• SJLN

    Påbörja bebisbakandet hösten 2014

    Jag hoppar in här jag med, och hoppas på en ganska aktiv tråd då jag har ett lite väl stort behov av att prata bebisverkstad ^^

    Jag är 23 och sambon är 30. Jag har i dagsläget en kopparspiral men den 2 juni har jag en tid bokad för att ta ut den :) blir det bebis redan under sommaren är det såklart kul men jag tänkte egentligen vänta tills efter sommaren med det aktiva bebisbakandet, vad skillnaden blir då vet jag dock inte ;)

    Måste dock dubbelkolla. I rubriken står det 2014 och i texten 2015. Det är 2014 ni tänker på va? För annars är jag i helt fel tråd.

  • SJLN
    Maliin1990 skrev 2014-05-13 12:32:50 följande:
    Jag har väl längtat i ca två år, men då vi inte varit tillsammans i så många år så kändes det som om vi skulle ta det lite lugnt. Sen pratade vi om det förra året, men då kom jag in på min utbildning och vi valde att skaffa hus så vi hade ett bra boende innan vi väl valde. Och nu i april pratade jag och sambon och bestämde att jag skulle sluta med minipiller. Men orolig som jag är så är jag osäker på om det rätt tid och om vi är mogna, men sambon säger att vi kommer att bli det innan det är dags, så känns bra :) 

    Välkommen :)
    Jag försöker vara aktiv så hoppas på det också, då jag inte vill tjata sönder sambon ;)


    Jag tror det är mest så att vi försöker bli gravida nu under 2014, men barnet kommer ju inte fören 2015. 






    Jag tänkte mest på första meningen i TS, men det är lätt att halka en siffra tänkte jag ;)

    Sambon och jag har inte vart ett par lika länge som många av er andra. Bara 1,5 år faktiskt. Visst är jag inte säker på att vi kommer vara tillsammans för resten av livet (men jag hoppas såklart) men det viktigaste är att jag är säker på att han kommer bli en bra pappa, och jag är säker på att han skulle ta ansvar för sina barn även om vi separerade. Han var inte lika positiv som mig till en början, han tyckte att han var för gammal med sina 30 år ^^ Men det gick väl ganska lätt att få honom o inse att han har många år till på sig.

    Har ni börjat med några förberedelser? Jag äter folsyra sedan en månad tillbaka och funderar på att göra något åt vikten. Jag är inte jättetjock men lite övervikt skulle jag kunna göra mig av med.
  • SJLN

    Jag har också laddat hem en mensapp till telefonen, tänker mest att om man står där efter 6 månader utan ett plus och börjar bli stressad över det så har jag då redan koll på min menscykel.

    @maalin1990 jo visst låter det som att din kille gillar barn mer än han påstår ;) sen tror jag oavsett att han kommer älska sitt eget barn :) har du slutat med minipiller skulle jag rekommendera att börja med folsyra, man ska helst börja minst 2 månader före eventuell graviditet och det skadar ju inte att börja ännu tidigare :)

    @stjärnasomärdin det var inte så noga, jag ville bara dubbelkolla så jag inte kastar mig in i en tråd där alla ska börja om först ett år ;)

    @syrran86 Tack för tips! Ska försöka piska mig själv till att göra de där j*vla knipövningarna ^^

  • SJLN

    @syrran86 låter som en bra plan!

    @stjärnasomärdin det Malin sa låter ju jättebra.

    Jag kan börja så kan någon slänga ihop en lista när vi alla skrivit?

    Jag är 23 år, vart med sambon sedan 2012, tar ut kopparspiralen den 2 juni. Bor i Borlänge.

  • SJLN

    - Maliin1990, 23år, varit tillsammans med min sambo i tre år. Ätit minipiller i 6år och slutade för två veckor sedan. Bor ca två mil från Katrineholm

    - SJLN, 23 år, vart med sambon sedan 2012, tar ut kopparspiralen den 2 juni. Bor i Borlänge

    - Stjärnasomärdin, 25 år, vart med sambon sedan 2004, MF i fjärde månaden i mars 2014 och kommer avvakta med att försöka tills september igen. Bor i södra Sverige. 

    - Syrran86, 27 år. Varit med min man sedan 2006. Har en son född -13. Har kopparspiral som ska tas ut i sept. Bor i Göteborg.

  • SJLN
    Maliin1990 skrev 2014-05-14 09:20:28 följande:
    Har ni pratat och funderat på namn där hemma? 



    Nej inte alls än så länge. Det känns lite för långt bort ännu. Men jag vet ju på ett ungefär vad jag gillar i alla fall. Och mellannamn är i princip redan klara, inte något vi pratat om utan bara helt självklart :)

    Jag har nu förresten min allra sista mens innan spiralen ska ut. Jag är såå lycklig! Inte bara för att bebisverkstaden snart är igång utan även för att jag ska få ta ut den där skiten som gör att jag blöder i 9 dagar istället för mina vanliga 5, har någon form av niagarafall istället för små stänk och dessutom vill ligga på golvet och dö av smärta istället för att inte känna något alls.

    Okej det där sista var kanske lite överdrivet, men nog får jag "biverkningar" av detta lilla kopparankare..
  • SJLN
    Syrran86 skrev 2014-05-14 13:15:18 följande:
    Jag hade kopparspiral under några månader för ca 5 år sedan och hade precis som dig. Blödde i 9-10 dagar och hade mensvärken from hell. När det var dags för preventivmedel efter att sonen föddes så ville jag inte ta hormoner pga amningen, så kopparspiral kändes som bästa alternativet och jag har inte känt den över huvud taget! Har mens i 5 dagar, lite ont men inte alls farligt. Den passar nog bäst för de som fött barn, då är livmodern lite "uttöjd" :-P



    Ja jag hoppas verkligen det funkar bättre efter att jag fött barn, jag blev tyvärr tvungen att ha kopparspiral efter att ha provat allt annat. Annars förstod jag det som att de inte rekommenderar det alls till de som inte har fött barn. Men det ska bli skönt att ta ut den :)
  • SJLN

    På tal om resor, hur sent in i graviditeten kan man flyga längre och när är det rekommenderat att inte flyga nå mer? Jag tänker vecka 35, men är det för sent? Vi ska åka till USA två veckor nästa år. Augusti eller september. Alltså, om jag inte lyckats bli gravid senast i november lär vi göra ett uppehåll. Men jag funderar på hur långt uppehållet måste vara ^^

  • SJLN
    stjärnasomärdin skrev 2014-05-17 10:44:29 följande:
    Flygbolagen låter en flyga rätt sent. Tror den allmänna rek är vecka 36 men det är ju respektive flygbolag som bestämmer.

    Däremot finns annat som är viktigt att tänka på gällande försäkringar och liknande. Kolla denna länken för mer information om hur det ser ut innan/efter vecka 28:

    www.viforaldrar.se/artiklar/utomlandsmedmage



    Verkar vara rätt lugnt alltså. Jag skulle nog känna mig trygg i att föda barn i USA också, även om jag allra helst gör det hemma. Det känns som att ett för tidigt fött barn har lika goda förutsättningar för att klara sig där som här. :)
  • SJLN

    @stjärnasomärdin ja, jag såg det. Det gäller ju i så fall bara att se till att ha en försäkring som gäller. Men har jag tur så behöver det ändå inte bli aktuellt, förhoppningen är ju att jag hinner kläcka ut en liten en före resan istället ;)

Svar på tråden Påbörja bebisbakandet hösten 2014