• Emos00

    Äggdonation Ava Peter november 2012

    Ett litet hjärta finns det där inne som pickade på för fullt!!!!!


    Helt overkligt! Vi är så glada att det inte finns ord för det! Men samtidigt så orolig att något ska hända! Men som min man sa, man vågar inte ta ut något för ens vi har det lilla knytet i famnen! Men trösten i oron är att det kan funka så här långt!


    Så Hoppfull - ge inte upp!


    Stor kram

  • Emos00

    Vad roligt att höra "Hoppfull" att mötet i Spanien var bra! Nu håller vi tummarna för att ni kan hålla er till planen och ET i slutet på året.

    Hej Julia, spännande och nervöst med blodprovet imorgon. Jag håller alla tummar för er!

    Själv är jag nu i vecka 12. Peppar peppar.... inte haft några blödningar alls så här långt. Min största oro är min korta livmodertapp pga koniseringarna som jag gjort. De säger att det är okej men jag oroar mig jätte mycket ändå. Vi ska på första riktiga UL om 1½ vecka. Det ser jag verkligen fram emot. Förhoppningsvis blir det lite mer verkligt än att bara gå runt och känna sig jätte tjock!

    Kram
    Em

  • Emos00

    Jag har ingen erfarenhet av sprutor så jag kan inte säga varken bu eller bä. Jag tycker det ska bli väldigt skönt att sluta med alla mediciner om knappt en vecka! Jag sover så dåligt!!!

    Jag har kollat upp min livmodertapp och den är klart förkortad pga koniseringarna, jag har ju gjort två! Och det är ju en större risk för att föda för tidigt eller få sent missfall. Nu är det ju fler saker som avgör om det hemska ska hända men en kort livmodertapp är en av orsakerna. Det behöver ju inte vara så för alla men jag vet att så är det för mig. Jag kommer göra en första mätning i mitten på december.

    Men jag tar en dag i daget, jobbigt bara att det är 200 kvar! Jag hoppas att UL om drygt en vecka ska göra det lite mer verkligt för just nu så känner man sig bara tjock!

    kram
    Em

  • Emos00

    Stort grattis Julia! Så roligt! Vad tidigt du ska göra ditt första UL. Vi fick vänta till vecka 8 så att de var säkra på att se hjärtljudet. Men ju förr man får bekräftelse på att allt är bra desto skönare!

    Men jag hade nog använt medicinerna jag fick av AVA om jag hade behövt. Jag tror verkligen de vet vad de gör! Och min läkare sa att det var helt rätt att använda medicinerna om man behövde. Sen har jag en kompis som gjort ÄD i Spanien och hon fick inte dessa mediciner så det är olika från klinik till klinik.  Men det är ju min inställning! Det viktigaste är att man gör det man själv känner är rätt!

    Själv ser vi fram emot UL på fredag med skräckblandad förtjusning!

    Idag är första dagen utan mediciner! Har ont i huvudet, men det känns ganska väntat. Jag fick ont i huvudet när jag började med medicinerna och även när ökade dosen. Så det känns helt naturligt att få ont nu när man slutar också.

    Kram
    Em

  • Emos00

    Alla verkar verkligen göra olika!

    Jag fick ju inte någon nedregleringsspruta eller kortison. Vi använde oss av både frysta ägg och frysta spermier och det har ju funkat så här långt! Men sen blev det ju bara 2 st som gick att använda av 20 st ägg. Dr Diana trodde att det berodde på att både ägg och spermier varit frysta.

    12 dagar är lång tid och då är det ju väldigt skönt att vara i Spanien och inte i S:t Petersburg!  Jag önskar er så mycket lycka till!!!

    Kram
    Em

  • Emos00

    För att svara på några av dina frågor Julia:

    Jag tog första hcg provet 10 dgr efter insättning. Tog ett prov till efter ytterligare en vecka för att se att värdet steg i den takt det ska. Hcg värdet ska ju fördubblas varje 48 timmar. Gjorde sen ett vagnialt UL i vecka 7+2 då man såg ett hjärtljud. De satte in två embryon båda odlade till dag 5. Vi UL såg man bara ett foster.

    Jag har inte haft några blödningar alls. Jag har levt på helt som vanligt. Har inte så mycket alternativ då vi har en 3 åring hemma som kräver en hel del. Dock försökt undvika att bära tunga saker men det går ju inte alltid att undvika heller (sonen in och ur bilen t ex).

    Jag har slutat med alla tabletter nu och jag mår mycket bättre! Känns som orken börjar återvända. Men jag är som jag sagt tidigare väldigt väldigt orolig att något ska gå fel. Än idag så är jag orolig varje gång jag går på toaletten att det ska ha kommit en blödning. Och nu ser jag fram emot KUB testet på fredag med skräckblandad förtjusning!

    Hoppas allt löser sig för dig och att blödningarna slutar snart så att du kan börja leva som vanligt!

    kram
    Em

  • Emos00

    Hej!

    Tack för ditt svar Marge! Jag fick samma svar att min läkare här i Sverige och av Diana på AVA. Känns ju lite extra bra för mig om Crinone kan stärka livmodertappen då min är förkortad pga koniseringarna. Jag läste faktiskt någon forskningsrapport på nätet där man ju konstaterat att progesteron kräm hade effekten av stärkt livmodertapp och mindre tidiga sammandragningar.

    Jag har haft den stora fördelen av att haft en gynläkare här i Sverige som samarbetat med AVA hela tiden. Jag känner att vi fått fullt stöd hela tiden, antigen från vår läkare här eller från AVA. För oss har dr Diana var fantastisk med den respons som hon har gett oss. Vi hade en hel del hinder på vägen vilket gjort att vi säkert haft mer kontakt än de flesta. Jag mailade henne härom dagen senast och fick snabb svar och känslan av att hon verkligen bryr sig!

    Nu är det inte långt kvar till UL - bara några timmar! Jag är jätte nervös!

    kram
    Em

  • Emos00

    Ultraljudet gick jätte bra! Det är verkligen en magisk känsla att se att det finns något därinne som sprattlar och lever! Men fy så ont i huvudet jag hade efter! Men det var nog alla spänningar som släppte. Nu längtar vi redan till nästa som är i mitten på december!

    Hur går det Julia? Blöder du fortfarande?

    Kram
    Em

  • Emos00

    Usch så jobbigt Julia att inte veta! Det blir två långa veckors väntan! Men jag håller tummarna att det går vägen!

    kram
    Em

Svar på tråden Äggdonation Ava Peter november 2012