• MillaQ

    Fler som försöker få barn efter 40...

    Fick idag veta att jag har lågt AMH värde- har 0,53 (det skulle visst vars över 0,7?)- vilket försvårar chanserna att få barn. Tillgången på ägg var bra men det där värdet betyder att det "blir svårt". Inte så konstigt gör jag är 41 år, fyller 42 i år.. Jag har två barn 9 och 11 år och är så lycklig att jag har dem. Ändå känns det sorgligt om det nu är "försent". Jag träffade min stora kärlek (som inte är barnens far) för mindre än ett år sedan och han har inga barn. Han är yngre än jag men det har inte varit ett problem (förrän nu då :'( ...) Vi har det så bra men det skulle vara så hemskt om han inte skulle få egna barn på grund av mig... Han längtar efter egna barn men säger att han aldrig vill ha nån annan än mig även om vi inte kan få barn. Den som mår sämst av det här beskedet idag är jag.. Anledningen att vi började kolla upp detta var att jag blev med barn i november och fick missfall i nionde veckan .. Skulle gärna ha kontakt med fler som försöker få barn i den här åldern...

  • Svar på tråden Fler som försöker få barn efter 40...
  • Allex

    En fundering:

    Enligt en min app P Tracker skulle mensen komma i söndags, enligt FF skulle mensen komma igår. Enligt mina beräkningar så ska den kommit idag. 8/10 ggr kommer dem på morgonen. Kollade sekretet nyss, det var ingen mens i sikte, krämig...gulvit (ursäkta). Ömma bröst, lite uppblåst....men inget annat. Jag har tagit progesteronkräm i 7 cykler, alla gånger så kommer mensen som beräknat, jag behöver inte ens sluta med krämen, mensen kommer iallafall. Jag kanske ändå ska sluta m krämen idag.....tänk om jag (denna gång) förhindrar mensen iomed krämen? Men Om jag är gravid...och slutar med krämen...då kanske jag signalerar att "släpp hinnan". Jag är på dag 14 efter äl.....tog ett test nyss = negativt. Jag tempar och tempen har gått ner . Men...det är svårt att lita på det då jag sov knappt 2 timmar i sträck.

    Vad göra? Ska jag sluta med krämen?

  • Allex

    ....och där kom mensen! Tempade i morse och den sa wopping low 36,1 och nyss kom mensen. Så - det är bara att börja på ny kula.... och hoppas det blir en "kula" denna gång

    Min plan denna gång är att stimulera ägglossningen med progesteronkräm och munkpeppar.

    Min plan:
    Låg dos kräm from cykel dag 7 och även börja med munkpeppar. Det ska bidrar till att stimulera ägglossningen samt progesteronbildning i gulkroppen. Jag ska använda 10mg progesteronkräm per dag från dag 7 till och med dag 28. Det kan ta ganska lång tid för ägglossningen att bli av, det kanske händer på dag 20. Då kommer inte heller mensen förrän ca 2 veckor efter det, dvs runt dag 34. 


    Detta har jag läst som tips till en annan tjej som också försökt länge (tipset kommer från Sylvia Oppenheimer på hormoni.se). Denna cykel som jag hade nu, blev rekordlång för mig, 33 dagar. Så detta som hon föreslår känns ju inte främmande för mig.. inte i antal dagar ialla fall. Att den är så lång som 33 är ju lite skrämmande..... inte bra..... 

    Så - det är bara att "dundra" på med denna plan. Jag kommer även att fortsätta med q10, och ta evitamin från mensens sista dag till äl. Efter äl ska jag även ta b6 fram till mens. Både evitamin och b6 sägs ju hjälpa slemhinnan.

  • Cathy

    Allex; äsch, tråkigt med mensen. Eftersom du har lite längre cykel, när brukar du ha äl? Senare än dag 14 förstår jag? För du har ju inte superlång lutealfas? Mitt problem är igen tvärtom, alldeles för kort tid mellan mens och äl. Tänkte också på munkpeppar men vet inte om jag vågar prova nåt nu. Vi håller paus och fortsätter efter sommaren och då hoppas jag på en mer 'normal' cykel.

  • Allex
    Cathy skrev 2015-06-24 14:25:55 följande:

    Allex; äsch, tråkigt med mensen. Eftersom du har lite längre cykel, när brukar du ha äl? Senare än dag 14 förstår jag? För du har ju inte superlång lutealfas? Mitt problem är igen tvärtom, alldeles för kort tid mellan mens och äl. Tänkte också på munkpeppar men vet inte om jag vågar prova nåt nu. Vi håller paus och fortsätter efter sommaren och då hoppas jag på en mer 'normal' cykel.


    Runt dag 17 brukar jag ha äl och det brukar alltid vara 14 dagar efter som mens kommer. 

    Okej - ja en paus hade vi för ett par / tre månader sen. Kände ju då att det blev så mycket fokus och jag blev stressad. Vi får väl se nu under juli - hur min plan fungerar. Bara att låta tiden gå typ
  • Allex

    :'(

    Ringde gyn och försökte få en tid för att komma in och göra ett vul...för att se om jag ens har ägg kvar...men Nej, de hjälper inte till med det! Hon kunde inte ens ge mig tips på en privat mottagning, "du får söka på nätet". Det var det jag fick! Inte ens en uns av sympati...kändes mer som "Men! Sluta och ring och stör oss med dina krav"

    Ingen hjälp där.

  • Cathy

    Allex; var bor du? Det finns nog många hjälpsamma gyn runtom i landet, säkert många här på FL som har tips (i andra trådar).

  • Allex
    Cathy skrev 2015-06-25 09:55:17 följande:

    Allex; var bor du? Det finns nog många hjälpsamma gyn runtom i landet, säkert många här på FL som har tips (i andra trådar).


    Bor i Borlänge....
  • Cathy

    Allex; kolla i ÄD trådarna - där har säkert ngn tips på gyn i ditt område. Och funderar du på din äggreserv så ta AMH prov även om den inte är så pålitlig för de finns dom som verkar bli lätt gravida med superlågt AMH....men det är ju enda testet som kan säga nåt om äggreserven, plus då VUL förstås då man kan räkna antrala folliklar. Och FSH då högt värde inte är bra för fertiliteten. Och sköldkörtel/prolaktin värden hade du tagit? Det är inte sköldkörteln/högt prolaktin som ställer till det för dig?

Svar på tråden Fler som försöker få barn efter 40...