• Fjärilslarv

    Varför likställs självscannande som att betala för en vara?

    I flera trådar angående om att betala för en vara i affären och sen "bruka" den så ser jag att folk ger självscanning som ett argument till att det är ok att då bruka butikens varor innan man har betalat. "Ja men jag väger ju frukten och självscannar så då gör det ju ingenting", ser jag ofta.
    Men självscanning är ju inte det samma som att man har betalt för varan, man har scannat den inget annat. Betalar gör du ju i kassan, om än en självscanningskassa.

    Förstår att detta kommer att bli en jättesnackis och börjas det med personliga påhopp mot mig så kommer jag att lämna tråden.

    Vad säger ni andra?

    Och nej jag avser inte frukt, grönt och övriga varor som butiken har bjudexemplar av (borde inte behöva skriva det men..)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-01-25 14:58
    och innan jag glömmer det argumentet "Jag frågar alltid en personal först" är helt ok, det är inte det som avses här utan folk som gör detta utan att fråga och sedan använder självscanningen som ett argument för det.

  • Svar på tråden Varför likställs självscannande som att betala för en vara?
  • Bones91

    Jag betalar alltid mina varor innan användning oavsett själv scan eller inte.
    Tänk om du får en avstämning och de kräver att varorna ska läggas på bandet, har du då redan ätit upp din påse med lösviktgodis tex så kan de ju inte väga in de och se så det stämmer.
    För jag har själv sett hur folk fyllt påsar vägt in och sedan fyllt på lite till... 

    Om folk fortsätter att slänga i varor utan att scanna först eller äta upp varorna innan dessa blivit betalda kommer de till slut att bli tvungna att sluta med självscanning och hur kul skulle det vara? 

  • NeedfulThings
    LillGris skrev 2014-01-25 20:13:11 följande:


    Mjo, fast om man då som diabetiker känner att blodsockret sjunker behöver man äta ganska pronto. Ju längre tid, desto sämre mår man, och även om man inte stupar så mår man inte så jäkla bra. Och nej, mest troligt dör man inte av att vänta fem minuter med att äta något, men för att slippa må skit kanske man äter nåt som höjer blodsockret lite snabbt och betalar sen. Jag kan inte riktigt se nåt fel i det. Så länge varan blir betald är ju allt a ok.

    Min sambo har diabetes och har aldrig haft sådana problem, men det är väl olika för alla antar jag.


    Men nja, tycker inte det är en tillräckligt god anledning ändå. Då får man fråga personalen först.

  • LillGris
    NeedfulThings skrev 2014-01-25 21:28:11 följande:
    Min sambo har diabetes och har aldrig haft sådana problem, men det är väl olika för alla antar jag.Men nja, tycker inte det är en tillräckligt god anledning ändå. Då får man fråga personalen först.



    Tur för honom :) min lillasyster har flertalet gånger gått från att sitta och prata glatt med mig till att vara helt okontaktbar och ja, helt väck på någon minut. Då har hennes blodsocker sjunkit till farligt låg nivå, från att ha varit normalt eller strax under normalt. Så visst händer det att det går jävligt fort. Nu äter hon så fort hon får minsta känning just för att det går så fort för henne att bli medvetslös. Om hon var i en affär och fick känning skulle hon absolut ta första bästa söta vara, utan att fråga först. Och det har vi ju fått veta nu är helt lagligt så :)
  • Flamma
    Vinterankan skrev 2014-01-25 17:00:49 följande:

    Jag har själv inte gjort så och brukar vara noga med att säga till mina barn att den inte är vår innan den är betalad. Men jag ser inget fel i att ta någon efter det är scannat men innan det är betalat. Det tycker jag är att jämställa med att om man tex har barn med sig när man storhandlar i vanlig kassa och de får plocka en glass från rullbandet efter kassörskan har slagit in den men innan man har dragit igenom alla varor och man har fått ett godkänt köp i kortautomaten. Eller är ni jättenoga med att barnen inte får ta något förrän betalningen gått igenom?


    Ja det är jag faktiskt. . .
  • Flamma
    Rocket Mania skrev 2014-01-25 18:16:30 följande:
    Äter du aldrig ute på restaurang?
    Jo det händer men de flesta gångerna betalar jag innan. Typ lunchbuffe. Tycker inte det är riktigt samma sak dock.
  • Selfish Geene

    Kan någon förklara varför det skulle bara ett problem om jag öppnar förpackningen först och betalar den sen?
    Jag ser inte alls problematiken

  • Selfish Geene

    Jag behöver ju inte ens betala för varorna innan jag lämnar butiken, om butiken fakturerar mig för kostnaden kan jag förbruka varan flera veckor innan jag har betalat för den

  • MajaNisse
    Fjärilslarv skrev 2014-01-25 21:10:08 följande:
    jag har slutat att svara dig, eftersom du är otrevlig (ja eftersom du inte förstod det så skrev jag detta, eftersom du ställde en fråga till mig i detta inlägg som jag citerar, trots att jag hade för avsikt att sluta svara dig).
    Du vet väl om att man inte ska kasta sten i glashus?
    Jag tycker du ska läsa igenom dina gamla inlägg och fundera lite på hur du kan uppfattas.
  • milkimi

    Har faktiskt aldrig hört talas om detta. Själv skulle jag aldrig göra så. Skulle vara extra skämmigt om ex. kortet flippat eller om jag tappat plånboken.

Svar på tråden Varför likställs självscannande som att betala för en vara?