• Annikaojohan

    För alla som väntar syskon 2,3,4-osv

    Hej! Ville göra en tråd för alla som väntar syskon, å inget specifikt nr! Och bf spelar heller ingen roll. Man kan få tips å råd i all trimestrar.

    Själv väntar jag barn nr tre runt 19 november tror jag. Har en dotter som blir 7 år i sommar och en son på 14 månader..

    Hoppas nån vill vara me här å disskutera känslan av att vänta syskon, gravidbesvär, glädje med mera.

  • Svar på tråden För alla som väntar syskon 2,3,4-osv
  • Kia82
    Annikaojohan skrev 2014-04-11 07:26:32 följande:
    Hmm kanske får tänka om då.. Och köpa en till spjälsäng, men känns så konstigt för sonen har typ aldrig sovit i den vi har. Han sover brevid mig fortfarande för annars sover inte han. Men i augusti när han börjar förskola hoppas jag han kan lära sig sova i egen säng. Dottern sov i juniorsäng från ca två års ålder. Det e därför jag funderat på en korg första tre månaderna för då hinner ju S fylla två. Vi e fortfarande ganska trångbodda så vi måste tänka ordentligt.. Bärsjal har dom på Granit för 299kr ifall man vill testa å inte ha en dyr från början. Man kan även köpa 5 m indiskbomull å sy själv finns säkert mönster på Google om man e lite händig. Annars har jag ingen aning vilken som e bäst. Jag har en fråga som kanske e lite dum me tanke på att det e tredje graviditeten. Men sitter livmodern högre upp från början när man väntar syskon? För när jag vänta nr 1 då växte magen från blygdbenet och me nr två kändes det som magen växte mer från där typ byxlinningen går. Och lite samma denna gång. Men e det så eller e det bara magen som e svälld så man uppfattar det som så?

    Livmodern går tillbaka efter varje graviditet men när man tidigare varit gravid så känner kroppen tidigt igen vad som är på gång och då svullnar man gärna mer tidigt och blir större fortare. Den förklaringen har åtminstonne jag fått och har stämt på mig då jag såg höggravid ut tidigt i graviditeten. Svullnaden gick inte över förrän framåt mitten på graviditeten denna gången och jag var så glad när jag äntligen "växte i rätt" magstorlek för den vecka jag var i.
  • Kia82
    Aftonstjärna skrev 2014-04-11 08:10:08 följande:
    Sydde en bärsjal själv till sonen, som funkade riktigt bra. Han ville helst vara i famnen hela tiden och sov bara korta snuttar så det var så praktiskt att ha honom i sjalen, han sov där medan jag hade händerna fria och pysslade på. Tror jag ska handla en begagnad sjal denna gång, finns massor på nätet.  

    Att sy en egen var ju smart, synd att en annan inte är så bra på det. Jag får väl betala de där sura pengarna som jag anser är på tok förmycket för ett tygstycke, men men.
  • JennyL88

    Hej. Jag väntar vårt andra barn i oktober. Känns super bra och nästan lika spännande som sist. Har mått mycket bättre än sist, då jag spydde mycket. Har redan fått mig en liten kula i vecka 14. Hur fort blev era magar synliga?

    Hade gott. Jenny


    BF 15 oktober
  • nozpa

    Hej Jenny. Grattis till nummer 2. :) Har du en tjej eller kille hemma?

    Jag mår sämre nu än tidigare graviditeter. Men men. Hoppas på att det går över snart. Igår tyckte jag att min mage hade växt. Och som någon annan skrev, det kommer mer mitt på än nere vid.
    Jag är i vecka 12. Väntar 3:e.

  • Annikaojohan
    Kia82 skrev 2014-04-11 10:34:21 följande:

    Att sy en egen var ju smart, synd att en annan inte är så bra på det. Jag får väl betala de där sura pengarna som jag anser är på tok förmycket för ett tygstycke, men men. smile5.gif
    Eller köpa en från granit för 299kr :)

    Då förstår jag men känns ju så märkligt bara, kan livmodern vara större nu en om jag väntat första barnet? Och kanske ännu mer för det e tredje.. Hur många barn hade du nu igen??
  • Annikaojohan
    nozpa skrev 2014-04-11 13:57:23 följande:

    Hej Jenny. Grattis till nummer 2. :) Har du en tjej eller kille hemma?

    Jag mår sämre nu än tidigare graviditeter. Men men. Hoppas på att det går över snart. Igår tyckte jag att min mage hade växt. Och som någon annan skrev, det kommer mer mitt på än nere vid.
    Jag är i vecka 12. Väntar 3:e.


    Välkommen Jenny och grattis!

    Nozpa: Och det var jag som sa det me magen! Skönt att höra att det e fler som har så. Du förstod precis va jag mena tror jag.

    Jag r bara i vecka 9 men får redan ha mamma byxor. Galet, tur det e sommar snart så man kan ha massa fina klänningar istället :)
  • Kia82
    Annikaojohan skrev 2014-04-11 14:39:04 följande:
    Eller köpa en från granit för 299kr :) Då förstår jag men känns ju så märkligt bara, kan livmodern vara större nu en om jag väntat första barnet? Och kanske ännu mer för det e tredje.. Hur många barn hade du nu igen??

    Jo kan ju kolla på Granit också först. Livmodern går ju ihop men töjer sig snabbare när kroppen känner igen alla tidigare hormoner. Jag väntar min fjärde.
  • DinaMii

    Väntar barn nr 2 i oktober :) har en son som kommer vara 3,5 år då.

    Angående bärsjal finns Mysak på tradera. Billiga bärsjalar i riktigt bra kvalité. Köpte en till sonen som jag längtar efter att få börja använda igen :)

Svar på tråden För alla som väntar syskon 2,3,4-osv