Inlägg från: Miss Johanna |Visa alla inlägg
  • Miss Johanna

    Någon mer som har barn innan och önskar sig en flicka?

    30maj: Har du testat dig med ägglossningsstickor? Ja vad märkligt att det kan skilja så många dagar. Min är 10 dagar tidigare än vad den var förra perioden. Snacka om oregelbunden mens! Jag gick inte på toa förens på morgonen efter sexandet. Men tror inte det spelar så stor roll, det finns nog kvar en hel del spermier i kroppen. Har du och din partner fått till det nu innan om det är så att du har ägglossning?

  • Miss Johanna

    Sthlmmamma: Hur har det gått? Blev det något mer sexande vid ägglossningen sen?

    Cessely: Jag tror inte heller jag vågar ha sex efter ägglossningen. Ang. kosten så har jag hört att mjölkprodukter och blåbär ska vara bra. Brukar göra en smoothie till frukost på yoghurt, blåbär och nyponskalsmjöl mm, men annars har jag inte ändrat så mycket resten av dagen. Har ju ätit kalkpulver, så jag hoppas att det hjälper till att göra underlivet surare.

  • Miss Johanna

    Jag sitter här med samma funderingar som dig 30maj. Hade också sex igår och hade kanske velat ha lite längre emellan nu blir det bara 1,5 - 2 dygn före ägglossning. Visst är en kille välkommen (Älskar mina killar över allt annat!), men eftersom detta är vårt sista försök till en tjej (har två killar) så skulle det kännas väldigt sorgligt att aldrig få vara mamma till en flicka Att aldrig få bli mormor.

  • Miss Johanna

    Jag hade som starkast utslag på stickan i lördags kväll, söndag morgon. Idag var det svagare. Ja ägglossningen kommer nog 24-48 h efter utslag på Stickan.

    Jag testade en ph-sticka i underlivet. Jag förde in den lite som en tampong och sen drog ut den igen. Resultatet visar sig direkt. Jag hade väldigt surt ca 5,4. Testade samtidigt urinen och där var jag väldigt basisk med ca 8 tror jag det var. Det ph man har i urinen har man vad jag förstått också i hela kroppen utom i slidan där är det tvärt om.

  • Miss Johanna

    Sthlmmamma: ja vi är rätt säkra på att inte skaffa en 4 sen. Var tveksamma till en trea från första början. Jag tror att jag har rätt ph-värde. Det ska vara surt i underlivet och basiskt i reste av kroppen.

    Jag har bim den 1/12 men eftersom min ägglossning kom 2 v tidigare nu så kanske min bim också är tidigare. Låååång väntan nu Vi får hålla tummarna nu!

  • Miss Johanna
    Pojkmamma1114 skrev 2014-11-12 13:15:03 följande:

    Så spännande att höra hur det går för alla!!

    I min sambos släkt är det nu 6 pojkkusiner o ingen flicka.. Mina syskon har inte fått barn än.. Önskan om en flicka är enorm från hela släkten känns det som vilket gör att pressen ökar.. Det är lite jobbigt. Enligt svärmor hade ingen i släkten tidigare "misslyckats" med att få en flicka om man skaffat ett tredje barn.. Tänk vilket "misslyckande" det skulle bli för oss då om vi får en tredje grabb!

    Hur har ni övertalat era sambos att göra allt detta med kost o sexschema o ställningar?! Min sambo vill nog oxå gärna ha en dotter men tror inte på sådant här "hokuspokus" som han säger.. Han kommer tycka jag är tokig om jag föreslår allt detta som ni gör, men kanske kommer jag kunna övertala honom!.. Den största övertalningen kommer nog gälla huruvida vi ska skaffa ett tredje barn eller inte, han är nöjd som det är o det är klart, det är praktiskt i bilen nu med två barn o i huset om man ser till antal rum, men jag tror det blir en bättre dynamik i familjen med tre barn (även om det blir 3 pojkar!!). Någon som kan berätta om hur det är med tre barn istället för två??!

    En kompis till mig berättade att hon medvetet haft sex några dagar före äl o fick först en dotter, nu senast sexade de på äl-dagen o ut kikade en grabb så på henne "funkade" det. Jag visste inget om dessa metoder men ser ju att vi gjort precis som man gör när man sägs få söner (mkt sex kring äl, sex bakifrån långt in, äter nog ganska mycket salt o kött..). Kanske kan man påverka lite ändå?! Är ändå glad att jag inte hört om detta före jag fick mitt senaste barn, han är verkligen en riktig solstråle o en riktig charmör för hela familjen o storebror är stormförtjust i sin lille bebis som nu är 7 månader, tror de kommer ha så roligt tillsammans när de växer upp!


    Min man är inte med på detta med tjejbak. Han vill inte vara med på mina "påhitt", utan tycker att det får bli vad det blir. Han hade egentligen varit nöjd med våra två gossar, men efter mycket övertalande så har han gått med på en tredje. Jag känner bara att jag får vara glad att han gjorde det och att jag får försöka påverka så mycket som jag kan själv och hålla han utanför detta med tjejbak, för han blir bara irriterad då. Men han säger inget om att jag äter vitaminer och så bara jag inte ställer massa krav på honom. Så vi är i liknande situation
  • Miss Johanna

    Jag tror jag hade ägglossning i söndags, hade rätt starkt streck även i måndags Igår (tisdag) var det svagare och idag ett väldigt svagt streck. Vi hade sex nu ikväll. Kan jag fortfarande bli gravid då eller är det bara till dagen efter ägglossning man är fertil?

  • Miss Johanna

    Vad spännande med ultraljud snart NästanHeltLycklig! Håll oss uppdaterade!

    Jag har bara delat med mig av mina planer på tjejbak till två vänner. En av vännerna tipsade mig då hon bakade tjej efter ha fått två killar. Hennes trea blev en liten tös. Så skönt att ventilera med henne. Men denna grupp är också skönt att få diskutera tips och metoder. Har fått många nya tips som jag inte hade fått annars. Den här resan blir både nervös och spännande.

    Jobbigt för er som har krav från släcktes om att det är önskvärt med en tjej. Jag hade blivit tokig. Hur tänker man då om man häver ur sig en sån sak till en gravid kvinna? Känner absolut igen beteendet. Jag hade en kompis som typ sa "åh vad tråkigt att det inte blev en flicka, nu måste du ju satsa på en trea". Känns så fruktansvärt sårande när någon säger något sådant. De skulle själva vara i den situationen! Jag älskar mina killar från första dagen de kom ut, så när hon lite besviket sa grattis så högg det i hjärtat.

  • Miss Johanna
    Cessely skrev 2014-11-14 11:16:06 följande:
    Vad gav hon dig för tips då? Något du vill dela? :) Försökte de medvetet få en tjej eller "bara" blev det??
    Hon försökte medvetet få en tjej. Tipsen var de klassiska efter shettlers, sex 2-3 d innan ägglossning, tranbärskapslar, ingen orgasm gör tjejen samt missionären. Det funkade för dom. ????
  • Miss Johanna
    30maj skrev 2014-11-14 12:08:59 följande:

    Fan ÄL flytningar nu igen- hade ju de för en vecka sen , 3 dagar efter mensslut ...så ja borde ha ÄL nu...men nu har vi ju lagt av med allt för vi trodde de va förra veckan.. Jaja får väl köra på nästa månad då:/


    Du provade aldrig med ägglossningsstickor så du vet säkert?
Svar på tråden Någon mer som har barn innan och önskar sig en flicka?