• attlangta01

    Fler som gör hormonbehangling för att få ägglossning, utan IVF?

    Hej

    Vi försöker nu få till nr 2. Är inne på andra försöket, stimuleras med menopur för att få en ägglossning, men gör sen "jobbet" själva. Hittar inte alls många trådar om såna som använder menopur eller puregon endast för ägglossningsstimulering, utan att sen gå vidare till IVF.
    Skulle vilja byta lite erfarenheter eller helt enkelt följas åt med någon annan, om det finns någon där ute som är i liknande sits??

  • Svar på tråden Fler som gör hormonbehangling för att få ägglossning, utan IVF?
  • snövit

    attlangta : ja, häftig och spännandet! :)

    jag går i luleå hos en gynläkare som jag litar väldigt mycket på, riktigt bra faktiskt.. men även om jag litar på henne så känns det som att vissa saker kan inte rå på eller styra.. Provera är ett gulkroppshormon som man ska äta i tio dagar för att få en blödning så att jag kan börja med puregon sen.. fast jag äter dom nu och har ju äl måndag så då kanske jag slutat äta dom när ägget blir befruktat?! :)
    gick tidigare på dubbel pergokur och fick bra äl medn fick så konstiga biverkningar av dom så blev skickad till umeå på ivf som lyckades på första försöket :)

    Lycka till!! :)

  • LängtansBlåaBlomma

    Hej! Jag försöker få till första barnet med hjälp av Puregon. Jag har precis avslutat en behandling och hade förmodligen ägglossning i torsdags. Hade en äggblåsa på 17 mm och en på 15. Nu väntar en låååång väntan på bim om 2 veckor. Tar för övrigt Ovitrelle x 3 för att motverka bruna flytningar / spottings som jag tidigare fått bara några dagar efter ovitrelle. Med tre ovitrelle sprutor m 3 resp 5 dagars mellanrum ges ett extra hormonstöd. Kan det vara nåt för dig, Melissa?


  • maka011
    lindavik skrev 2014-02-24 22:54:12 följande:
    Hej,

    Jag och min sambo har påbörjat en utredning då jag fick veta att jag hade PCO. Hamnade på en privat klinik i Uppsala (bor själv i Stockholm) som även dem kunde konstatera PCO. Har precis genomgått min första behandling med Provera (för att få en mens) och Letrozol (för att få en äggblåsa att mogna och förhoppningsvis ägglossa). Jag är på dag 11 i menscykeln idag och var därför på återbesök för att göra ett vul på kliniken. Goda besked kunde levereras! En äggblåsa hade vuxit till sig och mognat, dock "bara" till 14 mm som förväntas växa till 20-25 mm och därefter ägglossa. Läkaren trodde att jag förhoppningsvis kommer ägglossa inom en vecka och ska därför börja äl-testa mig fr.o.m. torsdag. Spännande! :)

    Om jag lyckas ägglossa nu kommer vi börja försöka bli gravida under maj månad (d.v.s. påbörja den "riktiga" kuren Provera och Letrozol) i mitten av april. Denna omgång vill vi bara se om behandlingen fungerar. Jag är såååå nyfiken, men än så länge verkar det fungera.

    Vad spännande att ni också försöker och går under behandling. Hur ser planerna ut för er?
    Jag har startat en tråd som handlar om pergotime mm. Skriv gärna om detta där så hamnar allt på ett och samma ställe. :)
  • snövit
    attlangta01 : hur går det för dig? plussat? :) själv kom mensen och jag har nu börjat om med puregon, ska på vul på torsdag!!

    LängtansBlåaBlomma : spännande, då är det bara ca en vecka kvar tills du kan ta gravtest, spännande!! :)

  • LängtansBlåaBlomma

    Hej trina, jag tänker på dig.
    Nya tag i augusti.  Jag vet inte hur det går personligen om det inte går vägen nu. Jag har tagit Puregon i tre veckor och fick två äggblåsor som jag hoppas befruktats nu. Men annars ska vi prata ivf.


  • attlangta01

    Snövit: För mig kom också mensen : (
    Har också börjat om, vul på fredag : ) Hoppas så mycket nu, blir vårt tredje försök.... Har inte alls någon plan för hur vi ska gå vidare annars....

    LängtansBlåaBlomma: Lycka till nu! : )

    trina: Trist för er med : ( Hoppas ni mår ok iallafall och kan njuta av sommaren innan nästa försök.

  • snövit

    trina : fy, vad tråkigt!! :( håller tummarna för er i augusti!!!
    är verkligen jobbigt denna ivfkarusell och alla hormonbehandlingar, åt pergotime flera månader innan jag gjorde ivf, alla dessa hormoner/längtan/humörsvängningar och mycket mer är så värt det i slutändan!! :)

    attlangta01 : då följs vi åt igen, kanske att vi fixar det denna gång, försökt sen oktober med syskonförsök så jag vet :) ...

    längtansblåablomma : lycka till!! :)

  • snövit

    Idag tog jag Ovitrelle sprutan!! :)

    Va hos gyn idag och gjorde vul efter nio dagar med 50e Puregon så hade jag en äggblåsa på 26mm och en slemhinna på 5,7mm.. hoppas nu det tar sig!!

    Sist gjorde jag 2 vul/vecka när jag hade 50-75e, gick på de i 14 dagar och fick 3 äggblåsor (16 och 17mm) ...och nu gick jag bara på 50e i nio dagar och fick en sån stor äggblåsa som 26mm, hoppas bara att den inte är för stor, hon sa att det va gränsfall!!

    nåväl, hoppas det går bra för er andra!! :)

  • Tjockisbullen2012

    Hejsan!
    Får man hoppa in här? Har försökt att skaffa ett syskon till dottern i 1,5 år men inget händer. Tog strax över 2 år att bli gravid med dottern (fick även ett MA under den perioden). Skulle precis starta med sprutor när jag blev gravid spontant.

    Så efter att försökt skaffa ett syskon i 1 år så kontaktade jag kliniken igen och har nu fått börja med puregon. I december 2013 körde jag första omgången. Fick ett fint ägg efter 11 dagars sprutande med 37e. Blev dock inget.

    Vid nästa omgång hade jag fått en cysta så fick inte börja med sprutor, lika så månaden efter hade jag en ny cysta på andra sidan. (Båda ägglossningscystor). Men så nu äntligen fick jag börja en ny omgång!

    På dag 14 i menscykeln hade jag ett ägg på 12 mm och två på 10 mm. Men på dag 17 hade dessa försvunnit och jag hade en på 10 och massa små på 9. Fick öka dosen till 50e. Så idag var jag tillbaka på dag 21 och hade i princip gett upp men turen fanns med mig och nu fanns det ett ägg på ca 18 mm. Så ikväll har jag tagit ägglossningssprutan och nu blir det massa mys de kommande dagarna och så hoppas vi på bättre tur denna gång!

    Vore kul att få dela dessa långa dagar fram till BIM med andra i liknande situation.

Svar på tråden Fler som gör hormonbehangling för att få ägglossning, utan IVF?