Inlägg från: Tokfrans |Visa alla inlägg
  • Tokfrans

    Första barnet - BF januari 2014

    martinajulia skrev 2013-12-21 00:57:24 följande:
    Hur mycket rör det sig i era magar nu för tiden? Riktar mig främst till er som är inne på slutspurten...har själv 15 dagar kvar till bf och tycker att det rör sig mindre nu sen några dagar tillbaka. Självklart är det ju mindre plats att röra sig på nu men när bör man bli orolig? Brukar inte känna sådär jättemycket om dagarna men desto mer när jag lagt mig för att sova. Men ikväll / natt känner jag bara någon enstaka spark och för första gången funderar jag starkt på att ringa förlossningen. Men samtidigt så känns det lite konstigt att ringa när man ändå känt den röra på sig, om än mindre än vanligt...hur hade ni gjort?
    Jag upplever samma, dock drygt 5 veckor kvar till bf, Men pratade med bm och hon sa att de är vanligt och att så länge du känner bebis dagligen även om de är minskat så ska de inte vara någon fara. Men ring in om du är orolig, bättre att ringa en gång för mycket än en gång för lite.
  • Tokfrans
    Okej, jag vet inte vad som händer med mig.
    Har molande värk runt nedersta magen runt om till ryggen (som ett bälte runt) som stramar ner till låret (fram) och lite stickningar i underlivet.
    Påminner om när mesen ska börja, fast lite mer ondare. Om ni förstår hur jag menar?
    Har testat bada men ingen effekt
  • Tokfrans
    Smulan 82 skrev 2013-12-23 14:14:38 följande:

    Ta alvedon och vila med låter som förvärkar jag kände även av det så när lillan fixerade sig och då var det oerhört gott att ta lite hjälp och få vila och sova sedan älskar jag min vete kudde bak i ryggen den bär jag med mig vart jag än är idag allt för att lindra ryggen. Hoppas det lugnar ner sig för dig och att du kan slappna av
    Lillen är redan fixerad sen några veckor tillbaka och kan inte rubba huvudet. Har badat och tagit en alvedon men inget hjälper, svärrmor kommer med vetekudden snart får se om de hjälper.
  • Tokfrans
    Fruhögstadius skrev 2013-12-27 11:55:23 följande:
    En lite äcklig fråga så inget för den känsliga att läsa. Jag har de senaste veckan kanske upplevt att mina flytningar luktar sperma är det fler som har så nu i slutet? Jag misstänker att min slempropp har gått i omgångar för ungefär tio dagar sedan (men inte sett något mer nu de sista fyra dagarna) och efter det har flytningarna varit väldigt rikliga både lite slemmiga men också väldigt tunna som mer rinner. BF i morgon, är det någon som känner igen sig?



    Har hört att vattnet påminner lukten av sperma. Så om din slempropp har gått i omgångar så kanske de är vattnet som sipprar nu? :)
  • Tokfrans

    här gick lite av slemis, va som manet konstisens med grönt i. jummie.. :P
    Men har börjat få lite ont i nedre delen av magen och snipan och liiiite i ryggen..Är de på g nu eller? :o 

  • Tokfrans

    Tänkte bara kolla med er. Slemproppen gick ju lite igår, bara lite. Men nu har jag massa sammandragningar, mer än vanligt. Ibland mensvärk liknande och ibland ingen smärta. Och magen har sjunkit lite. Lite stickningar i magen. Och ljumskarna är inte att leka med. Sjukt ont som strålar till ryggen. Är det på g? Min moder tror lillen kommer nästa vecka. .

  • Tokfrans
    Ja nu har man vart hos bm möte. har gått upp 4kg sen förra mötet och SF måttet ligger på 35.
    Allt såg bra ut. Hon tror lillen kommer innan nästa möte, inom 2 veckor.. :P
    Så vi får väl se.
  • Tokfrans
    Har haft mensvärk sen igår kväll/natt.

    kl 02-04 Mensvärks liknande smärta i nedre delen av magen som stramar ner mot låren/ljumskar
    Nu idag när jag vaknar kl 11- fram till nu -samma mensvärks liknande men nu istället för låret så sitter de i höfterna mot rygg. Och känner ett lite tryck ner när jag kissar.

    Bebbe är jättelugn??
  • Tokfrans
    Cecilia13 skrev 2014-01-18 11:32:53 följande:
    Hej allihop! Antar att vi ska fortsätta diskutera allt även efter att bäbisarna är födda ? Eller finns det någon tråd för januaribebisar? Hur går det för alla som redan fått? Funkar amningen och hur är det med sömnen? Skulle vara intressant att höra hur det går för er!



    Tycker vi kan fortsätta här? :) Kul att läsa från början och se hur alla har haft de tills guldklimparna kom framåt. Hjälpa varan om de behövs råd osv ;)
  • Tokfrans

    Nu ligger jag och klockar värkar sen 06.20, väldigt centralt under magen, mitten. Dom ligger på runt 9 minuter i intervall och runt 1 min i längd. Ringde in till fl men skulle avvakta tills dom blev tätare eller om de blev för jobbigt att gå hemma. Så vem vet, kanske kommer en liten prins idag :D

  • Tokfrans
    hundenhubbe skrev 2014-01-22 17:08:50 följande:
    ÅH så avis jag är!!!! När är BF :) ?



    Hehe har haft dessa oregelbundna värkar i 12 timmar nu med 6 till 11 min emellan men fl vill helst att de ska vara 4 min emellan innan jag åker in. Har bf den 30de :)
  • Tokfrans

    Jaha ringde in till fl då jag haft värkar i över 12 timmar och kan inte sova eller vila så är helt slut. Så dom ville att jag ska komma in på undersökning och se hur de gått och ev gå nått så jag kan sova på här hemma om dom skickar hem mig. Shit just got real! Skit närvös..ska vara där 20.00

  • Tokfrans

    Den 23de kl 23.23 föddes lilla Theo , 2890kg och 47cm. En jobbig förlossning, sugklocka och hjälp att trycka ner han. Han ligger på neo, han va lite utmattad. Men allt ser bra ut idag. Ska se om amningen kan komma igång idag.

    Värkarna starta runt 13. Åkte in vid 16 och han va ute 23.23. De gick snabbt.

    Jag är helt utmattad. Yr och krasslig.

  • Tokfrans

    Lilla Theo, slangen är dock borta och allt är bra, får upp han på BB idag så förhoppningsvis får vi hem han imorgon <3


  • Tokfrans

    Lever alla? SoligHar vart lite slarvig här.
    Man kanske är gravid igen..
    skulle haft min mens idag men inget i sikte.
    OM jag nu är de så är jag i v.5 (4+0) och ungen kommer den 27 december, de blir 2 kids inom 1 år..jisses.
    Varför sparade jag inga tester för!?!?! bara ägglossningstester kvar..varför skulle man vara en sån test narkoman förut Obestämd

  • Tokfrans
    Natalie87 skrev 2014-04-20 20:23:26 följande:
    Jo visst, livet leker :) Fortfarande svårt att förstå att man är mamma!

    Oj oj! Planerat eller blev det bara så? :D Skulle lätt kunna skaffa en till liten nu, men blir nog att vi väntar ett år eller två.



    Ja, kan inte heller fatta att man är mamma. Mena, nyss hade man en mamma, nu är man en mamma.. what! Hehe. Men jäklar vad hjärtat smälter när lillskiten ler och pratar och ser verkligen i lillens ögon hur mycket han avgudar och älskar oss. Sån underbar känsla

    Näe, inte planerad så men visst har ju skaffa en till bebis har ju kommit på tal ett x antal gånger. Vi vill ha en liten tös med, men om 1-3 år. :-P
  • Tokfrans
    Så nu har vi fått första vaccinet, jag va tvungen att gå ut, tål inte sprutor så farmor fick va med istället, fick jag komma in sen och trösta han, han har sovit sen han kom hem (4 timmar snart). Nu väger han 6060g och 60cm. 1 kg mer än sin 7månaders kusin :-P
  • Tokfrans

    Vaccinet hade bra inverkan på min lille kille.

    09.00 = vaccinet

    09.40 = hemma, sover 4 timmar.

    14.00 ca = mat, sover ytterligare 2 timmar

    16.00 ca = vaken, glad. Pratar skrattar mat igen. Sover ca 1 1/2 timme.

    18.00 ca = mat. Lite ledsen. Alvedon. Pratglad. Trött.

    20.15 ca = sover för natten.

    07.30 = ligger och babblar i sängen och inser att han sovit heeela natten. Glad och utvilad mamma och pappa och bebis.

    Och nu sover han igen i sin gunga.

    + han gick från att äta 7 mål (inklusive nattmål) till 5-6 mål om dagen. Lillen börjar bli stor nu ,mammas lilla hjärtegull

  • Tokfrans
    Uscha nu har lillen börjat skippa hela nätter sen 3dar tillbaka. 
    Somnar runt 21 vaknar 23 - 01 -02.30 - 04 - 06 sen vakna vid 7. (runt dom tiderna)
    Är rätt död här Tungan ute han vill inte äta utan behöver bara vagga han, men har blivit väldigt lättväckt med.
    Skriker högre, börja manipulera oss med krokodil tårar (vill ha närhet) och ibland va besvärlig med maten på eftermiddagarna. Sover runt 30min / 1½timme , 3-4 gånger under dagen.

    blööööööööööööööööööööööööö säger jag..Rynkar på näsan
Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014