Inlägg från: Natalie87 |Visa alla inlägg
  • Natalie87

    Första barnet - BF januari 2014

    sp4rk4 skrev 2013-09-18 21:07:01 följande:
    Hej! Jag hoppar in i tråden här lite... Jag är gravid i 24+2 idag (bf 5 januari) och funderar om det är någon annan som känner sparkar över hela magen? Står att livmodern ska sträcka sig tre cm ovanför naveln men jag kan känna tydliga sparkar upp mot revbenen samtidigt som väldigt långt nere mot underlivet. Någon annan som upplever samma sak?
    Hej och välkommen!
    Jag gick in i vecka 25 igår och precis som dig så känner jag sparkar lite över hela magen. Sedan i lördags har jag känt långt ovanför naveln till vänster.. Generellt så känner jag de flesta sparkarna på vänster sida =P Igår var det riktigt roligt, kände flera sparkar i rad, först en spark långt upp till väster, sen en spark (eller box eller något annat) långt ner till vänster, sen en putt långt ner till höger, sen uppe till vänster igen och så höll det på. Hahaha har en liten vilding i magen. Nu har jag även börjat känna sparkar när jag står upp, tidigare har jag bara känt när jag ligger ner eller sitter.
  • Natalie87

    Hej tjejer!
    Idag var jag på vecka 25 träffen med barnmorskan. 25 i sf mått, barnet hade 136 slag i minuten, mina HB och sockervärden såg bra ut.. Dock så fick jag veta idag det jag varit lite rädd för.. min blodtyp är A- och barnets A+.. Detta innebär att kroppen antingen redan har eller kommer skapa antikroppar mot barnet.. Enligt BM och svenska sidor, t.ex. 1177 så är det ingen fara med just detta barn, men det kan bli komplikationer med framtida barn.. alltså att min kropp stöter bort framtida barn. men enligt amerikanska och andra internationella rapporter och foskningsresultat så kan det visst påverka detta barn. Barnet kan få hjärnskador och annat.
    Har lämnat ett blodprov idag för att se om det redan bildats antikroppar. Sedan blir det en spruta i vecka 29 och en efter förlossning. Är redan så orolig av mig och så ska ytterliggare en sak dyka upp som man blir skraj över.. Suck. Kommer inte kunna pusta ut förrän när barnet föds och jag kan se om det verkligen är friskt eller inte.
    Är det någon mer som är Rh Negativ men har ett Positivt barn? Tydligen drabbas 1 av 10 men ingen av de jag känner som fått barn har varit med om det.

  • Natalie87
    härärjag trorjag skrev 2013-09-23 13:57:44 följande:
    Jag är också rh negativ och barnet rh positiv. Ska också ta en spruta i v. 29. Väljer att inte stressa över det, då kommer bara jag och lillan må dåligt i onödan. Min chef är också rh negativ och tog en spruta efter förlossningen, hon har två friska barn :)
    okej.. hade det bara varit för det barnmorskan sa så skulle jag ju inte heller bli så orolig.. men såklart ska jag ju googla och läsa vad som står.. och då blir man skrämd.

    "If you are Rh-negative, you may develop antibodies to an Rh-positive baby. If a small amount of the baby’s blood mixes with your blood, which often happens, your body may respond as if it were allergic to the baby. Your body may make antibodies to the Rh antigens in the baby’s blood. This means you have become sensitized and your antibodies can cross the placenta and attack your baby’s blood. They break down the fetus’s red blood cells and produce anemia (the blood has a low number of red blood cells). This condition is called hemolytic disease or hemolytic anemia. It can become severe enough to cause serious illness, brain damage, or even death in the fetus or newborn."
    http://americanpregnancy.org/pregnancycomplications/rhfactor-2.html

    Skönt att din chef har två friska barn, vill höra fler sånna historier så jag blir mer (Rh-)positiv! (hihi dåligt skämt)

  • Natalie87
    härärjag trorjag skrev 2013-09-23 14:48:42 följande:
    Jag har en bekant som fick problem, hon låg inne till och från och även hon har 2 friska barn.

    Jag vet att det var krångel med blodgrupper så måste varit så. Kom på det nu. Hon blev ganska dålig men födde friska barn :)
    Känns faktiskt som att det inte gör något om jag blir dålig, så länge barnet blir frisk! Bebisar är ju redan så ömtåliga.
    Skrev ett inlägg om detta och fick svar av en tjej att det vi med rh-neg och rh-pos barn bör tänkta på är:
    * Anti-D profylax sprutan ska tas i vecka 29 och DIREKT efter födseln.. inte vänta något alls
    * Man ska vänta minst 15 min efter att barnet är fött med att klampa eller klippa av navelsträngen.
    * Man ska även undvika att dra ut moderkakan utan låta den komma ut av sig själv, helst genom att stå på knä och krysta ut den.. detta för att undvika att navelsträngen går av.
    Något för oss båda att tänka på och skriva upp i förlossningsbrevet!
    Midsommarflickan skrev 2013-09-23 14:22:02 följande:
    Av nyfikenhet... Hur har man fått reda på barnets Rh? Fostervattenprov? Eller vet man det på något annat sätt?
    Jag vet faktiskt inte! Jag har inte tagit fostervattenprov men dem visste ändå att barnet var positivt. Frågade bara "jaha kan man veta det redan", då svarade hon att dem sett det på mina prover.. Eftersom jag visste att jag hade A- så testade dem redan vid inskrivning vad barnet hade för blodtyp men vet inte hur de kunde se det.

  • Natalie87
    Smulan 82 skrev 2013-09-24 19:07:01 följande:
    Kom precis själv hem från läkaren då jag vart orolig för liten. Tror jag har tidiga sammandragningar eller något annat. Igår fick jag jätteont i magen och började svettas som en idiot och idag har jag ont och det gör ont när jag går. Men läkaren skickade hem mig och sa att jag skulle dricka en kopp the. Vet inte vad jag skall göra för jag känner att inget riktigt funkar i vardagen och när jag sa att jag var trött och ledsen och funderade på järnbrist så sa hon vi tog prover på dig i v 12 så du har inga brister om du inte blött rikligt det senaste och sammandragningar får du inte förens tidigast v 34. Vad svarar man en läkare på dessa påståenden? Hur okunniga är de i England? Hon gjorde inget för mig idag mer än att säga drick the och ta johannesört. Inget blodprov inget blodtryck inte kände hon på magen heller. Man blir juh mörkrädd
    Väldigt väldigt märkligt.. Både järnbrist och sammandragningar är vanligt från och med vecka 20, eller tidigare till och med. Lita på din kropp, köp järntabletter och gravid vitamintabletter! Prova en vecka och se om du mår bättre. Sammandragningar är vanligt men om du har det för ofta kan det vara farligt, det kan sätta igång en förlossning för tidigt. Där verkar det vara olika saker som gör att man får sammandragningar, men vad jag förstår går det hand i hand med stress och överbelastning. Så det är möjligt att eftersom du redan mår dåligt på grund av järnbristen och du är orolig så blir du också stressad vilket gör att du får sammandragningar.
    Om du ska dricka te, så försök håll dig till rött te och ev. grönt te, men inte svart eller örtte. Rött te är koffeinfritt och lugnande, det kan mycket väl hjälpa mot orolig och stressad mage.
    Haven skrev 2013-09-24 20:13:47 följande:
    Hej! Jag väntar mitt barn ( bf 7 feb). Kul att hitta hit:) kram Maria
    Hej,
    Du är såklart välkommen hit, men egentligen är denna tråd för oss som har bf i Januari :) Det kanske är bättre att skriva till folk som väntar samma månad.. Vi ligger lite före dig i allt som händer i magen :)
    Litchie skrev 2013-09-24 20:17:29 följande:
    Jag är sådär gravidledsen ikväll över världens töntigaste grej som jag hade lovat mig själv att inte bry mig om -bristningar. Har fått några på bröst och lår och tycker själv att jag är fjantig, men tror det blev så verkligt att min kropp kommer försvinna nu. Har alltid tänkt om dom som klagar att herregud din kropp har ju burit ett barn, men det blir säkert bättre sedan.
    Att sambon är bortrest och jag inte kan gråta ut till honom hjälper säkert till lite extra på hormonerna ;)

    Jaja, färdiggnällt! Obehagligt att läsa om krockat och otrevliga läkare, men allas små gryn verkar iallafall må bra och det är ju fantastiskt! :) vi gick in o v27 igår och jag förstår verkligen inte vart tiden tar vägen? Imorgon ska vi även beställa vagn, lycka!
    Jag tror också jag kommer bli ledsen när/om jag får bristningar. På höft, och bröst bryr jag mig inte så mycket om, där har jag redan bristiningar från tonåren.. Men om jag skulle få mitt på magen, kring naveln skulle jag bli såå ledsen. Trots att jag bär mitt första barn bla bla så skulle jag inte vara stolt eller glad över bristningarna.


    På tal om annat.. Gick in i vecka 26 idag =D Helt sjukt, snart har 2/3 av graviditeten passerat. Idag tog jag på mig vinterjackan för första gången. Var 2 grader ute när jag gick ut med hunden, så glad att vinterjackan passar än. Tror att jag kommer kunna ha den ett tag till för om jag drar upp den lite så bildas det en glipa precis vid magen så¨om jag använder den som en kort jacka istället för lång jacka så får magen plats =P
  • Natalie87
    tinis skrev 2013-09-25 09:37:55 följande:
    Jag funderar på en sak..
     När det börjar bli dags att föda kommer era partners att vara lediga då eller fortsätta jobba som vanligt? Tänker att om man går över tiden ska pappan ta föräldraledigt då?
    Om pappan är på jobbet och jag måste åka in får jag ringa ambuland då (har tre mil till förlossningen o ingen bil hemma)? Har för mig att grav och förlossning inte prioriteras när det gäller ambulans, då kanske man får ta taxi..?
    Hua, börjar bli nervös Förvånad
    Hmm nu blir jag också lite nervös =P Jag antar att min sambo kommer jobba och så får jag ringa honom när det är på gång om det skulle vara så att han är på jobbet då. Även om vi har bil så vill jag inte köra till sjukhuset när jag har värkar liksom. Jag hoppas ju som sagt att få bli igångsatt på mitt bf datum, då är det ju lite enklare att planera. Men skulle barnet komma tidigare får jag hoppas att det kommer igång blir på natten, eller under en helg så han kan köra =P Annars får jag försöka ha backup, mamma eller någon annan som bor nära.får ha jourtelefonen på när dem är hemma
  • Natalie87

    Känns också som att det är en evighet kvar, men ändå så nära! Massa måsten att fixa innan det är dags. Måste skicka in moderskapsintyget till försäkringskassan, välja hur länge och hur många dagar jag vill ha ersättning för, måste ansöka om föräldraledighet på jobbet, måste köpa spjällsäng, skötbord, babysitter, babygym, filtar, täcke, kudde... ja listan fortsätter. Flyttar även i November så har massor att fixa innan dess..
    Jag är dock så "ostressig" av mig att det tillslut blir rätt stressigt. Tänkte hela tiden att det är lugnt, det fixar sig, jag hinner, ingen idé att stressa.. men sen blir det stressigt ändå för att jag inte började i tid =P

  • Natalie87

    Känns som att de flesta här är i samma sits som mig, inte gift med fadern. Visst måste man lämna in något sort faderskapsbevis till någon, typ soc eller försäkringskassan?. Googlar på faderskapsintyg men ser mest folk som skrivit på bloggar om det.. någon här som vet? Hur och vad ska man göra?

  • Natalie87
    tinis skrev 2013-09-25 14:26:41 följande:
    Vi ska också lämna in det men har fått för mig att vi ska göra det på kommunkontoret, eller vad det heter och skriva på ett papper. Pappret kanske man ska skicka in sen till någon. Och att det inte behöver göras innan barnet är fött tror jag att BM sa men har inte kollat upp det själv.
    Smulan 82 skrev 2013-09-25 14:45:28 följande:
    Tror man skall till kommunalkontoret alla tre och göra det efter förlossning då de behöver bebisens personnr osv.
    Smulan 82 skrev 2013-09-25 14:50:48 följande:
    På Skatteverket står det att man skall registrera faderskapet i socialnämnden
    johanna3 skrev 2013-09-25 15:09:06 följande:
    Jag och sambo kommer hå till barnmorskan tillsammans för att bli informerade om faderskapstestet! Tror man skickar in innan och sedan åker dit efter födseln..

    Hmmm nu blev jag ännu mer förvirrad, vet inte ens vad kommunkontoret är för något. Det jag hittade var på socialstyrelsens hemsida. Där fanns en blankett man kunde skriva ut, fylla i och skicka in. Men där är det som ni säger, där ska man fylla i barnets namn och personnummer och hela köret så det låter som att barnet ska vara fött då. Men jag är nästan helt hundra på att det är något slags fadersintyg man skicka in INNAN barnet är fött.
    Tror jag får fråga barnmorskan vid nästa besök.



  • Natalie87
    Lillisen skrev 2013-09-26 12:06:24 följande:
    Min mamma har haft lika som dig och hon har fem lyckade graviditeter bakom sig med friska barn Glad
    5 stycken!! Härligt! Nu blev jag mycket mer positiv :D
Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014