Inlägg från: Kela1981 |Visa alla inlägg
  • Kela1981

    Junibebisar 2014

    Juronjaure skrev 2014-09-20 20:30:47 följande:
    Ja, DET är förstås sant. Och rädslan är förmodligen inget som ger psykiska men i form av tvivel och misstänksamhet gentemot mamma ;)
    Det tror jag inte du behöver oroa dig för. Alla har vi gått igenom samma sak när vi var bebisar och jag har då aldrig lastat min mor för det ;)
  • Kela1981

    Jag tänker mig också typ fleeceoverall för hon lär ju inte springa omkring denna vintern :) Däremot är jag väldigt osäker på storleken. Hon har precis börjat använda 56, blir det för stort att köpa stl 68? Än så länge är det ju hyfsat varmt. När ska man börja klä på dom overaller? Man kanske får räkna med i alla fall två overaller i olika storlekar, vintern har ju en tendens att bli ganska lång :( Jag vill jättegärna att hon ska ha en sån där björn-overall, dom är såååå söööta :)

  • Kela1981
    rosii skrev 2014-09-22 00:36:09 följande:

    Mittiallt har min bebis börja äta jätte ofta på natten nu vid 12 veckor gammal. Förut har hon som bäst bara ätit 1-2 ggr per natt men nu mittiallt vill hon äta varannan timma även på natten. Snälla säg att jag är inte ensam om detta? Att det bara är en faaas.. igår natt var jag så trött att jag somnade med telefonen i ansiktet medans jag låg och ammade. Hon ammas sista ggn kl 22 sen försöker jag somna, brukar bara hinna sova 1-1.5 h innan hon vill äta första gång :(


    Det är en fas, oroa dig inte. Min flicka gjorde samma sak och det blir bättre igen ska du se :)
  • Kela1981
    ellami skrev 2014-09-21 19:23:28 följande:
    Min pojke har strl 62 men jag har skaffat den där björn-fleeceoverallen från h&m i 68 och 74. En kväll hade han på sig den när det var kyligt ute och den passar, om än lite stor fortfarande. Men jag tänker mer fleeceoverall i typ babyskyddet och innan det blir åkpåse-kallt, behöver de verkligen fleeceoverall i åkpåsen?! Lär bli tokhett? Vår åkpåse är iaf tokvarm, ska räcka att de är vanligt klädda liksom å att man sen bara kan knäppa upp när man kommer hem om de sover utan att krångla med andra ytterkläder..
    Tror det beror ganska mycket på vad man har för åkpåse om dom behöver ha overall också eller ej. Om man skulle behöva ta upp dom utomhus så är det kanske bättre att ha overall också. Känns som oavsett hur man gör så finns det för- och nackdelar.

    Jag tänker mig att ha fårskinnsfäll i vagnen och sen overall på ungen. Sen när det blir vinter på riktigt så får åkpåsen åka fram. Nu bor vi i de södra delarna av landet så det blir ju oftast inte några enorma köldperioder här nere. Det kanske är dags att börja inhandla grejerna nu snart för rätt vad det är så blir det höst på riktigt :)

    Är det någon som har koll på vad man ska tänka på vid köp av åkpåse? Den använder man väl i sittdelen? Liggdelen har man ju täcke och grejer till.
  • Kela1981
    okajsa skrev 2014-09-23 14:56:08 följande:

    Någon mer som har en bebis som börjat skrika i sömnen? Dottern har gjort detta i ett par nätter nu. Hon somnar utan problem och börjar skrika efter ca 1 timme fast hon öppnar inte ögonen och somnar om lika plötsligt som hon började skrika. Läste att det kunde vara en fas nu när hon närmare sig 4 månader.


    Min flicka har också gjort det ett par gånger, jag har tolkat det som mardrömmar eller kanske magknip. Hittills har hon inte vaknat av det. I natt rev hon sig själv och skrek då till men vaknade inte då heller.
  • Kela1981
    Juronjaure skrev 2014-09-22 20:55:28 följande:
    ...och en dag yngre än vår Signe ;)

    Det är så härligt med en grupp där alla har barn som är nästan lika gamla! Guld värt, älskar er allihop :)
    Vad du är gullig! Jag fullkomligt älskar att detta inte är en prestige-grupp där alla måste tycka samma och man tävlar i vems barn som kan mest <3 Här kan man verkligen skriva vad som helst och det är alltid ok och man får massa stöd. Puss på er allihop!!!
  • Kela1981
    Axo skrev 2014-09-22 21:45:56 följande:

    Ska bli spännande att se hur detta går! La Malte i sin egna säng för första gången ikväll. Hoppas han kan sova där på nätterna nu smile1.gif


    Hur gick det? Sov han bra i egen säng?
  • Kela1981

    Är det inte viktrestriktioner på Alvedon också? Har för mig att dom ska väga över 5 kg innan dom får lov att få det. Vår sessa var precis över 5kg när hon vaccinerades så det var på håret att jag kunde ge henne där på kvällen.

    I övrigt kan jag meddela att jag gärna ser att dottern får alla vaccinationer men annars är jag ganska sparsam med värktabletter både till henne och mig själv. Vill inte proppa i henne för mycket kemikalier om jag inte måste. Kanske låter rubbat att jag tillåter vaccinationer men håller igen på värktabletterna men det står jag för ;) Oavsett så är det bra att man får välja huruvida man vill att ongen vaccineras eller ej, ingen ska behöva göra det mot sin vilja :)

  • Kela1981

    I dag är Alice 100 dagar och till helgen så är det ett år sedan hon blev till. Helt galet ju! När jag var gravid tyckte jag tiden gick så himla långsamt men nu har den ju sprungit iväg känns det som :)

  • Kela1981
    soffipropp1987 skrev 2014-09-25 13:35:31 följande:

    Så underbart! Vi har blivit lovade en tomt! Så om ett år ca så är vi med hus :) Ska bli så himla kul att ha något eget och att inreda alla rum. Där bor även två barn som vi blir grannar med som är födda iår :) Ser äntligen ljuset i tunneln... Vi har det alldeles för litet nu och bebis har inte ens eget rum här (vilket inte behövs just nu, men inom kort).


    Grattis! Gud vad skönt för er att veta att ni snart har bättre plats. Bara det gör det säkert lättare att "stå ut" med att ni har för litet nu :)

    Ska ni bygga nytt? Vilka är det som bygger huset? Om man får vara nyfiken ;)
Svar på tråden Junibebisar 2014