• attlangta01

    Fler som gör hormonbehangling för att få ägglossning, utan IVF?

    Hej

    Vi försöker nu få till nr 2. Är inne på andra försöket, stimuleras med menopur för att få en ägglossning, men gör sen "jobbet" själva. Hittar inte alls många trådar om såna som använder menopur eller puregon endast för ägglossningsstimulering, utan att sen gå vidare till IVF.
    Skulle vilja byta lite erfarenheter eller helt enkelt följas åt med någon annan, om det finns någon där ute som är i liknande sits??

  • Svar på tråden Fler som gör hormonbehangling för att få ägglossning, utan IVF?
  • attlangta01

    Tjockisbullen: jag är på dag 16 efter ovitrelle. Dag 14 efter ägglossning. Jag brukar få min mens 14 dagar efter ägglossning när jag gjort behandlingar. Men sist fick jag den på 15de dagen. Därav kan Bim även vara imorgon.

    Men som sagt, är ganska säker på att mensen är på gång. Känner mig redan så ledsen, så jag fått bita mig i läppen idag för att inte tårarna ska komma.

  • Tjockisbullen2012

    Jenmark: otur att du var tvungen att avbryta. Hoppas de blir bättre med lite lägre dos.

    Attlangta: tråkigt att det inte gick vägen för dig heller. :( vi får hoppas att det är vår tur nästa ägglossning istället! När kör du igång med sprutor igen?

  • JenMark

    Idag kom mensen?! Hann inte ens börja med provera (väntat på recept sen i Tors då jag va hos dr och fick avbryta puregon behandl.)

    Så idag ska jag ringa dom igen, så kör vi väl igång med omgång 2 då.

    Tack alla som skrivit, hoppas turen är med oss alla denna gång!

    Hur går det för er?

  • Tjockisbullen2012

    Jenmark: skönt att den redan kommit så ni får köra igång igen!

    Själv var jag på vul igår på dag 11, hade börjat växa lite. Den största var på 9 mm. De brukar inte hända så mycket hos mig förrän vid 2 vulet, vilket blir på fredag så då blir det mer spännande och se hur det ser ut. :)

  • Tesen83

    Hej! 

    Hoppar in här då jag tycker att jag platsar. Försöker få till nr 2 men det vill sig inte. Har försökt sen sep-12. Har pco så ligger i start groparna. Har fått gonal-f, pergotime och otrviell utskrivet. Just nu väntar jag bara på att tablett behandlingen med primut-nor ska ta slut. 

    Var på samtal med en sköterska idag för sprutvisning och planering av upplägget. Förvånas över hur mycket man ska komma ihåg. 

    Hoppas att det går bra för er alla. 

  • Tjockisbullen2012

    Hejsan Tesen83! Vi verkar ha försökt lika länge. Hur gammal är ditt barn? De är rätt lugnt i tråden just nu, blir mer aktivt medan folk sprutar. Jag har sprutat i 11 dagar nu och ska på vul imorgon. Jag hoppas de blir ägglossning till helgen. :)

  • Tesen83

    Hej Tjockisbullen2012, 

    Min som är 2 år, en väldigt sen dec-11. Skönt att hör att det är fler som försökt lika länge. Har du mått bra med alla hormonerna i kroppen?

    Det är min största rädsla att bli en hormonstint tanta ;)  Blev helt tokig och tråkig sist jag tog hormonpreparat. Har dock aldrig tagit så mycket som det är tänkt nu.

    Håller tummar och tår för att det går bra för dig på VUL.

     

  • Tjockisbullen2012

    Ska jag vara ärlig så har jag nu vid tredje omgången med sprutor börjat förstå hur hormonerna påverkar mig. Och tyvärr är det många nackdelar. Jag blir hungrigare (vilket är en nackdel då jag försöker gå ner i vikt), jag är mycket tröttare än vanligt och jag tappar mycket lättare tålamodet. Har inte tidigare förstått att detta är pga hormonerna förrän nu när jag börjat dokumentera mina dagar i samband med min viktminskning.

    Men bara för att jag känner en massa skit så behöver det inte vara detsamma för dig. De blir nog jättebra ska du se. Hur mycket kommer du börja spruta med?

  • Tesen83

    Mitt protokoll ser ut så här: 

    1*2 tab dagligen i 10 dagar med primolut-nor. Invänta blödning som bör komma 3 dagar efter avslutad kur. 

    Dag tre i blödningen 1 tab 50 g Pergotime

    Dag 7 75 Gonal-f på kvällen 
    Dag 8 75 Gonal-f på kvällen

    Dag 10-12 VUL för att bedöma äggblåseutveckling 

    Efter det, om det ser bra ut 250 Ovitrelle 

    Tråkigt att hormonerna gör att man går upp i vikt när man kämpar att gå ner i vikt. Kanske är en känslig fråga men frågar man inte får man inget veta. Har du gått upp mycket i vikt under en kort tid? 

    Sist jag hormonbehandlades för en annan sak gick jag upp 7 kg på en månad =/ det tog nästan ett halv år att bli av med allt igen. Får väl vara beredd på att att det kan hända igen. Inte kul men vad gör man inte för att bli gravid =) 

Svar på tråden Fler som gör hormonbehangling för att få ägglossning, utan IVF?