länge. Hoppas nu att du får hjälp av den här gynekologen. Verkar vara ganska vanligt det här med polyper när man är lite äldre. 

    Håller tummarna för dig! 

    Kram
    Marge 

Svar på tråden Äggdonation Ava Peter november 2012