• Eija

    Utredning 2014, följas åt?

    Nu har jag och min sambo tagit det första steget till att påbörja en utredning. Nästa månad ska vi till reproduktionscentrum på Akademiska i Uppsala för att lämna blodprover och få mer information. Skulle vara kul om fler som ska påbörja sin utredning och hoppas på ett plus 2014 ville följas åt!

  • Svar på tråden Utredning 2014, följas åt?
  • Lady198608

    Oj jag hoppas vi inte kommer behöva vänta så länge. Har blivit lovade läkartid i augusti, men den har inte ramlat ner i brevlådan än :(


    Eija skrev 2014-06-02 15:23:13 följande:
    lilsis: Vad trist. Men jag håller tummarna för att det går bättre nästa gång! Vi kommer också att försöka själva under sommaren, annars blir det IVF till hösten. Lady198608: Jag tycker också att personalen har varit väldigt trevliga, speciellt den barnmorska som vi fick träffa. Dock har vi fått vänta lite för länge. Sökte hjälp i november förra året och det tog ett halvår för utredningen att bli klar och nu kommer vi få vänta till efter sommaren för nästa steg, som är ivf.

  • Maaaaalin
    PLSB skrev 2014-06-01 13:28:26 följande:
    Spolningen gick bra så till vida att den inte gjorde så ont som jag räknat med. Däremot vet de inte om jag precis släppt ägg, eller precis ska till att släppa ägg, så vi kör på och hoppas på det bästa.

    Vid spolningen så fanns det inga tecken på några hinder för att bli gravid, så utredningen är klar och de kom fram till att vi är två fullt friska människor. Oförklarligt barnlösa, som det så fint heter. Känns inte så fint direkt, men jag håller väl fortfarande på att smälta allt. Och min kropp hade verkligen lyckats lura mig att jag redan var gravid. Vilket jag inte alls var.

    Det är tungt, då det verkar gå vägen för 'alla andra' men snart blir det vår tur också!

    Vi håller tummarna nu! :)
    Hur går det för er? Vi har också fått våra provresultat idag - inte minsta hinder... Mer än att han nämnde att min livmoder har en lite annorlunda form och att mina äggstockar "ser ut att vilja mycket men kanske inte alltid presterar" som han så fint uttryckte det haha. Sista steget i basutredningen är en mer detaljerad gynundersökning där de kollar själva äggledarna lite mer detaljerat och så... Jag känner mig både lättad och grymt besviken just nu - lättad att det inte finns några direkta fel på oss och besviken av samma anledning. Knasigt:)
  • lilsis

    Och som väntat så blev jag inte gravid på första försöket efter missfall/X. De två plusen hittills har tagit 5 försök och det innebär att jag blir gastric bypassopererad först och får se sen hur vi gör. Jag är väldigt kluven till att försöka alls just nu.

  • Lady198608

    Vi var iväg och fick provsvar, gjorde gynundersökning och kollade spermierna idag. Allt såg bra ut! Blev så glad och lättad. Sen började tankarna snurra. Om allt nu är så bra, varför händer inget då?

    Jag ska iväg på spolning efter nästa mens. Så får vi se vad som händer sen.

  • lilsis

    Det blir op nu i höst (ej september dock) och sen IVF nästa höst/vinter.

  • chikita124

    Jag är gbp opererad nov 2013 är nu gravid i v.9

    Gjorde mim privat då jag inte hade så mycket övervikt. .

    Lycka till...


    lilsis skrev 2014-08-08 06:10:20 följande:

    Det blir op nu i höst (ej september dock) och sen IVF nästa höst/vinter.


  • Maaaaalin
    Lady198608 skrev 2014-08-05 23:23:51 följande:

    Vi var iväg och fick provsvar, gjorde gynundersökning och kollade spermierna idag. Allt såg bra ut! Blev så glad och lättad. Sen började tankarna snurra. Om allt nu är så bra, varför händer inget då?

    Jag ska iväg på spolning efter nästa mens. Så får vi se vad som händer sen.


    Jag kände exakt likadant när vi fick bra provsvar - vad är det som tar sån tid då? Nu har vi försökt i exakt 1,5 år medans alla andra i min närhet nästan ploppar ut ungar på löpande band (känns det som)...

    Jag väntar också på spolning (om mensen kommer på måndag vilket jag tror) och funderar på att beställa hem en progesteronkräm. Men vet inte, både vill och inte vill! Är nog rädd att vad jag än gör så kommer det inte göra ngn skillnad:(
  • Lady198608

    Vad ska progesteronkrämen hjälpa till med?

  • Maaaaalin
    Lady198608 skrev 2014-08-09 10:00:48 följande:

    Vad ska progesteronkrämen hjälpa till med?


    Det är ganska vanligt med progesteronbrist idag pga stress och den mat vi äter idag som alla främjar östrogenet. Eftersom jag hsr hormonell acne och ev inte alltid ägglossar så tänkte jag beställa hem en progesteronkräm och testa om den gör ngn skillnad. Detta är ändå även nästa steg för oss i vår utredning, men eftersom de aldrig har inbokade dagar för äggledarspolning så det passar med min cykel (har försökt två månader att boka nu) så testar jag på egen hand:)
  • Karriärskvinna

    Längesen jag skrev här. Jag fick missfall på midsommarafton i vecka 7, då hade vi försökt i 1,5 år och just blivit uppsatta på kö till IVF.

    I måndags kom mensen igen och i veckan kom kallelsen till IVF-kliniken. Känns så jävla dystert och hopplöst allting.

Svar på tråden Utredning 2014, följas åt?