• Lillajag87

    Letrozol

    Hej!

    Någon annan som testat Letrozol?
    Jag måste få berätta min historia....

    Jag fick 2009 reda på att jag hade PCO, jag hade ingen aning om vad det var, min värld rasade samman då jag uppfattade det på min gynläkare att jag aldrig skulle kunna få barn (väldigt taskig info fick jag, läkaren visste knappt själv vad hoin pratade om).
    Efter mycket tårar och olika faser innan det sjönk in ordentligt så sökte jag till en gyn i närliggande stad som var specialist på fertilitet. Jag fick testa Provera följt av Pergotime, enkel kur -inget hände, dubbel kur-inget hände och trippel kur-inget hände. Kändes hopplöst.

    Då fick jag komma till vår stads specialistklinik inom fertilitet och som är världskända. Fick börja med Gonal-F 50 enheter som sedan trappades upp efter mycket om och men till slut till 100 enheter och jag fick en blåsa på 18 mm, jippie! Fick då ta Ovitrelle så jag fick ägglossning.
    Denna gång vart jag gravid men fick ett väldigt tidigt missfall. Sånt som händer.
    Så då började den nedstämda och ledsna perioden igen en stund innan vi hoppade på karusellen igen. Vi tog en paus på 6 mån innan vi startade igen då det var väldigt jobbigt.

    Nu ska ni få höra varför jag frågade om ni andra provat Letrozol. När jag kom sist nu så sa läkaren till mig att det har kommit nya forskningar där Letrozol kan hjälpa att "trycka ner" de höga östrogen-nivåerna vi PCO:are har så (kommer inte ihåg vad hormonet heter) hormonet som gör att vi får ägglossning höjs och detta kan göra att ägg växer.
    Sen informerade han mig också om att detta är en tablett de ger kvinnor med bröstcancer (har inget med själva cancern att göra, det är ingen cellgift eller dylikt) för att ge dom hormonell balans. Han talade om det så jag inte skulle bli rädd och jag fick inte läsa bipackssedeln då den inte var riktad till mig.
    I värsta fall får vi putsa till med lite Gonal-F om det inte växer fullt sa han.

    Tjena tänkte jag, jag kommer väl på återbesök och så har det inte hänt någonting!
    Efter den obligatoriska Proverakuren och mensdag 3-7 2 st Letrozol så gick vi på återbesök.
    Voila! En äggblåsa på 20 mm presenterade sig.
    Både jag och min man var helt chockade och förstod ingenting. Vi fick sedan ta ägglossningsstickor i 3 dagar för att se om jag kunde ägglossa av mig själv, vilket inte hände, så vi tog sedan en Ovitrellespruta.
    Nu har jag tagit stickor och har haft ägglossning och ska till kliniken snart för att kolla progesteron i blodet som ett slags "kvitto" på att jag haft ägglossning.
    Plus att min man lämnade prov, man skulle sikta på 18 miljoner friska spermier, min man hade 124 miljoner vilket också kändes positivt och bra!

    Så nu går vi i den obligatoriska 2 veckor efter ägglossnings-tiden och väntar på att få ta gravtest och hoppas på att mensen inte kommer.

    Måste säga att jag blev väldigt imponerad av Letrozol. Så många gånger jag kört Gonal-F i omgångar och vi har skojat med läkarna och sagt vi har skyttetrafik till dom för alla kontroller vi gått på. Nu har vi varit där på ett första besök och ett återbesök.
    Antaligen fungerade behandlingen på mig och jag var mottaglig.

    Hoppas nu på ett plus den 27 april, önska mig lycka till!

  • Svar på tråden Letrozol
  • Uppsara

    Trist med ett uteblivet + Lillajag87, hoppas Ovitrellen gör sitt jobb (är det sprutan som göt att äggen släpper?) och att du får ditt + nästa cykel!!

    Har ni alla i tråden barn sedan innan eller är det era första ni väntar och längtar efter?

  • I have a kid

    Hoppas in här :) har ett barn sen tidigare på naturlig väg som blev till väldigt fort bara några månader.

    Ska börja med Letrozol om jag inte plussar nu i juni-juli väntar på provsvar om jag haft äl på enkeldos pergotime.

     Har lite pco så då tror dr att letrozol ska hålla ner insulin nivån och testosterone nivån
    eller nått sånt var det iaf

    era erfarenheter ?

  • miss85

    Letrozol är maktmedel effektivt än pergotime. Jag hade svårt att lyckas med pergotime, ibland fick jag ägglossningstest trippelkur, men letrozol har en blåsa vuxit varje cykel, dock dubbelkur.

  • I have a kid
    miss85 skrev 2014-06-10 21:55:13 följande:
    Letrozol är maktmedel effektivt än pergotime. Jag hade svårt att lyckas med pergotime, ibland fick jag ägglossningstest trippelkur, men letrozol har en blåsa vuxit varje cykel, dock dubbelkur.
     Okej :) Jag får minst 2 ägg av pergotime  1 tablett i 5 dagar

     och en halv tablett ger inget så måste byta!
  • kanien

    Har kört en kur letrozol och fick ej ägglossning, min blåsa växte till 15mm och sen skedde någon förändring i den ska in och ta blodprov imorgon sen ska vi komma överrens om jag ska köra dubbeldos nästa mens. Inget barn sedan tidigare.

  • Uppsara

    Attans, själv ska jag börja knapra bisolvon om 3 dagar och hoppas att det gör susen... Mina flytningar är verkligen som gelé, får se om det blir någon skillnad!

  • Uppsara

    Använder ni er av någon slags "mens app"?

    Jag har P-tracker och den har rätt på mensdag VARENDA gång trots att ja brukar ha mellan 28-31 dagar i cykeln!

    När bör man börja med Bisolvonen, någon som vet? Och jag har läst i en del trådar att mannen också ska ta dom men vad har det med mitt sekret att göra?!

  • jemo2014

    Hur ska man äta bisolvonen? För den är väl i tablettform och receptfri? Äter man den varje dag jämt eller under någon speciell period? och hur mycket ska man ta?
    Vi har valt att pausa med Pergotime under sommaren men ska sätta igång med Letrozol i Augusti igen. Men man kan ju alltid testa med det man kan så länge :)

Svar på tråden Letrozol