• Fjärilslarv

    Varför likställs självscannande som att betala för en vara?

    I flera trådar angående om att betala för en vara i affären och sen "bruka" den så ser jag att folk ger självscanning som ett argument till att det är ok att då bruka butikens varor innan man har betalat. "Ja men jag väger ju frukten och självscannar så då gör det ju ingenting", ser jag ofta.
    Men självscanning är ju inte det samma som att man har betalt för varan, man har scannat den inget annat. Betalar gör du ju i kassan, om än en självscanningskassa.

    Förstår att detta kommer att bli en jättesnackis och börjas det med personliga påhopp mot mig så kommer jag att lämna tråden.

    Vad säger ni andra?

    Och nej jag avser inte frukt, grönt och övriga varor som butiken har bjudexemplar av (borde inte behöva skriva det men..)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-01-25 14:58
    och innan jag glömmer det argumentet "Jag frågar alltid en personal först" är helt ok, det är inte det som avses här utan folk som gör detta utan att fråga och sedan använder självscanningen som ett argument för det.

  • Svar på tråden Varför likställs självscannande som att betala för en vara?
  • Modernmom

    Haha! Restaurangbesök tänkte jag inte på! Smart tanke där, vem det nu var som skrev det eftersom jag inte orkar gå tillbaka och kolla och hoppsan hejsan jag har hyfs ändå! ð???

    Argumentet att nåt ska vara betalt innan man kan förbruka det håller bara i butik, TS (dvs Fjärilslarv)?

  • LillGris
    NeedfulThings skrev 2014-01-25 20:06:04 följande:
    Varför behöver man öppna varor så akut? Jag fattar diabetes och liknande argument, men man borde väl ändå hinna fram till kassan innan man stupar.



    Mjo, fast om man då som diabetiker känner att blodsockret sjunker behöver man äta ganska pronto. Ju längre tid, desto sämre mår man, och även om man inte stupar så mår man inte så jäkla bra. Och nej, mest troligt dör man inte av att vänta fem minuter med att äta något, men för att slippa må skit kanske man äter nåt som höjer blodsockret lite snabbt och betalar sen. Jag kan inte riktigt se nåt fel i det. Så länge varan blir betald är ju allt a ok.
  • puss

    Det är inte snatteri förrän man hår ut ur butiken utan att betala.

    Scannar man och äter, sen betalar är det ok.

  • LillGris
    puss skrev 2014-01-25 20:15:56 följande:
    Det är inte snatteri förrän man hår ut ur butiken utan att betala.

    Scannar man och äter, sen betalar är det ok.



    Det är så alltså? Jag tänkte skriva nåt liknande, sen kom jag på att jag inte var säker.
  • Ctazy

    Vad spelar det för roll ifall någon äter av en vara innan den betalas? Ingen kommer ju till skada på något sätt. 

  • Flisan79

    LillGris: min man jobbade som butikskontrollant (ordningsvakt) när jan var yngre. Han säger samma sak som Puss.

    Om jag måste öppna tex en dricka (vilket har hänt), brukar jag kolla att jag åtminstone har kontanter som täcker just den varan.

  • sportpappa

    Snatteri uppstår först när man passerat platsen där man normalt ska betala. Det kvittar om det är självskanning eller om du betalar i manuell kassa. Det är alltså fritt fram att tugga i sig det mesta i butiken och därefter betala för det. Dock bör man inte göra det med varor som ska vägas i kassan eftersom det blir svårt att väga dem, men om det finns en våg inne i butiken som skriver ut streckkoder så fungerar det ju alldeles utmärkt.
    Se dock till att kunna betala för varorna eller att någon kan komma till undsättning om kortet inte fungerar.

  • Modernmom

    Sportpappa! Du bara glider in här och förklarar hur det är och löser problemet! Is'nt that just great? ð??? Tack, sportpappa!

  • Fjärilslarv
    Modernmom skrev 2014-01-25 20:08:18 följande:
    Haha! Restaurangbesök tänkte jag inte på! Smart tanke där, vem det nu var som skrev det eftersom jag inte orkar gå tillbaka och kolla och hoppsan hejsan jag har hyfs ändå! 😊

    Argumentet att nåt ska vara betalt innan man kan förbruka det håller bara i butik, TS (dvs Fjärilslarv)?
    jag har slutat att svara dig, eftersom du är otrevlig (ja eftersom du inte förstod det så skrev jag detta, eftersom du ställde en fråga till mig i detta inlägg som jag citerar, trots att jag hade för avsikt att sluta svara dig).
Svar på tråden Varför likställs självscannande som att betala för en vara?