• camillab74

    Vi som gör äggdonation hösten/vintern 2013/2014

    Hej!
    Jag är ny här på forumet och vill gärna dela med mig och bolla med andra i samma sits som har svårt att få sitt efterlängtade barn. Gjort min första äggdonation (med min sambos spermier) nu i oktober, Fertilitetskliniken i Ballerup Danmark. 2013-10-10 sattes 2 befruktade ägg in i mig, nu på fredag 2013-10-25 ska jag ta HCG prov, är sååå nervös. Vågar inte hoppas..... har inga som helst gravsymtom.

  • camillab74
    Lillan15 skrev 2013-10-20 21:29:22 följande:

    Hur länge fick ni vänta på donator?
    Från att vi blev aktiva på väntelistan i april så 6 månader. April -oktober, tycker att det gick snabbt jämfört med den långa väntetiden o Sverige som är minst 2 år.
  • camillab74
    Jojjo77 skrev 2013-10-21 07:32:08 följande:
    Vad spännande!!! Håller alla tummar och tår att det ska gå bra.

    6 månader, ja det var "snabbt". Vi har väntat 6 mån nu och blir troligtvis 6 till... Vi går via landstinget i Örebro och väntetiden där är nu 6-12 mån. Vet dem som bara stått i 6 mån, så har man tur... 

    Den här väntan är väldigt seg tycker jag. Vi "vanlig" IVF/ICSI, som vi gjort tidigare så har man ju i alla fall lite koll, eftersom mensen styr, men nu, usch vad segt det är. 

    Lycka till alla! 
    Lycka till du med och hoppas det blir din tur snart Skrattande
  • camillab74
    Helisa skrev 2013-10-20 16:21:39 följande:
    Vi påbörjade behandlingen i fredags. Aldrig förr har jag blivit så glad över att få en spruta i baken. I slutet av november åker vi iväg för embryo transfer. Glad

    Vad spännande! Lycka till Glad
  • camillab74

    Hej alla kämpare! Gjorde min första ÄD i oktober och testdagen visade minus i fredags 25/10. Började m bruna flytningar dagen innan. Tillbaka till väntelistan igen och hoppas att det blir inom 6 mån igen :) Det är bara ta nya tag och kämpa vidare ! Jag tänker gå kvar på samma klinik i Danmark. Underbar personal och inte så långt heller och väntetiden e ok där 😀 Klinikens hemsida www.lundstrom.dk Lycka till alla kämpare 😃

  • camillab74

    Är det någon av er som testat akupunktur innan och inför ET? Funderar på att testa det inför nästa ÄD. Har läst om många som först misslyckats men lyckats bli gravida i samband med akupunktur inför ägginsättning.

  • camillab74

    Jenkis skrev 2013-10-29 18:56:58 följande: Jag har testat, men kan inte ge något tillförlitligt svar eftersom vår donator svarade dåligt och insättningen blev en vecka sen. Tror att min slemhinna inte var helt OK vid det försöket och därför funkade det inte. Körde regelbundet akupunktur sex månader före detta försök och försök nr 3 lyckades. Hade då inte fått akupunktur på fem månader när vi väl plussade. Hur ofta gjorde du akupunktur en el flera ggr i veckan? Man läser ju om allt som kan hjälpa för att lyckas, men det e ju så olika hur det lyckas ändå. Hur tjock ska slemhinnan helst vara vid ET? Min var 12 mm och de sa att den var fin.

  • camillab74

    Jenkis: Inlägget blev lite rörigt , gick inte riktigt att citera inlägget via mobilen, så mitt inlägg kom in i ditt 😁

  • camillab74
    Tom kartong skrev 2013-10-30 08:52:37 följande:
    Vi har gjort sex insättningar med donerade ägg från tre olika donatorer, ingen har lett till graviditet. Nu har vi två embryon kvar i frysen, ett femdagars som ska sättas in på tisdag och ett sexdagars. Jag önskar så att det fanns något vi kunde göra, men läkarna säger varje gång att vi bara ska vänta och se. Det är svårt att tro att det någonsin kommer att fungera... Vi håller tummarna för att det blir sjunde gången gillt (eller elfte totalt). Lycka till alla!

    Önskar dig verkligen lycka till och hoppas det går vägen denna gången!
  • camillab74

    Jag går ju i väntans tider igen efter - i oktober. Kör på med hormonbehandling cykelvis tills de ringer ingen från Danmark, räknar m till våren 😃 sen håller jag med på att skicka in till F-kassan för ersättning av vården ÄD i Damnark. Man har ju rätt att söka ersättning för vård i annat land. Hoppas vi får tillbaka pengar. Någon av er som sökt ersättning i efterhand?

  • camillab74

    Dustpuppy: Donatorn jag hade ny var anonym men på klinikens hemsida står det att man kan vara så kallad öppen donator om man vill. Hoppas att det går igenom. Kan man få flera ersättningar från FK om flera försök misslyckas, vet du nåt om det? Blev du gravid genom ÄD och isåfall på vilket försök? /Camillab 74

  • camillab74
    Dustpuppy skrev 2013-11-12 10:35:47 följande:
    Camillab74: jag har fått ersättning 2 gånger för ÄD, första gången för anonym donation i Estland 2011, andra gången för öppen donation i Finland 2012. I början av 2012 ändrade FK sina regler till så att de bara ersätter för öppen donation. Det kostar dock inget att ansöka så skicka in papprena och överklaga, överklaga, överklaga! Reglerna kan ändras igen.

    Jag fick barn på min andra ÄD, men det var i sista minuten. Vi har även 5 misslyckade IVF/ICSI och sammanlagt 6 års försökande bakom oss, så vi var inte speciellt hoppfulla och funderade på att ge upp.

    Kika på tråden Ersättning för vård/äggdonation utomlands, det finns mycket intressant i den:

    www.familjeliv.se/Forum-7-147/m57763470.html

    /Dustpuppy

    Då finns det kanske hopp om ersättning :) Skickat in alla papper nu och väntar på svar. Hur länge fick ni vänta innan ni fick besked? Det står på F-kassans hemsida 2-3 månader. Hoppas......
Svar på tråden Vi som gör äggdonation hösten/vintern 2013/2014