• moonstar88

    Spermadonation med IVF, någon som ska eller har gjort?

    Hej!
    Jag och maken står i  kö för att få göra IVF med donerade spermier. Vi hoppas stort att vi ska hinna få till ett försök innan sommaren.
    Finns det någon där ute som har gjort någon liknande behandling eller som ska börja behandlingen snart?

  • Svar på tråden Spermadonation med IVF, någon som ska eller har gjort?
  • moonstar88

    Åhh vad kul att min tråd har fått några svar:)! 
    Vi fick ställa oss i kö i början på februari i år! Men enligt läkaren så är väntetiden på just spermadonation inte så lång så det var inte alls omöjligt att vi skulle hinna göra ett försök innan sommaren. Nu väntar vi på information från vår hemortsläkare som ska kolla igenom vad läkaren i Uppsala sa och "godkänna" de beslut som de tog i Uppsala men han är sååå seg:(! Jobbar bara varannan vecka och har massa andra uppdrag så det känns som om han synkar hela processen!

    HATAR denna väntan!!! 

  • moonstar88

    Hej! Nu har vi fått premilär tid för spermadonation, och det blir redan nu i maj:D beroende på när min mens kommer vilket blir troligtvis i slutrt på maj eller i början på juni det blir äggplock:)!!! Då det är första gången vi gör försök i uppsala så vill de att vi lämnar min mans spermier också utifall de skulle tycka att de ser bra ut, det finns dp en chans att vi gör en vanlig icsi men då med möjlighet att använda donerade spermier.

  • moonstar88

    Igår tog jag den första sprutan med gonal-f så nu är vi på gång på riktigt. Det känns otroligt skönt att vara igång men ändå nervöst eftersom det är osäkert om det blir donerade spermier eller inte. Vi är överens om att vi hellre vill ha enbart donerade spermier än att de ska chansa med min mans spermier då det känns som om att risken är stor att det då kommer att misslyckas:(. På torsdag blir det troligtvis vul så då får vi veta hur medicineringen och doseringen fungerat. Kanske till och med datum för äp!!! Hoppas hoppas på att det är 5:e gången gillt. Mina tankar om dokumentären är positiva då jag anser att det alltid ska finnas en chans till att söka upp sitt genetiska ursprung och jag är otroligt glad över att det finns såna möjligheter i Sverige. Jag och min man kommer om så blir fallet vara öppna med att barnet/barnen blivit till via spermadonation, i varje fall för barnet. Våra familjer och närmsta vänner samt kollegor vet redan om våra problem och är med och stöttar och hejar på :D!

  • moonstar88

    Jaa det är jätte spännande men även jätte nervöst. Anledningen till att de ändrade sig var att jag bytte läkare och klinik då jag fick en remiss till akademiska. Läkaren där tyckte att mina äggstockar och äggreserv såg bra ut samt att den förra kliniken mestadels chansade att det var mina ägg som var problemet. Så nu hoppas vi bara på att vår nuvarande läkare har rätt!

Svar på tråden Spermadonation med IVF, någon som ska eller har gjort?