Inlägg från: frökenelisabeth |Visa alla inlägg
  • frökenelisabeth

    Gnälliga föräldrar på förskolan

    Men anonym (X), nu jobbar jag inte på förskola, men inser att det måste vara omöjligt att göra alla föräldrar nöjda med barnens påklädning. Vissa barn är ju mer frusna än andra, och kanske klär man även på sitt barn extra om man är frusen som förälder. Det är ju bara att titta på barnen när de kommer till förskolan nu, vissa har overaller och mössa, andra har strumpbyxor och en tunnare  jacka.

    Klart att det är irriterande när föräldrar inte meddelar om barn som är sjuka/sena, speciellt om någon står och lagar specialkost till dem, vad är det som är så svårt att förstå med det?

  • frökenelisabeth

    Hos oss sitter det lappar om matsäck, stängda dagar m m på anslagstavlan. Superbra, för då ser man den ju varje gång man kommer. De hänger ofta upp påminnelselappar också. 

  • frökenelisabeth
    Mli 014 skrev 2013-10-14 10:11:36 följande:
    Jag har inte så mycket att gnälla över på min sons dagis. Ibland försvinner kläder och saker, men det är i huvudsak tjuvande föräldrar som tar det.

    Jag fattar också att det är svårt att se alla detaljer i en stor barngrupp.

    Men vad jag blir mest sur över är att min son kommer hem och har lärt sig väldigt många fula ord. Och eftersom vi inte använder oss av dessa hemma, så blir jag besviken när pedagogerna inte tillrättavisar barnen som svär.

    Ett exempel;

    Jag hämtade min son i torsdags, och möts i dörren av två pojkar som skriker:

    "Gå og dø din fucking møgfisse! Ska du hente din ludersøn eller hvad!?"

    Direkt översatt:

    "Gå och dö din jävla fitta! Ska du hämta din horunge eller!?"

    Jag blir förbannad och skäller ut. Säger att man inte får använda så fula ord, och att de ska skämmas.

    I hallen står en pedagog som har hört allt men inte säger nåt, ungarna springer iväg och fnissar och verkar inte ta åt sig alls.

    Nw

    Pedagogen säger bara att NN är sån och att det verkar vara ett hopplöst fall.

    Jaha? Då får man väl göra nåt åt det?!

    Eller?



    Men usch vad obehagligt! Var bor du? Jag bor i Köpenhamn, vårt dagis är helt underbart. Enda man ibland kan klaga på är att jag tycker de får rugbröd till lunch lite väl ofta, men det är nog inget udda för en dansk, så jag säger inget.
  • frökenelisabeth

    Jag som är förälder har läst lite i tråden och vill bara säga GULLE ER alla barnskötare och förskolelärare som tar så fint hand om våra barn. All cred till det jobb ni gör. De pedagoger som jobbar på min sons förskola är helt fantastiska, och varje dag när jag hämtar honom är jag helt varm om hjärtat av att se hur de jobbar för barnen.
    Jag är nog inte så bra på att tala om hur mycket jag uppskattar deras arbete, men jag hoppas de märker att vi är nöjda och att sonen har det så bra på sin förskola.

    Förstår helt och fullt att vissa föräldrar kan vara pain in the ass, och att det kanske inte går att göra så mycket åt. Man kan inte lära gamla hundar sitta... Men hoppas att de flesta föräldrar är vettiga i alla fall.  

    Sen vill jag utdela en stor känga till våra kära politiker - ta för h*lvete bort den där maxtaxan för alla de människor som har råd att betala mer än futtiga 1300 kr i månaden. (Det borde gälla för alla där bägge föräldrar jobbar och får lön.) Och använd pengarna till mer personal på förskolan så att de som jobbar där får en dräglig arbetsmiljö och våra barn får det bättre.   

  • frökenelisabeth

    Lustigt att det där med hämtningstider fungerar så olika. På vår förskola har personalen aldrig nånsin intresserat sig för att veta på förhand när vi kommer och hämtar. Jag brukar tala om det ändå, "okej!" säger de bara, men verkar inte bry sig så mycket. Jätteskönt då man aldrig behöver känna att man är sen. En gång fick jag höra att jag kom för tidigt (de hade precis dukat upp glassfika för en tjej som fyllde år).

    Men det måste ju ha något med schema och personaltäthet att göra, antar jag.

  • frökenelisabeth

    Hur reagerar ni i förskolan på om ett barn skulle komma tidigare på morgonen? Igår kväll vid sextiden fick min sambo veta att han skulle börja 7.30 i dag i stället för klockan 10. Normalt lämnar vi vid 9.30 när han börjar 10, men nu fick vi ju lämna 7.15 i stället när förskolan öppnar.

    Hade detta varit ett problem för er? Vår förskola är super med sådant, de bryr sig inte alls om vilka tider man har barnen där, det får man göra hur man vill som förälder. Men har förstått att det inte är likadant överallt.  

  • frökenelisabeth
    Anonym (förskollärare 2) skrev 2013-10-18 12:54:57 följande:

    Fast då är det frågan om en sen schemaändring och inte att man kommer för tidigt. Det finns föräldrar som t ex enligt schemat ska gå 9-16, men som kommer 8.50 och går 16.10 varje dag utan reflektera över det. Aldrig en ursäkt och påpekar man att de borde ändra tiden så slår de bort det och blir i värsta fall sura. jag förstår inte varför, vad spelar det för roll om de lägger på en kvart i var ände av tiden om de behöver det? Vi har föräldrar som ska byta om när de slutat och åka genom halva stan och de tror att de ska kunna hinna det på 30 minuter. Jodå jag hinner säger de bara, men det gör de ju inte.

    Jo såklart men den borde ju ge lika stora problem i verksamheten för er del, tänker jag, då ni inte har fått veta om den innan?
  • frökenelisabeth
    Moolie skrev 2013-10-18 18:39:19 följande:
    Har jag föräldradagar eller om jag inte tagit semester under sommaren så är det min förbannade rätt att ta semester när jag vill! :) 

    OT, men ...Kan du bara kräva att få semester precis när du vill? I de flesta verksamheter så kan man önska semester, men inte vara garanterad. Om alla pedagoger på förskolan vill ha semester samtidigt, hur gör ni då? Stänger? För det går väl inte att ha ENBART vikarier, tänker jag.
  • frökenelisabeth
    Flygfotogen skrev 2013-10-19 18:41:48 följande:
    Det spelar ingen roll vad vi tycker. Just nu har vi 25 barn på 2,75 personal på en av våra avdelningar. INGEN av oss tycker att det är okej men vem bryr sig om vad vi tycker? Ingen. Inte vår chef, inte politikerna och ingen av föräldrarna har lyft ett finger för att försöka få igång någon protest heller. Det är betydligt mycket mer än pedagogernas ledighet som är ett betydligt mycket större problem inom den svenska förskolan. Vissa kanske lobbar extra för sin ledighet för de håller helt enkelt på att slita ihjäl sig med alla kvalitetsredovisningar, utvecklingssamtal, kvällsmöten, ansvarsområden såsom husets ekonomi/inköp, pedagogiska utveckling, påtvingade fortbildningar ingen har tid att ta till sig, sjuka kollegor och kanske rentav utrymmesbrist i lokalerna i förhållande till barnantalet. Och får man då bara höra att man är en gnällig jävla yrkeskår som borde lära sig veta hut i princip och sluta dricka så mycket kaffe... ja då kanske man slutar bry sig till sist? Jag hoppas att jag slutar arbeta inom förskolan innan jag når den punkten.



    2,75 tjänster på 25 barn??? Herreminje vad glad jag är att jag inte har barn på dagis i Sverige. Min sons dagis har 6 pedagoger på 16 barn. Lagom tycker jag.
Svar på tråden Gnälliga föräldrar på förskolan