• Webbredaktör Annelie

    Träningsutmaning - häng med du också

    Träningsutmaning vecka för vecka fram till midsommar. Häng med du också - starkare, snyggare och gladare.


    Veckans utmaning - 280 knäböj på en vecka! 25/4-1/5


    Klarar du utmaningen på 7 dagar, peppar andra att göra det också - har du chans att vinna ett Zumba kit men toningsticks, t-shirt, träningsväska! Lycka till!


    Familjelivs träningsexpert Elmina utmanar er att göra 280 knäböj på en vecka. Vilka antar utmaningen?
    Utmaningen ska utföras på 7 dagar. Du väljer själv hur du vill lägga upp det. Elmina tipsar om att gör 10 stycken första dagen, 20 andra dagen och bygga på upp till 70 stycken sista dagen. Vill du räkna ner - börja med 70 och sluta med 10 är det också okej. Det viktigaste är att göra alla 280 knäböj på 7 dagar.


    Så utför du övningen
    Knäböj är en övning som inte bara träna ben och säte, för att utföra den på ett korrekt sätt gäller det att ha en stark inre magmuskulatur. Börja alltid övningen med att koppla på magmusklerna genom att säga schh och hålla kvar den anspänningen hela tiden. Dessutom behöver du ha en stark bäckenbotten under utförandet, framför allt om du är gravid eller precis fått barn. Knip åt i bäckenbottenmusklerna först och främst innan du börjar.


    Tänk också på att ha en stolt hållning då du gör knäböj, sträck på dig och skjut fram bröstet, då lär sig kroppen att bibehålla en bra hållning i andra positioner.


    Stå höftbrett med en lätt anspänning i magen. Ta tag i ett mjölkpaket eller en annan vikt. Sträck upp vikten samtidigt som du med helt rak rygg böjer på knäna och skjuter bak sätet.. Ha gärna en stol bakom dig för rörelsen liknar precis momentet, sätt dig på en stol och det kan vara lättare att utföra övningen korrekt med en stol bakom. Samtidigt som du rätar på benen och ställer dig upp så sänker du långsamt ner vikten igen mot benen. Upprepa!


    Ju längre ner du går desto tuffare blir övningen och du aktiverar fler muskler bl a tränar du sätet mer.


    Gå inte djupare än att du kan ha rak rygg, en stark mage ser till att du kan bibehålla en rak rygg.


     



     


    Platt mage - NU!
    Så får du ordning på magen. Läs mer här


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-05-02 11:03
    Här kommer utmaningen för vecka 2- Hoppas att ni hänger med även denna vecka!
    www.familjeliv.se/Medlemsgrupper/traningsutmaningen-123469/forum/m69744176.html
  • Svar på tråden Träningsutmaning - häng med du också
  • Amidina
    zasata skrev 2013-04-29 12:10:01 följande:
    Någon mer som upplever att benen/knäna knakar mycket? Jag har inte så mkt att göra idag, så jag stpr och lagar mat och gör knäböj" :D
    Mina knän knakar och knäpper och har sig, det gör nästan alla mina leder. :P Men har aldrig fått svar på om det är något dåligt eller inte och mamma är likadan, så jag kör bara på så länge det inte gör ont.
  • zasata
    Amidina skrev 2013-04-29 12:13:49 följande:
    Mina knän knakar och knäpper och har sig, det gör nästan alla mina leder. :P Men har aldrig fått svar på om det är något dåligt eller inte och mamma är likadan, så jag kör bara på så länge det inte gör ont.
    Okej, då så..
  • Lilla K

    Jag vill också vara med!! Tänker varje dag att jag ska komma igång med träningen men det slutar alltid med att jag spenderar tiden på soffan istället. Det här är nog precis det jag behöver för att komma igång! Jag ska försöka hinna 280 innan 1/5 får skynda mig.  

  • Lilla K
    Lilla K skrev 2013-04-29 13:09:24 följande:
    Jag vill också vara med!! Tänker varje dag att jag ska komma igång med träningen men det slutar alltid med att jag spenderar tiden på soffan istället. Det här är nog precis det jag behöver för att komma igång! Jag ska försöka hinna 280 innan 1/5 får skynda mig.  

    Sådär nu har jag gjort 100 st. Härligt jobbigt och jag fick upp flåset också. Känns så skönt att vara igång!
  • NovaSthlm

    Sådär; kom igång lite sent, men nu är jag med! 90 gjorda idag. Har en vikt på ca 4 kg, tycker det känns rätt bra i armarna med! Har ett gäng att göra inser jag för att klara utmaningen, men det ska gå!! 

  • Missciss

    Sådär, dagens 40 gjorda. Totalt: 200. Har en vikt på 1kg, funderar på att höja eftersom Novasthlm hade 4kg. Och känner att jag borde orka mer. Hur tung vikt har ni andra?

  • paddi84

    Hälften gjorda men delar upp det i flera. Känns inte så farligt i benen men har svårt med armarna. Har ont o är stel i axlarna o de orkar typ inte alls... Men då kanske det är bra att fortsätta för att hålla rörligheten? Gissar att stelheten kommer av att bära o amma två småttingar...

  • lizetted

    Kom igen nu allihop! 40 har jag gjort idag så nu är jag uppe i 259 Inte mycket kvar nu - jag kör lätta vikter då jag har bekymmer med axlar som inte orkar för mycket påfrestning, allt är ju individuellt, orkar man de första 10 med en sex kilos kan man trappa ned vartefter och köra nästa tio med fem kilo, och resterande 20 med en fyra kanske - så man orkar hela tiden  

Svar på tråden Träningsutmaning - häng med du också