Inlägg från: Natalie87 |Visa alla inlägg
  • Natalie87

    Första barnet - BF januari 2014

    FrökenBlå skrev 2013-11-07 13:28:22 följande:
    Ang. bristningar så hade jag det redan innan jag blev gravid pga viktupp+nedgång..de blir lite längre men är blekare. Jag trodde att jag skulle ha fått åderbråck redan nu då min mamma fick det då hon väntade mig och då nästan alla i min släkt har det, men än har det inte dykt upp några. Men det kommer kanske senare..

    Vi har två hundar och jag är inte rädd för att de med vilje ska skada barnet, däremot att de råkar knuffa omkull barnet eller störa det genom att skälla osv, där får jag jobba på att de ska vara lugna i närheten av barnet..

    Nån mer än jag som har svårt att komma på ett bra namn? Eg. så vet jag vad jag vill ha för namn, men det passar inte alls med efternamnet. Efternamnet blir pappans, det är kort och slutar på E, och tilltalsnamnet jag vill ha slutar också på E, så det låter lite märkligt när man säger det..jag kan inte bestämma mig om jag kan ta det namnet ändå eller om det bara blir dumt.. Obestämd   
    Jag har också en hund men är helt säker på att det kommer gå hur bra som helst. Hon har träffat bebisar förut och är extremt försiktig rund barn, lite mycket slickande i ansiktet kanske men då får man ju säga till =)

    Är det ett namn där man uttalar E:et eller bara stavar det? Alltså som tex. natalie, marie, madeleine där det står med men inte uttalas? Då gör det ju inget.
    Annars kan ni kanske kan ha ett mellannamn också? Visserligen kommer man ju oftast inte säga mellannamnet, men det kanske ser lite snyggare ut på papper =P 
  • Natalie87
    Smulan 82 skrev 2013-11-07 14:58:58 följande:
    Förresten ni som ej är gifta vems efternamn skall ni välja? Min vännina valde sin sambos namn och hon måste ha med sig födelsebeviset när hon reser ensam med sin pojk. Kan man byta efternamn till samma fasten man inte är gifta? På tal om giftermål igår sa min sambo när han kollade ner i min shoppingkassar är det en brudklänning?! Jag kollade på honom och frågade varför i jösses namn skulle jag köpa en brudklänning och lägga den på sängen? Det är bäbiskläder. Hans svar var ja jag bara undra! Han vill nämligen inte gifta sig och det har jag velat förr men nu vet jag inte ens längre för nu är jag så fokuserad på bäbis att jag inte har tänkt på bröllop och varför lägga tid på det när han inte vill?! Men nu satte han juh konstigheter i skallen på mig för sedan vi blev gravida så kommer han med underliga kommentarer om bröllop som om det är något han funderar på nu. Vem vet kanske man skall slå ihop dopet o bröllop i maj i sådana fall haha!
    Vårt barn ska få bådas efternamn =) Det sa jag redan innan jag blev gravid. Mitt fina spanska efternamn ska jag föra vidare.

    Haha låter bra ju! Tycker definitivt du ska prata med honom om hans bröllopstankar. Kan mycket väl vara så att han ångrat sig nu när ni ska ha barn och inser att han även vill vara gift =)
    Jag och min sambo är förlovade och hade egentligen tänkt gifta oss någon gång nästa år, men så blev vi gravida. Vi vill inte stressa fram ett bröllop bara för att ha det avklarat innan barnet kommer. Vi vill ha vårt drömbröllop så då får vi ta det när det går helt enkelt =)
  • Natalie87

    Jag förstår inte det där ni skriver om att barnet kan "välja efternamn senare". Jag har själv två efternamn, varav mammas efternamn tekniskt sett kallas för mellannamn men jag själv säger efternamn och på mitt pass etc så står båda namnen med under efternamn. Jag har inte "valt" ett av dem utan har alltid haft dem så.

  • Natalie87
    Lövings skrev 2013-11-09 08:33:19 följande:

    Inatt kl 01.02 kom vår lilla son med akut kejsarsnitt. Grav havandeskapsförgiftning och de hade även sett en gammal blödning i moderkakan när de tog ut den. Därav har han inte kommit upp så mycket i vikt; väger 920 gram men är stabil. Andas själv och skriker (låter som en fågelunge). Allt gick verkligen super (med tanke på läget) Nu väntar en dag av frågor om vår son och vad som händer nu. En månad på sjukhus är bara att räkna med!


    Oj! Grattis till lill killen! Hoppas han mår bättre utanför magen och växer till sig. Kramar
  • Natalie87
    Tokfrans skrev 2013-11-11 09:24:59 följande:



    så mysigt eller hur? Förvånas över hur dom rör sig där inne. Som en liten alien hehe ;)
    Haha ja verkligen. Alien är helt rätt beskrivning. Häromdagen låg jag i sängen när jag känner hur det trycker och helt plötsligt buktar det ut som bara den, spjutformat mitt på magen. Måste ha tryckt med foten och verkligen hållt emot. Jag kunde inte titta på det utan att skratta och vända bort blicken för det såg så groteskt ut. Exakt som en alien som försöker ta sig ut genom att göra ett hål i magen. Sjukaste hittils =P annars är det mest de långsamma drar någon kroppsdel/vänder på sig rörelserna numera.. och ett par sparkar/boxar då och då.
  • Natalie87
    Smulan 82 skrev 2013-11-11 13:22:03 följande:
    Mm håller med det ser verkligen ut som ailiens. Min lilla vände sig mitt i butiken och jag fick böja mig framåt och ta stöd mot sambon han fick panik o trodde vattnet gick hahah men det gjorde juh bara så ont och jag mådde så illa efteråt och hela magen kändes så dära små öm. Inatt fick min kusin en liten flicka hon var beräknad den 23 november. Så nu blir det två tjejer i släckten :) hoppas min med kommer lite tidigare än beräknat i alla fall så vore det gott att slippa gå över tiden. Hoppas alla mår bra :)

    Hittils har det inte gjort ont när lillen bökat runt. Men det kommer väl så småningom ju trängre det blir där inne.


    Jag vet inte om jag vill att bebisen kommer tidigare, för då blir det precis vid årskiftet. Tycker att den 7:e Jan är rätt så bra datum så den får gärna komma exakt då, inte tidigare och inte senare =P

  • Natalie87
    Smulan 82 skrev 2013-11-11 14:42:21 följande:
    Det som gör ont är när hon är vid revbenen samt sparkar i äggstockarna och om jag behöver gå på toaletten och hon får in en spark påtarmarna eller blåsan. Vet dock inte vilket håll hon ligger åt ännu men det har jag aldrig listat ut.
    Aa ok, inte fått några sånna sparkar än som tur är.
    Nej jag fattar inte riktigt heller åt vilket håll bebisen ligger åt. Barnmorskan sa för snart 2 veckor sen att hon trodde att bebisen låg med huvudet nedåt, men att hon var osäker. Men jag undrar verkligen, för oftast känner jag två stora "bulor" på vardera sida om magen, vilket känns som rumpa och huvud.. för de är runda och ungefär lika stora som mina handflator..
  • Natalie87
    Smulan 82 skrev 2013-11-12 13:03:24 följande:

    Igår kväll natt hade jag riktigt ont som mensvärk och det vart riktigt starkt så då blev jag faktiskt nervös på riktigt och vi började fundera på att åka in men sedan gick det över och hitils idag har det inte kommit tillbaks . Men jag brukar med få förvärvar inte så starka men man känner juh att livmodern övar och förbereder sig nu och jag är i v 32 (31+6) och är väl lite nervös för att hon skall komma nu vill juh ha henne i lilla magen till v 37 minimum juh. Har någon fått sådan dära mörk rand på magen ännu? Jag har inte det men naveln står ut desto mera fast det har den gjort länge nu men för varje dag kommer den längre ut känns det som. Hoppas ni får en fin dag kram på er


    Jag skulle inte vilja påstå att jag har en svart rand, men en mörk "rosa" rand.. Alltså bara lite mörkare än min egna hudfärg :P Naveln sticker inte riktigt ut men "hålet" har blivit mindre, man ser knappt var naveln är :)
  • Natalie87
    MARlA skrev 2013-11-15 10:40:05 följande:

    Vilken vecka är du i? Jag är också Rh negativ men här i jkpg får man bara en spruta efter förlossningen. Tycker det är konstigt att det är olika beroende på var man bor?
    Jag är också rh-negativ och fick en spruta i vecka 29. Nuförtiden brukar de flesta kommun ge det då immunisering kan ske i tredje trimestern. Du kanske kan prata med din barnmorska och säga att du vill ha det, tror inte alla erbjuder det men om man säger till kan de ju inte vägra.
Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014