• Annikaojohan

    För alla som väntar syskon 2,3,4-osv

    Hej! Ville göra en tråd för alla som väntar syskon, å inget specifikt nr! Och bf spelar heller ingen roll. Man kan få tips å råd i all trimestrar.

    Själv väntar jag barn nr tre runt 19 november tror jag. Har en dotter som blir 7 år i sommar och en son på 14 månader..

    Hoppas nån vill vara me här å disskutera känslan av att vänta syskon, gravidbesvär, glädje med mera.

  • Svar på tråden För alla som väntar syskon 2,3,4-osv
  • nozpa

    Går in i vecka 12 idag. Alltså 11+0. Nu sjunker då risken för mf enligt familjeliv. Men är det inte vid 12 fullgångna veckor man brukar räkna det? Alltså 12+0?
    Oh well. Känns bra att det går framåt. :) Tror att jag får inse att min mage börjar synas. Tog på mig ett par av mina "smaljeans" idag samt en tröja som i vanliga fall är väldigt smickrande. Men oj. Magen syns ju supermycket. Eller är det bara en själv som inbillar sig?

    Zircon: Skönt att kunna kräkas i alla fall. Ja, om det inte är konstant då.. ;S

  • Zircon

    Nozpa: jag hinner gör lite annat mellan så skulle ju kunna varit värre ;) Jag trodde också det var 12+0 som var det magiska datumet men möjligt att man haft fel där .

  • nozpa
    Zircon skrev 2014-04-10 10:15:40 följande:
    Nozpa: jag hinner gör lite annat mellan så skulle ju kunna varit värre ;) Jag trodde också det var 12+0 som var det magiska datumet men möjligt att man haft fel där .
    Hoppas att det lättar för dig snart så du inte behöver dras med det under en längre tid. Önskar dock att jag kunde kräkas också. Nästan ett konstant illamående som begränsar en aning. Kallsvettig och yr men nej, inte en enda kräkning. Det hjälper ju lite för stunden om man kräks. :) Eller?
  • Zircon

    Jo det lättar lite iaf för stunden .. Är ju bara vecka 8 + en så länge så har man otur går man låda ett par veckor till .

  • Kia82

    För mig som tidigare har lidit av extremt illamående har testat det mesta och det som funkat bäst för mig är Postafen (åksjuketabletter som köps på apoteket), kolsyrat vatten med citron, färsk frukt så som äpplen och apelsiner och att undvika friterat och stekt mat.

    Salta kex kan fungera för en del. Ät lite men ofta.

  • nozpa

    Äter postafen. Men tar dom på em, blir för trött om jag tar dom på morgonen. Dom hjälper absolut endel, men inte tillräckligt. Äter gärna citroner och apelsiner och som nämnt kolsyrat vatten.
    Helst kall mat också. Så mycket pastasallad, fil osv. Och högst 2 koppar kaffe/dag. Och dom tvingar jag ner typ.. Är en riktig kaffekärring annars.
    Apelsinjuice blir det också mycket av.

  • Kia82

    De först månaderna har jag aldrig kunnat dricka kaffe, har mått illa av lukten, dricker alltid kaffe annars. Juice dricker jag aldrig i vanliga fall men nu är det nästan det bästa jag vet och c-vitaminet bidrar ju till att kroppen tar upp järnet bättre så det är ju bra så sett.

  • Kia82

    Är det föresten någon mer som lider av yrsel och flimmer framför ögonen (blodtrycksfall)? Jag har fått det alla gånger som gravid men aldrig annars och ingen vet egentligen vad det beror på annat än att kroppen kan bete sig lite märkligt när man är gravid.

Svar på tråden För alla som väntar syskon 2,3,4-osv