• Lillajag87

    Letrozol

    Hej!

    Någon annan som testat Letrozol?
    Jag måste få berätta min historia....

    Jag fick 2009 reda på att jag hade PCO, jag hade ingen aning om vad det var, min värld rasade samman då jag uppfattade det på min gynläkare att jag aldrig skulle kunna få barn (väldigt taskig info fick jag, läkaren visste knappt själv vad hoin pratade om).
    Efter mycket tårar och olika faser innan det sjönk in ordentligt så sökte jag till en gyn i närliggande stad som var specialist på fertilitet. Jag fick testa Provera följt av Pergotime, enkel kur -inget hände, dubbel kur-inget hände och trippel kur-inget hände. Kändes hopplöst.

    Då fick jag komma till vår stads specialistklinik inom fertilitet och som är världskända. Fick börja med Gonal-F 50 enheter som sedan trappades upp efter mycket om och men till slut till 100 enheter och jag fick en blåsa på 18 mm, jippie! Fick då ta Ovitrelle så jag fick ägglossning.
    Denna gång vart jag gravid men fick ett väldigt tidigt missfall. Sånt som händer.
    Så då började den nedstämda och ledsna perioden igen en stund innan vi hoppade på karusellen igen. Vi tog en paus på 6 mån innan vi startade igen då det var väldigt jobbigt.

    Nu ska ni få höra varför jag frågade om ni andra provat Letrozol. När jag kom sist nu så sa läkaren till mig att det har kommit nya forskningar där Letrozol kan hjälpa att "trycka ner" de höga östrogen-nivåerna vi PCO:are har så (kommer inte ihåg vad hormonet heter) hormonet som gör att vi får ägglossning höjs och detta kan göra att ägg växer.
    Sen informerade han mig också om att detta är en tablett de ger kvinnor med bröstcancer (har inget med själva cancern att göra, det är ingen cellgift eller dylikt) för att ge dom hormonell balans. Han talade om det så jag inte skulle bli rädd och jag fick inte läsa bipackssedeln då den inte var riktad till mig.
    I värsta fall får vi putsa till med lite Gonal-F om det inte växer fullt sa han.

    Tjena tänkte jag, jag kommer väl på återbesök och så har det inte hänt någonting!
    Efter den obligatoriska Proverakuren och mensdag 3-7 2 st Letrozol så gick vi på återbesök.
    Voila! En äggblåsa på 20 mm presenterade sig.
    Både jag och min man var helt chockade och förstod ingenting. Vi fick sedan ta ägglossningsstickor i 3 dagar för att se om jag kunde ägglossa av mig själv, vilket inte hände, så vi tog sedan en Ovitrellespruta.
    Nu har jag tagit stickor och har haft ägglossning och ska till kliniken snart för att kolla progesteron i blodet som ett slags "kvitto" på att jag haft ägglossning.
    Plus att min man lämnade prov, man skulle sikta på 18 miljoner friska spermier, min man hade 124 miljoner vilket också kändes positivt och bra!

    Så nu går vi i den obligatoriska 2 veckor efter ägglossnings-tiden och väntar på att få ta gravtest och hoppas på att mensen inte kommer.

    Måste säga att jag blev väldigt imponerad av Letrozol. Så många gånger jag kört Gonal-F i omgångar och vi har skojat med läkarna och sagt vi har skyttetrafik till dom för alla kontroller vi gått på. Nu har vi varit där på ett första besök och ett återbesök.
    Antaligen fungerade behandlingen på mig och jag var mottaglig.

    Hoppas nu på ett plus den 27 april, önska mig lycka till!

  • Svar på tråden Letrozol
  • Uppsara

    Haha, härligt med oldschool ändå! Hoppas det funkar för dig ändå... Här kommer receptet!
    Jag hade äl lör 21 juni enl schema och började med bis sön 15:e juni så 6 dagar innan då. Åt 3 om dagen, morgon middag kväll (missade något piller någon gång) och åt t.o.m äl dagen. Sen är det viktigt att sluta så inte slemhinnan där ägget sen ska fästa blir för tunn av tabletterna

  • miss85

    Jag pratade med Carl von linne i Uppsala igår. Hon tyckte att jag skulle äta 3 tabletter om dagen dag 18 och två tabletter om dagen dag 19. Det är ungefär då som ägget fäster. Ibland kan det vara för tjockt sekret i slidan och uppåt att ägget inte kan fästa.

  • miss85

    Det är viktigt att kolla med doktorn tycker jag eftersom man inte vill ha en för tunn slemhinna. Eftersom bisolvon är slemlösande kan det tunna ut slemhinnan. Då blir den för tunn för att överhuvudtaget kunna ta emot ett embryo.

  • Uppsara

    Var det sköterskan du pratade med då? Lustigt att läkaren där (samma klinik) rekommenderade mig 3 om dagen i en vecka innan äl...
    Och det har ju uppenbarligen funkat eftersom jag går in i V 9 idag!

  • miss85

    Det är säkert olika från person till person, vad man behöver.. Jag får inga klumpar som du får, det kanske gör att jag inte ska ta så mkt bisolvon.. Vissa kanske har för tunn slemhinna, tror inte att de ska ta bisolvon. Din slemhinna har de säkert koll på, likaså min.

  • Uppsara

    Min slemhinna har dom ingen koll på, hann bara dit på ett besök!
    Kanske olika från Dr till Dr då, jag hade Jan

Svar på tråden Letrozol