Inlägg från: Natalie87 |Visa alla inlägg
  • Natalie87

    Första barnet - BF januari 2014

    johanna3 skrev 2013-10-09 22:44:06 följande:

    Lövings - jag är rh-negativ och visste det sen innan. Vad jag förstått kan man inte se vad barnet är innan födsel, men man antar att det är positiv (då det är vanligast).
    Man tar regelbundna prov för att se om man producerar antikroppar mot positiva foster.
    Ps. Vad jag TROR och förstått det som

    Jag har fått en spruta i samband med tidigare graviditet (abort i ungdomens dagar). Men får antagligen en till snart och en efter födseln.

    Jag är absolut ingen expert på detta område vill jag påpeka!


    Jo, nuförtiden kan man se det vid det blodprovet man lämnar vid inskrivning. Tidigare kunde man bara se det efter förlossningen genom att ta prov på navelsträngen. Eftersom det finns risk att man börjat skapa antikroppar under graviditeten så får man en spruta i vecka 29 och sen direkt efter förlossning.

    Inga fler prover vad jag förstått.

    Kolla gärna in inlägget om "rh-negativ med rh-positivt barn i magen" som jag startat. Har fått jättemycket bra info där.
  • Natalie87
    Fruhögstadius skrev 2013-10-11 09:10:18 följande:
    Åh, igår var vi och skrev på papperna för ett radhus! Alla våra "problem" är som bortblåsta, att inte behöva släpa vagnen upp och ner för trapporna, större yta och barnet får ett eget rum, det finns en liten trädgård och tvättmaskin finns i lägenheten. Nu ska vi bara få vår lägenhet såld.  Fick inflyttning redan den 1 dec. istället för det planerade 1 jan som det var sagt från början (har ju BF 28 dec). 

    I söndags gick jag in i v. 29 och har den här veckan drabbats av halsbränna. Jag har dock mina misstankar om vad som hjälper till att framkalla den så testar att undvika det tillsvidare. Jag upplever att bebisen bökar runt mer nu, i stället för enstaka sparkar så "knådar" hon liksom på insidan i stället.  
    Åh va härligt. Grattis! Känner igen den känslan. Vi har köpt lägenhet och flyttar om tre veckor. Trots att vi redan hade en 3:a så kändes det så skönt med denna nya lägenhet som är 11 kvm större, finare, lägre avgift, ligger precis vid skogen och en liten sjö och ligger närmare mina föräldrar. Underbart!

    Jag har haft halsbränna lite fram och tillbaka under graviditeten, men det har inte kommit vid någon speciell tidpunkt eller efter att jag ätit något speciellt. Antar att det bara är bebisen som trycker på och tack vare hormonerna.

    Jepp, samma här. Känner verkligen hur han/hon vänder sig och bökar runt där inne. Då och då kommer en spark men det är mest en massa bökandes och ibland utsträckningar (känner hur det trycker på två olika ställen samtidigt) Så häftigt!
  • Natalie87
    tinis skrev 2013-10-11 13:08:47 följande:
    Åh det vi pratade om med faderskapet o kommunhus o allt. Min bm sa igår att man kan gå dit innan barnet är fött, bra att ta det när man är grav.ledig. Fick ett nummer till kommunen, familjerätten som jag ska ringa till för att boka in en tid :)

    Shit får inte glömma att fråga om det vid nästa besök. Enligt försäkringskassan står det såhär:

    "För att ni som par ska kunna ta del av till exempel jämställdhetsbonus och dubbeldagar eller kunna dela på barnbidraget måste ni ha gemensam vårdnad. Det ordnar ni genom att kontakta er kommun. Där kan ni fastställa faderskapet och anmäla gemensam vårdnad.
    När: Fastställan och anmälan kan göras redan innan barnet kommer."
  • Natalie87
    martinajulia skrev 2013-10-11 14:03:00 följande:
    Det bästa är iaf att slippa kompromissa med utrymmet. Nu finns det gott om plats för oss alla och en trädgård som bara är vår och som vi inte behöver dela med våra grannar! Jippie. Längtar redan till våren när det är dags att börja rensa och fixa där. Medan man har en liten bebis i vagnen intill eller i bärsele, fy vad mysigt :)

    Mysigt med trädgård! Det vill jag också ha. Plantera hallonbuskar, krusbär, smultron och äppelträd =D
  • Natalie87

    Någon mer än jag som tänkt försöka skippa napp?
    Snea tänder, ett elände när nappen kommer bort, svårt att "av-nappa" barnet etc. får mig och min sambo att vilja välja bort nappen. Dock har jag hört att barn som inte har napp ammar längre.. Men det kanske inte gör så mycket.

  • Natalie87
    Lunda skrev 2013-10-11 18:20:54 följande:
    Vi kommer nog att börja utan napp. Jag tänker att om man aldrig introducerar den så borde man ju hitta andra vägar till tröst. Innebär det att bebis vill ha bröstet oftare så får det väl vara så. Jag har ju hela dagarna på mig :P

    Men man vet nog inte hur det är förens man är mitt i det. Det kanske blir jätte jobbigt och bröstvårtorna kanske inte klarar det och då kan det hända att vi provar med napp. Jag vill inte utesluta något. Jag tycker det är väldigt jobbigt att gå in i något med en inställning och sedan "misslyckas". Jag går hellre in med öppet sinne så får det bli som det blir.
    Absolut, förstår precis vad du menar. Vi provar nog också att skippa den så gott det går men om det blir för jobbigt kanske det får bli napp.
  • Natalie87
    Lunda skrev 2013-10-13 19:45:39 följande:
    Har idag 80 dagar kvar till beräknad bf. Jag har varit gravid i 200 dagar. Känns som det var igår jag stod med stickan i handen och väntade nervöst på ett plus.
    Jag har börjat att förbereda mig lite inför den stundande förlossningen genom att läsa böcker. Just nu läser jag "Föda barn" av Katerina Janouch. En lättläst och informativ bok. Sen ska jag läsa "Att föda" av Gudrun Abascal. Har redan läst ut "På smällen från a till bebis". Den var helt underbar. Många skratt blev det. En bok jag verkligen kan rekommendera.
    Någon mer som börjar fundera över förlossningen?
    Min största oro är konstigt nog inte smärtan utan en så barnslig grej som hur jag ska kunna se till att jag inte har en hel urskog ivägen mellan benen när det är dags :P Börjar bli riktigt jobbigt att raka bikinilinjen nu ;)

    Jag håller på att läsa "Att föda" av Gudrun Abascal och läst en bra bok som jag fick av barnmorskan som heter "Vänta Barn" av Ulla Björklund, Hanne Fjellvang och Susanne Åhlund. Sen har jag mest läst på internet och olika Gravid/Vänta barn tidningar.
    Jag har börjat fundera på förlossningen och har en bra bild på hur jag vill att den ska se ut. Sen så får jag hoppas att den blir så, men förstår att man inte alltid kan förvänta sig det.
    Hahaha ja grymt jobbigt att raka bikinilinjen, jag vrider badrumsspegeln, då ser jag framifrån alla fall, men inte så mycket på undersidan, där får jag gissa. Hahaha.
    Jag har faktiskt tänkt mycket på det och kommer försöka att hålla det trimmat tills när det är dags. Tänker mig att ifall man spricker och behöver sys ihop så måste det vara så mycket enklare att sy ihop när man inte har fullt med hår, sen så måste det vara en trevligare syn också + enklare att göra rent. Annars kommer det säkert fastna en massa gegga och blod och grejer i håret, det lär ju inte vara mysigt.
  • Natalie87
    tinis skrev 2013-10-13 19:53:18 följande:
    Haha jag ser ingenting där nere, tyckte sambon kunde ner o ansa lite med det verkade han inte så sugen på :P
    Jag har börjat dundera på förlossningsbrev, har tänkt ut en del grejer redan innan jag blev gravid men inget så på djupet. Måste också börja läsa lite, får ner till bibblan o låna en massa  men har köpt två, tre st själv med lite mer sammanfattande om grav, första månaderna o om att ligga steget före sitt barn :P

    Fy fasiken!!! Nu har det hänt, det jag verkligen haft ångest över o inte har velat skulle hända förrän liiiiiite senare iaf. Sitter o skriver ner lite namn som jag kan tänka mig o känner plötsligt att linnet är alldeles blött vid bröstet Gråter Älskade bröst som inte längre är bara MINA <3 Buhu..
    Hahahah sambon har fått börja klippa mina tånaglar men att raka busken hoppar jag över att fråga honom om hahahah.

    Jag har en hel del idéer för förlossningsbrevet men jag är inte säker på hur man skriver ett sånt. trots att jag har en hel del jag vill få med så vill jag inte att det ska vara för mycket text. Kort och konsist så barnmorskorna inte behöver läsa och försöka memorera en hel uppsats.

    Oj oj, haha enligt en av apparna jag har så när man får sitt första mjölkläckage så är det väl värt att fira, och det är häftigt och man vill berätta för alla man känner. Öööh? Hahaha tror inte det va.
  • Natalie87
    Litchie skrev 2013-10-14 08:28:22 följande:
    Hörrni tjejer, är det inte sjukt läskigt hur fort veckorna går?! (den meningen lär man väl få äta upp i slutet ;) Idag går vi in i v30, hjälp liksom! Känns som att det är dags att börja se över inköpslistan, väntar på sista lassen av arvegods sen kan vi äntligen få börja handla. Har än så länge bara köpt vagn och några få uppsättningar kläder, resten har vi ärvt!

    Börjar bli nervös nu inför om gravidpenningen ska gå igen, vet tusan inte hur jag ska klara av att jobba julhandeln annars med tanke på hur tungt det är redan. Är även nervös att blodtrycket inte ska ha gått ner, man vill ju inte direkt behöva plocka ut lillen tidigt :/ Ska till bm på torsdag, håll tummarna för mina värden då :) Annars tänker jah tusan prova vara hemma en vecka och se om det beror på att jag har ett stressigt jobb, man vill ju verkligen inte att det ska påverka prinsen!

    Hur mår ni alla andra? Verkar som det flyter på bra för allihop ändå :)
    Det är HELT galet! Vecka 30 känns så långt bort, men på onsdag går jag in i vecka 29 så det är inte alls långt dit!
    Vi flyttar om två veckor så vi har med flit inte köpt så mycket än. Så snart vi flyttat in så ska vi börja köpa möbler till barnrummet, vi har kvar typ allt att köpa. Spjällsäng, skötbord, byrå, babysitter och massa smått och gott. Skönt dock att vi har vaggan och barnvagnen klara + lite basic kläder.

    Håller tummarna! Mitt blodtryck ligger precis på gränsen till lågt, men enligt BM är det såå mycket bättre att ha lågt blodtryck än att ha för högt.

    Jag mår toppen! Gymade dock i helgen och kände direkt efter att jag tagit i för hårt. Hade ont i ryggen resten av kvällen, fick ligga med värmekudde och bara vila. Men annars går det bra. Bebis sparkar på och rullar runt där inne, så sjuk känsla, men samtidigt helt underbart!
  • Natalie87
    tinis skrev 2013-10-14 11:09:39 följande:
    Urk neee det är väl inget som någon vill veta :O Galenskap haha! Sambon är lite som i chock han också haha. Ajaa bara att springa till affären o köpa inlägg o sen försöka komma över det :P
    Hahahah eller hur!
    Vilken vecka är du i nu igen? Jag har försökt pressa lite för att se om det kommer någon mjölk, men verkar inte vara på väg riktigt än =P Kanske bra att ha inlägg hemma för säkerhetsskull så man är förberedd.
Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014