Inlägg från: annadenise |Visa alla inlägg
  • annadenise

    Första barnet - BF januari 2014

    FrökenBlå skrev 2013-07-27 17:17:21 följande:
    Min mage har helt klart blivit större och fått en annan form, ibland tycker jag att jag ser väldigt gravid ut och ibland märks det knappt. Jag har knappt några symtom nu och samtidigt som det är väldigt skönt så är det lite nojjigt också, men har bestämt mig för att njuta av graviditeten och ta det som det kommer i fortsättningen..

    Jag har varit förkyld i nästan två veckor nu, sen en vecka tillbaka har jag fått en jäkla hosta, framförallt på nätterna. Nån som vet om det kan bli värre med det när man är gravid? Har aldrig haft sånna här besvär tidigare, i alla fall inte så länge..

    Tinis: ja, är det en god vän hade jag absolut gjort det! Jag hade i alla fall inte förväntat mig att någon annan skulle betala mitt boende osv...      

    Jag åkte på en riktig dunerförkylning i början på juli (jag har nog aldrig varit så sjuk i mitt liv) snuvan gick över ganska snabbt, men jag hostade rejält under 2 veckor, specielt på nätterna. Jag har fortfarande lite hosta. På apoteket sa dom att de bara är att hålla ut, dricka varmt etc. man ska ju undvika medicin när man är gravid. man tror ju att barnet tror att de är jordbävning varje gång man hostar men dom ligger ju skyddade av fostervattnen.

    Hoppas du blir bättre snart!!
  • annadenise
    hundenhubbe skrev 2013-07-29 17:13:48 följande:
    RUL 19 augusti och har inte fått sett bebisen en enda gång än Känns som att alla här inne sett sin eller fått höra hjärtat förutom jag. Är orolig över att de är något fel och jag går runt i min lyckobubbla som kommer spricka... kan de inte bara bli vecka 19 snabbt!? Har någon börjat känt sparkar ? Inte jag än och de lär väl dröja några veckor! vecka 17 på onsdag!

    Jag förstår hur du känner. Jag kände att jag inte kunde vänta till v.17-20 och valde därför att betala 1.800 kr för att göra kubb-test i v.12. De var en fantastisk lättnad att få se bebisen, som då bara var 6 cm:). I sveríge görs ju bara ett ultraljud i v.17-20 något som är väldigt sent om de skulle visa sig vara nått fel på bebisen (säger inte att de kommer att vara något fel på din bebis)

    Är du jätteorolig så kan du ju få en akut tid för ett vul eller ul på en privatklinik, men då får du betala.

    Jag går in i v.18 imorgon och är gravid med första barnet. De flesta säger att man inte känner förän i v.21-23
  • annadenise
    Negativia skrev 2013-07-29 18:30:01 följande:
    Varit på akuten, tyvärr levde inte bebis längre...

    Jag beklagar verkligen. styrkekramar till dig....
  • annadenise
    hundenhubbe skrev 2013-07-29 20:06:30 följande:
    Problemet är att jag bor i Östersund och här finns de inte mkt privatkliniker om de ens finns någon? Nu är de bara 3 veckor kvar så jag väntar! Men de är jobbigt!! Ville göra Kub men de fick jag inte då de inte erbjuds. Är de något fel hade jag velat veta de då och inte så sent som v.20! Men förhoppningsvis ser allt bra ut! Jag skulle som bara velat sätt att den lever. Är så himla orolig för att den inte ska de Man hör så mycket hemskt!

    Jag började plugga direkt efter gymnasiet och har bara jobbat somrar och ibland lite mer under någon månad under åren. Så jag tror inte de blir så mycket pengar för min del tyvärr! 

    Kub erbjuds inte i västmanlands län där jag bor. därför åkte jag till örebro län och betalade då 1.800 kr.  kub erbjuds inte i alla län, men du har allid rätt att göra det i andra län om du vill!
  • annadenise
    hundenhubbe skrev 2013-07-30 10:28:12 följande:
    Joo de hade man ju kunna gjort! Tänkte jag inte på. Men ja, är i vecka 17 imorgon så de är inte jättelänge kvar tills jag får se bebisen! Men tycker de är så konstigt att man ska behöva vänta till vecka 20! De är väldigt långt gånget och mkt som man redan planerat ochb sen kanske de är något fel.. Hade varit skönt att sett något i vecka tolv bara för att se att de faktiskt ligger någon där inne!

    Jag förstår dig! så som du tänker kände jag oxå, och valde därför att  göra kubb i v.12. Då va bebisen 6 cm men sprattlade och levde loppan i magen. Jag var på rul i fredags, då var jag i v.17.. men jag vet att de görs mellan v.17-20. Jag håller tummar och tår för att allt ser bra ut:)!!!
  • annadenise
    tinis skrev 2013-07-30 11:37:28 följande:
    Hmm jag tror att jag börjar få ont i nacken pga att mina bröst blivit större. Det är på gränsen att min BH är för liten, jag har G-kupa så dom är ju tillräckligt stora från början Oskyldig Nån mer som har det problemet eller kan tipsa om nån superbra BH som både är skön o ger en najs push?  Eller kanske det är för att BH har smala axelband tro?
    Mina vänner som har stora bröst har använt sport bh under graviditeten, då de ger extra bra stöd. Bh banden är ju oftas väldigt smala, viket gör att man får mer ont.
  • annadenise

    Jag är nu i v.18 och jag kräks fortfaranade. Jag är inte lika illamående som jag var från v.6 till 14, men jag kräks som sagt fortfaranade och illamåendet kommer helt plötsligt. Många säger att de kan avta i v.19-20, så de är bara att hålla ut..

  • annadenise
    Tokfrans skrev 2013-07-31 20:05:27 följande:
    Så nu har vi vart och sätt på bebben för första gången och de va helt underbart. Den rörde på sig hela tiden och ville inte bli fotad haha. Bm tyckte allt såg jättefint ut trots den va envis. Fick stå och hoppa för att den skulle röra sig så maan fick en bild. Lyckades få en som jag kommer lägga in snart så ni får se. Nu är oron borta, såg lilla hjärtat ticka och hen rörde sig riktigt mycket!{#emotions_dlg.flower}

    Va rolig:) skönt att allt såg bra ut:)
  • annadenise

    va alla känner bebisen tidigt. Jag är i v.18, har inte känt varken fladder, buffar eller bubblor..men som sagt, allt är ju individuellt. Bm säger att för visa dröjer de fram till v.20-22

    Va kul att ni känt så tidigt:)

Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014