• mullemeck

    Gravida med tredje barnet BF jan/feb 2015 - se hit!

    Jag har precis fått reda på att jag är gravid med vårt tredje barn. Är bara i vecka 5. Men joho så kul med ett syskon till!!

    Storasyskonen är snart 4 och 2 och de kommer att vara lite dryga 4.5 och 2.5 när bebisen kommer. Beräknat 8/2 2015. Fler som väntar tredje???

  • Svar på tråden Gravida med tredje barnet BF jan/feb 2015 - se hit!
  • Ellen Dellen

    Jag har fortsatt äta som vanligt, dvs frukost, lunch och middag i lagom mängder. Äter sällan kakor, godis, snabbmat eller dricker läsk.

  • Numberthree

    Jag har ätit allt möjligt, skräpmat och vanlig mat. Inte tänkt efter så noga. Är i v 12 nu och har gått upp 3 kg ... Får se vart det slutar denna gången.

  • Edvina

    Angeni: Bm sa att läkaren vill att jag gör det pga. att mina tre barn jag har fått har varit stora samt att vi har diabetes i familjen. Jag har gjort en glukosbelastning med nummer två och den var ua. Jag har aldrig haft högt socker under ngn graviditet men trots det ville dem att jag gör det.

  • Edvina

    Ang. viktuppgång så har jag gått upp 14-15kg med de första två och ca 10kg med tredje. Jag gick ner allt inom tre månader. Jag har ätit ganska blandat, ganska nyttig mat men jag älskar godis och fikabröd och sånt och äter säkert ngt sånt varje dag. Innan sista graviditeten hade jag pluskilon men sen fick jag Levaxin utskrivet för sköldkörteln och då gick jag nog ner i vikt eg. men ökade av graviditeten därför blev det bara 10kg. Efteråt fortsatte det och jag hade jobbigt med min ibs.. Började träna också och det resulterade i att jag vips gått ner typ 20-25kg utan att göra så mkt mer, då blev jag blev ganska smal. Nu har jag nog gått upp ca 3kg redan i v. 12. Får se hur det blir denna gång.

  • Emms1984

    Med första gick jag upp 15 kg och med andra gick jag upp 6 kg som alla försvann under förlossningen. Jag tänkte inte direkt på vad jag åt utan åt allt och träna något direkt gjorde jag inte. Blev promenader med hundarna som det blir nu men denna gången måste jag köra ett program mot ryggen då jag har sådana problem och tänkte även testa gravid yoga. Någon som testat gravid yoga?

    Tränar ni och isf vad?

  • Ellen Dellen

    Jag gick på gravidyoga under min första graviditet. Det var skönt men lite för lätt träning för min del. Tyckte bättre om vattenjympan.

    Denna våren har jag tränat Inför att springa milen och gått 8 ggr hos PT. Träningen hos PTn var riktigt jobbig och jag har 4 ggr kvar som jag knappt vågar ta nu;) han måste anpassa den ordentligt till graviditeten om jag ska fixa det nu.

    Under min första graviditet jobbade jag som dansare och sångare och höll på ända in i vecka 36. Men då var jag ju 9 år yngre!!

    Måste komma igång med träningen igen nu efter semestern känner jag. Kommer nog köra en del body balance och springa efter förmåga.

  • Carolina01

    Tyvärr kan jag inte träna alls den här gången, har fått foglossning redan i v8, något jag inte alls haft tidigare... Åka och simma är tyvärr inte aktuellt med två små hemma, mannen jobbar heltid och jag orkar inte ta mig till närmsta badhus tyvärr... Känns väldigt tråkigt!

  • lussebullen

    Jag gick upp mycket i vikt innan min första grav pga antidepressiv medicin och vägde 105 kg vid inskrivning. Gick ner 10 kg första halvan av grav pga att jag mådde så illa, spydde dock aldrig. Sen gick jag upp de 10 kg och typ 7 till, men när hon fötts och efter två nätter på bb när vi skulle åka hem hade jag gått ner alla kilon plus 6 till, var alltså nere på 99 kg och var riktigt nöjd över det!! Sen fortsatte jag gå ner den närmsta tiden till 87 kg som jag sen låg på tills jag blev gravid igen. Då gick jag sakta upp till nåt över 100 iaf (minns inte) men när vi lämnade bb med sonen vägde jag typ 89-90 så jag har i princip blitt av med alla gravkilon på en gång barnet fötts. Sen gick jag ner några kilon till och har legat på 84 fram till denna graviditet. Sen att jag har lite överviktskilon från innan graviditeterna att gå ner är en annan sak ;)

    Mina barn har vägt 4,7 och 4,9 och moderkakan runt 70-1000 gram. Lider dock inte av graviditetsdiabetes och har inte svällt upp heller så det är väl barnen och allt i livmodern som vägt..

  • lussebullen

    700-1000 gram menar jag!

    Ska väl tillägga att jag inte tränat alls och ätit nyttigt under dagarna men svullat chips, godis och dricka på kvällarna, förutom när jag mådde illa när jag väntade dottern.

    Nu har jag börjat må illa men försöker äta lite men ofta för att slippa må illa, men det går sådär, är inte sugen på något..

Svar på tråden Gravida med tredje barnet BF jan/feb 2015 - se hit!