Stjärnornas tidigare jobb – innan de slog igenom
Forum Arbete - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Tips på lugnt sjuksköterskejobbefter utmattningsdepression?!

  Fre 26 apr 2013 19:20 Läst 5837 gånger Totalt 21 svar
  Fre 26 apr 2013 19:20

  Jag har jobbat med olika jobb som sjuksköterska på vårdavdelningar och hemsjukvård och drabbades för ett år sen av utmattningsdepression. För två månader sen började jag arbetsträna på blodcentralen med blodgivning, men har inte den kapaciteten att jag klarar av att tappa blodgivarna än och jobba som de andra. Jag går bredvid mina handledare och märker att det jag inte klarar av som förr är framförallt att orka med att bemöta så mycket männsikor, när det blir för stimmigt i personalrummet, och läsa alla pärmar med massor av regler, det tröttar ut mig och jag får dålig koncentration. Jag arbetstränar på 25% nu och är helt säker på att det inte är för tidigt att börja arbetsträna, för jag mår bra av att komma iväg och träffa folk en stund per dag, det tröttar ut mig att  vara hemma.

  Det är svårt att veta innan hur mycket man orkar, och jag trodde att blodcentralen skulle kunna bli en lagom nivå, kanske t.o.m. lite tråkigt, men där hade jag fel. Kanske sjukvårdsrådgivning eller vaccination kunde vara något, är det någon som har erfarenhet av det?! Eller något annat sjuksköterskejobb som är lugnt? Vill ju helst kunna jobba som sjuksköterska och jag kommer inte på så många jobb som är lugna där man inte behöver VUB, för utbildning är jag inte berädd att hoppa på nu. Om ni har något annat tips på jobb som är lämpligt efter utmattningsdepression så kom gärna med förslag!!

  Tacksam för svar!!  {#emotions_dlg.flower}

 • Lör 27 apr 2013 12:45 #1

  Ingen som har något tips???

 • Sykepl­eie
  Visa endast
  Lör 27 apr 2013 22:50 #2

  Patienthotell ditt patienter kommer som jarl planerade öppna etc. Eller uttagningar, vc, företag etc.

 • Sön 28 apr 2013 05:50 #3

  Patienthotell kanske vore något. Ska kolla upp om det finns i sthlm. VC är för stressigt tyvärr....

 • Sön 28 apr 2013 06:22 #4

  Provtagningscentralen ( eller vad det heter där du jobbar) skulle kanske funka?

 • Sön 28 apr 2013 08:46 #5

  Du skulle vara perfekt som hjälp i hemsjukvården. Du får gå lite promenader i solskenet och ta enstaka besök, vilket gör mycket för oss andra. 

  Sjukvårdsrådgivning innebär förvisso att man pratar med en person i taget och det är lugnt i rummet i övrigt. Men man har samtidigt press på sig att klara ett visst antal samtal per timme. Dessutom ger det jobbet upphov till mycket grubblerier. "Gjorde jag rätt?" eftersom det är så svårt att bedöma på telefon. Tror dessutom du blir inspelad.
  Vet inte exakt vad som stressar dig därför lägger jag fram både för- och nackdelar. De flesta sjuksköterskor, enligt min erfarenhet, är rädda för att sitta i rådgivning eftersom det är så lätt att bedöma fel OCH svårt att mota patienter som ringer 5 gånger per dag och kräver läkartid. Man hamnar i kläm mellan patientens vilja och läkarens vilja många gånger. Blir en syndabock. 

  Vaccination kan kanske vara lugnt. Min erfarenhet av vaccination är under hösten-vintern där det står långa köer av 65-plussare och vill ha influensavaccin. Löpande band och ganska stressigt. Men det finns ju andra typer av vaccinationer och hur det är att jobba på t.ex vaccinationsmottagning (som bara sysslar med det) vet jag inte.
  Det som är stressande med vaccinationer är att folk kan utveckla livshotande reaktioner. Man måste alltid vara beredd att ingripa med livsuppehållande åtgärder. Hela tiden tänket att personen kan få en allvarlig reaktion.   

  Nej kom till hemsjukvården och gör max 3 besök per dag eller nåt.       

 • Sön 28 apr 2013 08:56 #6

  Alla Ssk jobb är stressiga, du kanske ska titta efter något administrativt inom vården

 • Sön 28 apr 2013 09:02 #7
  Mittlinjen skrev 2013-04-28 08:56:24 följande:
  Alla Ssk jobb är stressiga, du kanske ska titta efter något administrativt inom vården
  Det finns ett som inte är stressigt: skolsköterska. I alla fall inte på vissa ställen.
 • Mån 29 apr 2013 06:05 #8

  Jag har jobbat i hemsjukvården, och det var hos oss inte 3 besök/natt, utan det var konstant. Vi var också rådgivare åt hemtjänstens personal, vilket också gav tid för grubblerier om man givit rätt råd.

  Tyvärr är de flesta jobb som ssk stressiga då det hela tiden dras in på folk. Du ska kanske ine jobba ensam (som tex en skolsköterska) eftersom allt jobb då är ditt.  

  Vilka jobb är du intresserad av (de du säger att man måste ha VUB)?  

 • Mån 29 apr 2013 19:16 #9

  Tack "Eisa" för det utförliga svaret om sjukvårdsrådgivning, det verkar inte vara något för mig. Kan tänka mig att det kan ge en del grubblerier som du skriver.

  Jag vet att de flesta jobb som sjuksköterska är stressiga, det är därför jag vill ha tips om lugna jobb. Skolsköterska måste man ha VUB för, och det vet jag kan vara stressigt i många kommuner där man åker runt till flera sokolor.

  Jag har jobbat på ASIH (avancerad sjukvård i hemmet) med framförallt palliativ vård och det kunde vara stressigt. Nu är inte palliativ vård något tänkbart i min situration. Men hittar man någon hemsjukvård i öppenvården som inte är stressigt så kan det nog vara ok.... men tror att de har lika lite resurser som överallt.

  Ska fundera kring vaccination. Kanske kan arbetsträna med det någonstans för att se hur det är....  

 • Mån 29 apr 2013 19:21 #10

  "JA77": Jag är intresserad av lättare typ av mottagningsjobb som inte är stressigt och i en lugn arbetsmiljö. Det får tyvärr inte vara allt för avancerat heller eftersom jag är segare i huvudet att ta in saker än förut och hög koncentration tröttar lättare ut mig. Vill ju helst jobba som ssk ändå, för jag har ändå 7 års erfarenhet av yrket och gillar det.    

Svara i tråden: Tips på lugnt sjuksköterskejobbefter utmattningsdepression?!
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Samhälle
Svara i tråden...

Innehåll