Inlägg från: Tildalainen |Visa alla inlägg
  • Tildalainen

    Shape Up

    Jag kör också, sedan några dagar tillbaka! Det känns som ett kanonbra sätt att gå ner i vikt.
    Jag har bara lite svårt att välja rätt i appen. Till exempel om man skriver in Nektarin så kommer det så många olika förslag?! Jag förstår ju att vikten på nektarinen har betydelse, men när det står antal vill man bara klicka i det och gå vidare liksom. Någon som kan förtydliga tänket? 

  • Tildalainen

    Just det, jag har också funderat på träning som inte finns som val. Jag har en crosstrainer hemma som jag går på, och jag hittar inte den i listan heller.

  • Tildalainen

    Huvudbry... jag åt spaghetti och köttfärssås igår. 1 dl av varje. Men hur sjutton ska jag notera det i appen när det finns så många att välja på?? Jag vägde och tog den som var 280 gram. Det blev 255 kalorier. Men hur ska jag veta att det verkligen är 255 kalorier utan att dissekera köttfärsen?! Det går ju liksom inte...

  • Tildalainen
    Stephany skrev 2013-09-11 10:34:48 följande:
    Ska du vara exakt så räkna ut alla ingredienserna från start. Det blir mycket. Men det mest exakta.
    Tack snälla! Misstänkte det... får nog bli lite mer strikt.
  • Tildalainen

    Någon som har erfarenhet av att mäta sig samtidigt? Kan det vara en bra sporre?
    Och, om man slarvar till det på lördagskvällen och äter vad man vill då, hur mycket påverkar det? 

  • Tildalainen

    Alltså, jag började förra onsdagen, och var slarvig i lördags pga en jobbresa men hittills står första vägningen på -0,4. Jag har satsat på att gå ner minst 0,5 kilo i veckan så det var väl helt ok ändå.

    Jag ska gå ner 11 kilo, och första delmålet är 3 kilo bort.

    Igår var jag väldigt hungrig men idag går det lite bättre tycker jag! Det är knöligt när maken lagar maten för då kan jag inte kontrollera hur mycket fett han använder till stekning osv. Jag har sagt att min diet inte ska påverka övriga familjens kost och det är det som är så bra med Shape Up tycker jag, att man kan äta allt. Bara lite mindre av vissa saker. Grönsaker äter vi mycket hemma ändå.

    Stephany, du är verkligen en sporre!! 

  • Tildalainen

    Jag har en crosstrainer hemma, men jag tror inte att den visar korrekt kalorier för jag går en halvtimme på nivå 5 och svettas som en gris men gör bara av med dryga 100 kalorier, kan det verkligen vara rätt??? Jag vill ju att det ska vara värt mer....

  • Tildalainen
    Nany skrev 2013-09-11 16:16:41 följande:


    Det finns en länk där du skapar dina recept. Då fyller du i alla ingredienser o skriver för hur många pers det är till så räknar den ut till dig hur mycket en port är i kcal
    Tack! Det är klurigt när maken gör maten bara, då vet jag inte vad han har i exakt. Han lagar på känn. Jag får ta i lite i överkant med kalorierna så blir det nog bra.
Svar på tråden Shape Up