Inlägg från: kt h |Visa alla inlägg
  • kt h

    Jehovas Vittnen

    Johan75 skrev 2014-04-11 17:52:03 följande:
    FN? Som i Förenta Nationerna? Nu fattar jag ingenting. 
    Ja Förenta Nationerna.

    Jehovas vittnen registrerade sig i en avdelning på FN för att få tillgång till information, den hette DPI (Department of Public Information).

    Vid den tiden då dom registrerade sig så var det inte tydligt uttryckt från FN:s sida att man måste stödja FN om man ska kunna registrera sig. Senare blev det tydligare i ansökningarna och när en reporter uppmärksammade detta, så kunde Jehovas vittnen självklart inte längre vara registrerade, och därför avregistrerade sig.

    Detta vill motståndarna få det till att ledningen i hemlighet ville stödja FN, och man vill få det till att man avregistrerade sig bara för att man hade blivit avslöjade, och en massa andra anklagelser som jag inte kommer ihåg nu.
  • kt h

    Eberhard berättade nu självmant att det var han som skickade litteraturen, då har jag inget problem att berätta hur det gick till.

    Nej, det var nog inte Eberhard som ringde till mig, det påstod jag inte heller (varför vill han förvränga på det sättet?)men efter avslöjandet av min identitet, så har nog mina uppgifter figurerat i avfällingskretsen, och då är det inte så svårt att hitta ett telefonnummer.

    Så här var hela historien:
    I början av min tid på internet, så var jag lite blåögd och trodde inte att det skulle skada om jag skrev mitt fulla riktiga namn i ett diskussionsforum som nu är nedlagd, även Eberhard skrev med sitt fulla namn på detta forum, så därför vet jag vem han är.

    Men efter den erfarenheten så bestämde jag mig för att inte skriva med hela mitt riktiga namn, bara mitt förnamn, för jag kände att atmosfären var otrevlig.

    När jag började diskutera i ett nytt forum så ville jag alltså vara anonym. Efter ett tag började jag känna igen stilen med aliaset "Eberhard", men jag kom inte på varifrån jag kände igen det.

    Det är sant att jag frågade mer om Eberhards tro, eftersom jag var nyfiken på vem han var. Men jag sade aldrig att han skulle skicka något hem till mig, jag trodde ju att ingen kände igen mig. Jag frågade Eberhard om han kunde skriva något i mitt PM eller gästbok, till svar fick jag det här på gästboken som fortfarande går att läsa för vem som helst:


    Eberhard skrev 2014-04-11 17:36:08 följande:
    Hej Jonny! 

    Respons på ditt meddelande: 

    Tillsammans med andra har jag framställt ett tryckt trosdokument på 8 sidor i 30 punkter. 

    Några exempel ur dessa: 

    "4. Vi tror att Bibeln - de 66 kanoniska böckerna i Gamla och Nya testamentet - är Guds inspirerade och tillförlitliga Ord. Inga apokryfiska böcker, inga traditioner och inga senare uppenbarelser får jämställas med Bibeln. Som kristna skall vi läsa och tillämpa Gamlat testamentet i ljuset av Nya testamentet. Läsning och begrundan av Bibeln under den helige Andes ledning är oumbärligt för ett sunt kristet liv." 

    "20. Vi tror på familjebildning genom äktenskap mellan man och kvinna. Detta har Gud redan vid skapelsen föreskrivit och välsignat, och det har Jesus uttryckligen bekräftat. Andra former för sexuellt samliv är synd." 

    "23. Kristna är inte bundna av det gamla förbundets föreskrifter om ren och oren föda. Den enda matföreskrift som enligt Nya testamentet fortfarande har aktualitet är förbudet mot att äta blod. Detta förbud gavs för att blodet som bärare av livet är heligt.." 

    "26. Vi avvisar föreställningen om skärselden och den därmed sammanhängande läran om avlat. Vi avvisar också alla läror om reinkarnation." 

    "28. Det är inte förenligt med kristen tro att befatta sig med ockultism, astrologi, spådom, spiritism, trolldom, New Age och icke-kristna religioner." 

    Hade jag haft någon adress som jag kunde nå dig på skulle jag gärna skicka ett ex. av detta dokument.

    Märk väl den sista meningen.

    Jag svarade inte på detta eftersom jag ansåg det vara avklarat, men efter ett tag fick jag materialet hemskickat och blev förskräckt över hur någon kan veta vem jag är. Och han skrev inte vad han hette, utan det var helt anonymt.

    Självklart tackade jag Eberhard utan att avslöja att jag var chockad, för jag ville fundera på det här, jag var ju fortfarande skakad. Efter ett tag kom jag på varifrån jag kände igen skrivstilen från det första forumet, och konfronterade honom varför han hade agerat på det här sättet som gjorde mig illa till mods, det minsta han kunde ha gjort var att berätta att han visste vem jag var och frågat om han kan skicka materialet.

    Och egentligen, hur säker kan man vara på internet, att skicka till någon som man inte har bekräftat att det är samma person, det kunde ju ha varit en helt annan person som hade fått materialet.

    Men att han inte skrev vad han hette, nu när han visste vem jag var, är bara så lågt. Så därför konfronterade jag honom öppet, Jag frågade om han var den person som jag hade diskuterat med i det första forumet, som även har varit en offentlig person, en av dom mest drivande i motståndet mot Jehovas vittnen, men han vägrade säga vem han var (ens privat till mig), och han vägrade erkänna att han hade gjort något fel.

    Så jag beslutade att publicera dom uppgifter jag hade som bevisade att han var verkligen den person som jag trodde, och att han var verkligen en utesluten (avhoppad) Jv trots att han förnekade det.

    Och det är ju väldigt viktigt för ett Jehovas vittne att få veta om man pratar med en utesluten, för man ska inte umgås med uteslutna. Detta vet den avhoppade personen, och jag tycker det är fult att inte vara uppriktig med det.

    Och visst, jag tror också att han skickade materialet i "god tro", men sättet han gjorde det på var fel, och ännu mer fel blev hans reaktion, hans aggressiva och omedgörliga ton, trots att jag försökte komma på god fot med honom, och ännu mer fel blev det när han avslöjade mina personuppgifter öppet.

    För om det nu inte var han som jag påstod att han var, varför avslöja min identitet? I så fall var hans identitet inte avslöjad om det nu inte var han.

    Jag är fortfarande beredd med att komma på god fot åtminstone, men så länge han inte säger vem han är, trots att han vet vem jag är, och har anonymt skickat litteratur hem till mig, så tycker jag att han är en hemsk person.

    Men ändå vet jag vem det är, eller åtminstone vet jag att personen tillhör samma församling som Eberhard.
  • kt h
    Johan75 skrev 2014-04-11 18:51:02 följande:
    Varför inte? 

    Vad är det för fel med FN?
    Jehovas vittnen deltar inte i något politiskt överhuvudtaget är en orsak. Och FN kan man kanske säga är en representant för det högsta mänskliga politiska instrumentet för att ordna fred och säkerhet, och goda förhållanden på jorden.

    Detta har politik och kungamakter påstått i alla tider, att dom är lösningen på människans problem, när lösningen i själva verket är Guds kungarike som kommer att styra på jorden. Dom mänskliga lösningarna kommer att misslyckas enligt bibeln, människomakter har bara haft makt över människor till deras olycka:

    "Allt detta såg jag när jag betraktade vad som sker under solen, i en tid då människa har makt över människa, till hennes olycka." (Predikaren 8:9 Bibel2000)

    Därför porträtteras kungariken och mänskliga makter som djur eller odjur/vilddjur i bibeln, t.ex. i Daniel 8:20-21

    "Baggen som du såg, med de två hornen, är kungarna av Medien och Persien. Bocken är kungen av Grekland." (Bibel2000)

    Det har funnits sju olika världsvälden som bibeln beskriver som djur/odjur, FN är det åttonde och sista världsväldet, och den kommer Gud att förgöra:

    "Under dessa kungars tid skall himlens Gud låta ett rike uppstå som aldrig någonsin skall gå under. Inget annat folk skall få makten över detta rike. Det skall krossa och tillintetgöra alla de andra rikena, men självt skall det bestå för evigt;" (Daniel 2:44 Bibel2000)

    Guds kungarike ska alltså "krossa och tillintetgöra alla de andra rikena", och detta beskrivs även i Uppenbarelseboken om den åttonde odjuret:

    "Och odjuret som var och inte mer är, han är den åttonde och ändå en av de sju, och han går mot sin undergång." (Upp 17:11 Bibel2000)

    Det är märkvärdig att det åttonde odjuret beskrivs som en bild av ett kungarike, och inte ett eget kungarike. FN är ju en bild av alla kungarikena på jorden:

    "Det säger till jordens invånare att göra en bild åt odjuret som har fått svärdshugget men kommit till liv igen. Och det fick rätt att ge livsande åt odjurets bild, så att bilden också kan tala och se till att alla som inte tillber odjurets bild blir dödade." (Upp 13:14-15 Bibel2000)

    Och kan du gissa vilket odjur som "säger till jordens invånare" att göra denna bilden? Det var USA och Storbritannien som var drivande att bilda FN, detta odjur beskrivs med två horn.

    Det finns mycket annat också om man vill.

    I alla fall vill Jehovas vittnen inte var en del av något som Gud ska förinta, man vill inte vara en del av denna världens politik och krig överhuvudtaget:

    "Jag ber inte att du skall ta dem ut ur världen utan att du skall bevara dem för det onda. De tillhör inte världen, liksom inte heller jag tillhör världen." (Joh 17:15-16 Bibel2000)


  • kt h
    Johan75 skrev 2014-04-11 20:00:19 följande:
    Om jag får komma med ett förslag så tycker jag ni kan försöka ta detta groll och lägga det bakom er. Ta inte upp det igen i diskussioner och starta på nytt. 
    Menar du att jag inte skulle ha berättat detta:
    kt h skrev 2014-04-11 15:58:56 följande:
    Jag har varit med om hemska grejer på grund av att jag varit aktiv och diskuterat med dessa avfällingar. T.ex. har dom lyckats ta reda på vem jag är och skickat litteratur hem till mig, publicerat mina personuppgifter på internet, och ringt samtal hem till mig.

    I och med det inlägget så attackerade Eberhard min person med lögner, har jag inte rätt att försvara mig då?

    Ska jag bara ignorera och lägga det bakom mig att han smutskastar min person?

    Eberhard hade kunnat ignorera mitt inlägg, för jag nämnde inte att det var han.

    Någon rättvisa måste det finnas!!!
  • kt h
    Johan75 skrev 2014-04-11 20:23:51 följande:
    Som jag skrev, och det var bara ett förslag från min sida, så tycker jag att ni båda kan sluta ta upp gammalt groll i trådar som inte har med det att göra. Det var inte enbart riktat till dig.
    Men det var även riktat till mig, så var gjorde jag fel?

    Var det när jag berättade om mina upplevelser utan att nämna namn, eller var det när jag försvarade min person?
    Johan75 skrev 2014-04-11 20:23:51 följande:
    Ni verkar ju bägge troende kristna? Vända andra kinden till, är inte det inget som går att eftersträva? 

    Vad skrev jag för något? "Jag är fortfarande beredd med att komma på god fot åtminstone".

    Och vid vilken tidpunkt skulle jag ha "vänt andra kinden till"? Var det när jag berättade om mina upplevelser utan att nämna namn, eller var det när jag försvarade min person?
  • kt h
    Johan75 skrev 2014-04-11 20:40:53 följande:
    Det är inte min plats att bedöma vem som gjort fel och när.
    Ändå kände du att det var din plats att bedöma "vårt groll" och kommentera?
    Johan75 skrev 2014-04-11 20:40:53 följande:
    Ni är båda vuxna människor och får ta ansvar för detta själva.

    Jag tycker att jag tog mitt ansvar och berättade varför jag känner på ett visst sätt för avfällingar, för att du skulle förstå. Och jag tog mitt ansvar för att försvara mig själv.
    Johan75 skrev 2014-04-11 20:40:53 följande:
    Exempelvis hade du kunnat sluta skriva om detta efter mitt första inlägg, men du fortsätter och fortsätter.
    Jag fortsätter för du resonerar konstigt.

    I ditt första inlägg säger du att jag skulle ha slutat skriva antingen i mitt första eller andra inlägg, nu säger du att jag skulle ha slutat skriva efter ditt första inlägg. Då var det alltså inget problem med det första eller andra inlägget, eller hur menar du?

    Johan75 skrev 2014-04-11 20:40:53 följande:
    så som utomstående dristade jag mig till ett råd. Följ det eller följ det inte, det är upp till dig. 

    Nej jag tänker inte följa det, för det är ett konstigt råd som inte tar hänsyn till normalt vett.

    Eberhard hade ingen anledning att angripa min person.


  • kt h
    Johan75 skrev 2014-04-12 14:15:28 följande:
    Det finns alltså ingen undre gräns vad gäller ålder för dop? Det var väl lite det jag var ute efter när jag frågade kt h hur gammal brodern var i fallet där det berättades om en familj där pappan och brodern stor utanför Jehovas vittnen fast det fortsatte leva som en familj ändå. Det är ju stor skillnad ifall släktingar och familjemedlemmar låter dig döpas när man själv är vuxen jämfört med om man föds in i en familj där alla är medlemmar. 
    Nej bibeln talar inte om någon åldersgräns, kriteriet i bibeln för att få bli döpt är att man förstår vad det handlar om:

    "Filippos skyndade fram, och när han hörde mannen läsa profeten Jesaja frågade han: ”Förstår du vad du läser?” – ”Hur skulle jag kunna det utan att någon vägleder mig?” svarade mannen. Och han bad Filippos stiga upp och sätta sig bredvid honom...

    Hovmannen frågade Filippos: ”Säg mig, vem talar profeten om – sig själv eller någon annan?” Filippos tog då till orda, och med skriftstället som utgångspunkt förkunnade han budskapet om Jesus för honom. När de färdades vägen fram kom de till ett ställe med vatten, och hovmannen sade: ”Här finns vatten. Är det något som hindrar att jag blir döpt?” Han lät stanna vagnen, och båda två, Filippos och hovmannen, steg ner i vattnet, och Filippos döpte honom." (Apg 8:30-31, 34-38 Bibel2000)

    Det finns inget direktiv från ledningen att man måste tvinga sina barn att bli döpta eller andra anklagelser som avfällingar har. Detta är helt upp till hur familjen och omgivningen vill agera. Jag själv skulle vilja att man väntade att bli döpt till den ålder som landet anser att en individ är vuxen, det är olika åldrar i olika länder, detta för att avfällingar skulle ha en mindre anklagelse att föra fram. Det är ingen stor uppoffring att vänta några år, dopet har inget med att göra om man blir räddad eller inte, ytterligare en av lögnerna som ofta förs fram.

    Men i bibeln står det alltså ingenstans om någon specifik ålder när man är mogen nog att fatta ett sådant beslut, för det kan variera kraftigt. Vissa blir inte mogna förrän i 50 års åldern, detta ska vara helt och hållet upp till individen att bestämma själv. Ingen annan än en själv kan överlämna sig själv till Gud i en enskild bön. Det är vad det handlar om, dopet är bara ett yttre tecken för andra att man tagit ställning för Gud i en personlig bön, i ett personligt överlämnande av sitt liv i tjänst för Gud.

  • kt h

    Familjens barn har alla gått på möten tillsammans med deras mor, sedan dom var små. Fadern har också gått ganska ofta, och även varit med vid fester och andra tillfällen där man samlats, men har aldrig tagit ställning och blivit döpt. Men han har inte heller orsakat splittring i familjen genom att på något sätt hindra barnen att gå på möten. Och modern har inte heller tvingat barnen att gå på möten.

    Ett av barnen har alltså inte tagit ställning medan dom andra har gjort det, och dom träffas som en vanlig familj.

    Det är som jag säger att utesluten blir man bara om man har tagit ställning för Gud, om man i en personlig bön till Gud lovar att överlämna sitt liv och följa bibelns bud, och senare visar detta offentligt i ett dop. Då är man helt införstådd med vad uteslutning innebär.

  • kt h
    Oates skrev 2014-04-12 15:28:32 följande:
    Fö har jag aldrig hört någon säga att JV tvingar sina barn att bli döpta, bara att försöka övertyga dem om att göra det, att studera fram ett sådant beslut. Stor skillnad.
    Du och alla andra här vet att detta inte stämmer:

    "Barn som växer upp i Jehovas vittnen tvingas knacka dörr,"
    www.metro.se/nyheter/stark-kritik-mot-barns-situation-i-jehovas-vittnen-svenska-myndigheter-maktlosa/EVHncm!DoO7xw5o784JU/

    "Medlem av styrande kretsen för Jehovas Vittnen David Splane säger att tvinga unga barn att bli döpt är "klok" sak för föräldrar att göra!"
    www.hjalpkallan.se/forum/showthread.php%E4ger-att-f%F6r%E4ldrar-skall-tvinga-sina-barn-till-dop!
    Maddi skrev 2013-11-06 13:01:21 följande:
    En till sak, många barn väljer ju inte att gå med i Jehova, alltså som barn blir dom ju mer eller mindre tvingad in i tron.
    "Det borde vara olagligt att tvinga in barn i något sådant. Det borde vara olagligt att tvinga in ett barn i en religion över huvudtaget då det borde vara ens egna vilja som styr."
    soffpotatisen.blogspot.se/2008/09/jehovas-vittnen.html

    "Du vet lika väl som jag att nyrekryteringen är i det närmaste obefintlig, det är barnen man tvingar med i sekten"
    forum.vof.se/viewtopic.php&t=8216&start=480#p237336

    "Värst är att dom tvingar på barnen deras idiotiska påhitt."
    www.fz.se/bloggar/uberpwnage/20130916/bli-jehovas-van-lyd-jehova
  • kt h

    Oates, detta var ett undantag att jag svarade på dina inlägg, och även Eberhards inlägg, det är bara för att visa andra hur oärliga argument ni har, och för att visa att jag kan besvara era oärliga argument.

    Jag tänker inte gå in i en oändlig diskussion med er. Eberhard får fortsätta anklaga mig för att smita från frågor, men jag tror dom flesta förstår varför jag inte fortsätter, här är tillfället som Johan75 pratade om "ta detta groll och lägga det bakom er. Ta inte upp det igen i diskussioner och starta på nytt." även om han var för tidig med det uttalandet.

    Om Johan75 vill ta upp något av dina och Eberhards påståenden med mig, så kan han göra det.

Svar på tråden Jehovas Vittnen