• attlangta01

    Fler som gör hormonbehangling för att få ägglossning, utan IVF?

    Hej

    Vi försöker nu få till nr 2. Är inne på andra försöket, stimuleras med menopur för att få en ägglossning, men gör sen "jobbet" själva. Hittar inte alls många trådar om såna som använder menopur eller puregon endast för ägglossningsstimulering, utan att sen gå vidare till IVF.
    Skulle vilja byta lite erfarenheter eller helt enkelt följas åt med någon annan, om det finns någon där ute som är i liknande sits??

  • Svar på tråden Fler som gör hormonbehangling för att få ägglossning, utan IVF?
  • snövit

    attlangta01 : tack!! :) vill inte sluta hoppas men lika skeptisk som du vid äl... känner som du och tjockisbullen, det tär verkligen.. jag trodde att jag skulle vara nöjd och att det dessutom skulle vara lättare att bli gravid igen efter vår ivf som gav våran son men nu sitter vi i samma karusell igen efter ett år!! nu har jag fått mer brun/röda flytningar och stickningar blandat med molvärk så säkert kommer mensen tidigare än jag räknat ut. brukar alltid få mens 14 dagar efter äl när jag åt pergotime eller tog puregon, men nu verkar den komma tidigare, bim på lördag!! håller tummarna för er!! :)

  • Tjockisbullen2012

    Behöver du inte göra en koll innan? Skönt att bara köra igång igen. Jag är orolig för cystor vilket jag haft de senaste månaden innan denna. Har jag de så får jag inte spruta.

  • snövit

    förra gången kollade dom inte de?och måste ju börja på mensdag 3 som är på söndag och då är de stängt? dock blev de ju en större blåsa på 26m då hon tyckte att jag skulle fortsätta utan kontroll i 9 dagar... har puregon utskrivet nu ... kanske måste ringa och boka tid på måndag och se vad gyn säger!! ..

  • Tjockisbullen2012

    Jag tycker nog att du ska kolla för säkerhetsskull. På mig vill dom alltid kolla innan varje gång så att det ser bra ut för en sprutstart. Tex när jag har fått ägglossningacystor så är det inte optimalt å då vill de inte låta mig spruta den månaden.

    Jag börjar spruta på dag 5 så jag hoppas få tid på måndag så jag kan börja spruta samma dag. Jag hoppas vi har bättre tur nästa månad. :)

  • snövit

    jo, ska ringa dit på måndag och hoppas att hon har tid att prata med mig! :) jag har alltid fått börja spruta 3:e mensdagen, läst att vistta börjar 2:a eller 4:e... vad beror de på? jag har aldrig fått komma på vul inför sprutbehandligen och denna behandling som höll på i 9 dagar kollades aldrig med vul förrän dag 9 och då va ju blåsan 26mm, hon sa att den kunde räknas om op npgot vis och då är den 23mm?!?

  • attlangta01

    Nej vad tråkigt att det inte blev ngt pluss. Nu sjönk mitt hopp ännu mer, känner verkligen på mig att det inte blir ngt denna gång heller för mig....: (

    Snövit, gick inte du på sophiahemmet? Tänker att behandlingarna inte kan skilja sig så mkt då. Men jag måste också ALLTID komma på kontroll först och ska alltid börja spruta på dag 5 (för att minska att fler ägg sätter igång och växa samtidigt) När jag gjorde IVF, började jag tidigare, typ dag 2 tror jag det var. För då är ju tanken att man ska få så många som möjligt.

    Jag tycker det är jätte konstigt att det är så olika. Men samtidigt antar jag att det beror på att vi alla är olika.....

    Tjockisbullen, be inte om ursäkt för att du känner och mår som du gör. Jag är också nere i en liten negativ svacka nu, när det känns som jag aldrig kommer lyckas igen.....: (

  • Tjockisbullen2012

    Attlangta: tappa inte hoppet än! Du har några dagar kvar och någon måste ju ge oss andra hopp! ;)

    Jag går också på sophia hemmet och har som du alltid koll innan jag får börja. Och sedan är det vul ca 6 dagar senare och oftast 1-2 ggr till efter de innan jag har ett ägg. Vilket känns väldigt tryggt.

    Snövit: kan det inte vara en cysta du hade då? De är väldigt konstigt att det är så olika när man börjar och hur ofta man kollar.

Svar på tråden Fler som gör hormonbehangling för att få ägglossning, utan IVF?