• Boothwalker

    Kom in och rösta fram Årets FL-fotograf 2013 - 5. Barn

    Hjälp oss rösta fram vinnarna av fina priser från Nikon!http://www.familjeliv.se/hem/boothwalker/gallery/php1e9eox.png


    Deltävling: 5 av 10 * Rösta på den bild du gillar bäst * Dela gärna omröstningen på facebook osv * Omröstningen pågår tillochmed 15/12 * Var trevlig och ha kul * Lycka till =)


    1.   http://www.familjeliv.se/hem/boothwalker/gallery/phpq0a5a5.jpg

    2.   http://www.familjeliv.se/hem/boothwalker/gallery/phpb5rgfv.jpg

    3.   http://www.familjeliv.se/hem/boothwalker/gallery/php9k2hdb.jpg

    4.   http://www.familjeliv.se/hem/boothwalker/gallery/php0szn1n.jpg

    5.   http://www.familjeliv.se/hem/boothwalker/gallery/phpptjw7s.jpg

    6.   http://www.familjeliv.se/hem/boothwalker/gallery/phpolmkhb.jpg

    7.   http://www.familjeliv.se/hem/boothwalker/gallery/php3u6jyl.jpg

    8.   http://www.familjeliv.se/hem/boothwalker/gallery/phpgssxx9.jpg

    9.   http://www.familjeliv.se/hem/boothwalker/gallery/phpt98ufo.jpg

    10. http://www.familjeliv.se/hem/boothwalker/gallery/phplakfnn.jpg

    11. http://www.familjeliv.se/hem/boothwalker/gallery/php7wnsob.png

    12. http://www.familjeliv.se/hem/boothwalker/gallery/php6uxcib.jpg

    13. http://www.familjeliv.se/hem/boothwalker/gallery/phpzhw8ji.jpg

    14. http://www.familjeliv.se/hem/boothwalker/gallery/php91cccf.jpg

    15. http://www.familjeliv.se/hem/boothwalker/gallery/phpdcd9ij.jpg

    16. http://www.familjeliv.se/hem/boothwalker/gallery/phpk93shm.jpg


     


    Ge oss gärna konstruktiv kritik. Vill du ha lite tips på hur man kan göra det så finns det en miniguide i början av tråden =)

    Huvudtråden hittar du här =) - www.familjeliv.se/Forum-20-178/m71740080.html


    Har du inte röstat i temat http://www.familjeliv.se/hem/boothwalker/gallery/php9wxkoe.png så är det inte för sent än =)
    (Slutar 15/12)

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Kom in och rösta fram Årets FL-fotograf 2013 - 5. Barn
  • Apelsin

    11 och 16 tycker jag är helt fantastiska! Mina favoriter.


    11 är så vacker. Inte ett typiskt barnfoto och det är bra


    16 är inte heller ett typiskt barnfoto. Bra i svartvitt och jag tycker om att barnet inte ler utan snarare ser fundersam ut. En vacker bild också.

  • Lejonmamman01
    Lillasmulan skrev 2013-12-10 19:35:35 följande:
    Jag kanske är lite konstig, men jag tycker att alla barn är söta (det finns väl enstaka undantag). De är minimänniskor som vaggar fram och säger tokiga saker. =) Vad är INTE sött med det? Skrattande
    Nja. Visst kan man RENT OBJEKTIVT se att vissa barn skulle kunna vara aktuella som omslagsbilder på "Vi föräldrar" - och andra inte..?
  • sötare
    Lillasmulan skrev 2013-12-10 19:31:23 följande:
    9. Jättebra porträtt. Gillar den nyfikna och intensiva blicken i barnet. Ljuset är lite utfrätt bara (kan vara mina skärminställningar som inte är hundra också). Bra kort skärpedjup.

    10. Härlig höstbild. Man anar att barnet fryser lite och det ger mer liv i bilden och man får intryck av att det blåser en smula. Fint att barnets kläder går i gråskala medan omgivningen är i guld och grönt.

    11. Det finns något pillemariskt i flickans blick som tilltalar mig mycket. Sockersöt i sin klänning och med blomman i den skira naturen, men den kaxiga blicken och höga hakan ger bilden en oväntad kontrast. Prinsessa utanpå, krigare inuti. Älskar den.

    12. Toksött. Jag gissar att det är lillebror som är på väg att få en puss, men han märker inget för han är för koncentrerad på fotografen. Kul bild och jag gillar sepian. Påminner om de posters som fanns när jag var liten med söta kids på motorcyklar eller som kramades eller sov på konstiga platser.
    Inte bara jag som kom att tänka på posterna  med bild 12 :)
  • Lillasmulan

    13. En busig bild. Det blir väldigt fina former i bilden med trädet som snirklar sig och pojken som klättrar. Gillar också att kläderna sticker ut i färgerna i förhållande till naturen. Blommorna i förgrunden lyfter bilden. Snyggt!

    14. Detta är också en sådan där bild som man inte kan låta bli att le när man ser. Barnens glädje färdas genast till betraktaren och bilden utstrålar glädje och värme. Jättefin ögonblicksbild. Tycker mycket om den trots att det kanske inte är tekniskt hundra.

    15. Vilket porträtt! Vilka ögon! Jättefint och kristallklar skärpa. Bilden är nästan krispig. Mycket proffsigt och väldigt sommrigt. Det syns att flickan har blivit ombedd att le och hon gör ett tappert försök. Lite ansträngt på ett festligt sätt.

    16. Ytterligare en favorit. Skärpan är inte hundra men jag älskar den ändå. Barnets förvånade uttryck, de stora växterna omkring - den blir en fin harmoni och komponeringen är spännande. Väldigt fin svartvitkonvertering.

  • Severus
    Lejonmamman01 skrev 2013-12-10 19:42:20 följande:
    Nja. Visst kan man RENT OBJEKTIVT se att vissa barn skulle kunna vara aktuella som omslagsbilder på "Vi föräldrar" - och andra inte..?



    Jupp. Jag kan det ;)

    Och även fast jag tycker mina barn är fina så är inte alla "front page material" om man uttrycker det så.
    Piece of cake to get rid of a piece of shit...
  • emsapemsa
    sötare skrev 2013-12-10 19:34:33 följande:
    har me kalibrerad och här funkar den fint :)  men sen så har jag ju lite udda smak när det gäller fotografering, gillar de bilder som inte är perfekta men ändå har något och som inte får mig att gäspa . Jag gillar bilder där repor , smuts oskärpa kan tillföra :)

    Jo så är det ju, en smaksak helt enkelt :)
  • Lillasmulan
    Lejonmamman01 skrev 2013-12-10 19:42:20 följande:
    Nja. Visst kan man RENT OBJEKTIVT se att vissa barn skulle kunna vara aktuella som omslagsbilder på "Vi föräldrar" - och andra inte..?
    De små näsorna, de små fingrarna. Det är mer sådant jag ser i folks utseende rent genrellt. Detaljer som ger ett visst intryck. Sedan kan man ha en shysst helhet också, men jag tycker att detaljer är viktigare i just bilder eftersom det ger karaktär. Fräknar kan man ju tycka är oestetisk rent generellt (jag gillar fräknar men många andra ogillar det). Men fräknar i ett svartvitt porträtt är rent episkt!

    Sedan handlar det om teknik. Kvittar hur gullig unge man tar bild på om man inte kan sin utrustning. Det är mycket som ska klaffa för att det ska bli bra. Modellen är bara en del av bilden.
  • emsapemsa
    Lillasmulan skrev 2013-12-10 19:35:35 följande:
    Jag kanske är lite konstig, men jag tycker att alla barn är söta (det finns väl enstaka undantag). De är minimänniskor som vaggar fram och säger tokiga saker. =) Vad är INTE sött med det?

    Som mamma så tycker jag att bilder som nr 1,3,4,12 och 13 är jättefina. Vem kan motstå barn? Dom lyckas alltid charma tycker jag. Men som fotograf är dom inga favoriter för att jag vill se mer än ett gulligt barn, jag vill se skicklighet och känsla hos fotografen, fina färger och fint ljus :)
  • Severus
    emsapemsa skrev 2013-12-10 19:51:10 följande:
    Som mamma så tycker jag att bilder som nr 1,3,4,12 och 13 är jättefina. Vem kan motstå barn? Dom lyckas alltid charma tycker jag. Men som fotograf är dom inga favoriter för att jag vill se mer än ett gulligt barn, jag vill se skicklighet och känsla hos fotografen, fina färger och fint ljus :)



    Sant

    Tycker denna kategori känns svårast då det kanske är lätt att bedöma mer än teknik, som amatör, vilket jag gissar majoriteten på FL är;). På gott och ont. Typ "jaha, min Kalle var inte söt nog för att få fler röster" Fast det säkert handlade om en oskarp bild eller att flera andra hade "Det"

    Jag själv kan stå emot relativt bra men, ja du kanske förstår vart jag vill komma?

    Kanske enklare få 3 röster på en sten eller ett träd mot 2-3 röster på sitt/sina barn?

    Min bild är lååångt ifrån bäst. Den är "ok". Inget mer.
    Piece of cake to get rid of a piece of shit...
Svar på tråden Kom in och rösta fram Årets FL-fotograf 2013 - 5. Barn