Inlägg från: Kela1981 |Visa alla inlägg
  • Kela1981

    Junibebisar 2014

    Tack för ert stöd tjejer. Har redan bokat in ett par träffar med vänner och svärmor har lovat att komma förbi med mat ett par omgångar så jag slipper tänka på det. Så detta ska nog ordna sig, det är mest självförtroendet som sviker ibland Skäms

  • Kela1981
    Juronjaure skrev 2014-08-12 22:44:47 följande:

    Knappt har andningslarmet landat i brevlådan förrän nästa noja uppkommer: "Elektronik i sängen, innebär inte det viss brandrisk...?"

    SUCK!


    Ha ha ha ha...guuuud vad jag känner igen mig! Klockrent! 
    Vi har inget andningslarm för jag vet att jag hade blivit knäpp på riktigt och tagit mitt nosande till helt nya nivåer men babywatchern står på kanten på spjälsängen mot väggen för jag vågar inte ha den i sängen men vill inte ha den för långt ifrån för då tror jag att den inte "hör" henne.
    Man hittar ständigt nya saker att oroa sig för men det är befriande att veta att man inte är ensam Flört
  • Kela1981
    smalljey skrev 2014-08-13 11:38:01 följande:
    Vår tjej har också vaknat varannan timma i flera nätter för att äta, så det kanske är nån tillväxtfas då? Och vi valde också att avstå rotavaccinet. Jag tycker att man ändå ska läsa på ordentligt om varje vaccin och inte bara svälja allt de säger, vaccinationerna var trots allt nåt som infördes för mååååånga år sen som kanske egentligen inte behövs idag. Jag kommer ta ställning spruta för spruta.

    Och tack för allt stöd alla. Jag tror också att min deppighet beror på sömnbristen. Avlastning får jag lite då och då, men jag måste sova på soffan för att få sova för

    Sambon vaknar först när det egentligen behövs medan jag redan legat vaken i en halvtimma, varit uppe och fixat välling osv...fast att hon kanske bara knorrat till lite.

    Bra råd med att det är jag som bestämmer och inte bebis, men jag är fortfarande ovan och obekväm med att hon börjar skrika bland folk och då blir det att man drar sig för att ta sig iväg, vilket suger! Förhoppningsvis växer man mer in i rollen och lyckas planera in sig själv i dagarna oxå så blir säkert allt bättre. Frågan är bara hur man pallar hålla skenet uppe när man inte sover?
    Vi har också en tjej som vaknar varannan timme i perioder. Dessutom sover hon olika mycket olika dagar också och jag tror att det handlar om tillväxtperioder. Dom växer ju när dom sover och äter :) 
    Jag har också tyckt att det är skitjobbigt att ge mig iväg ut med rädsla för att bebis börjar skrika mitt ute bland folk. Det hjälpte mig att börja med att ge mig ut på turer som hade en destination med en trygghet. Typ barnvagnspromenad till farmor eller biltur till mormor. Då vet jag om vart vi ska (vilket tillfredställer kontrollfreaket i mig) och väl där så finns någon som jag kan få stöd av. Det hjälpte mig så tillslut blev dom turerna inte så stressande längre. Efter det så har jag varit iväg på ett par promenader (bara för skojs skull runt i området) och en promenad och shoppingtur till mataffären. På den sistnämnda så hade jag bärselen med mig för att kunna rädda situationen om hon fick frispel av att ligga i vagnen (vilket hon fick typ 15 min in i promenaden).
    Nu ser jag till att hon har ätit och har ny blöja så hon är nöjd innan vi beger oss ut på äventyr för att ha bästa utgångsläge och sen allting förberett i skötväskan så att krisen snabbt kan avvärjas om den skulle komma. Med det sagt så vill jag ändå meddela att jag fortfarande tycker att det är jobbigt att bege mig ut med henne själv men det går sakta men säkert framåt :) Vi får kämpa på, men du är inte ensam!
  • Kela1981
    soffipropp1987 skrev 2014-08-13 14:58:20 följande:

    Har börjat planera inför kommande namnkalas. Har aldrig själv varit på ett och vet inte riktigt vad man gör på ett sådant. Mat och tårta, lite roligare än på ett dopkalas. Har ni några tips? Ska man hålla något tal? Har man faddrar? Första barnet i båda våra släkter som inte ska döpas så det är väldigt nytt för oss.


    Jag har varit på ett namnkalas och då var det typ mat och tårta. En vän till föräldrarna spelade akustisk gitarr och sjöng ett par fina barnvisor, föräldrarna läste en dikt och under tiden det pågick så stod bebisens faddrar och höll honom så det var som en mini-variant på ett dop fast ingen prälle eller plaskande i vatten Flört
  • Kela1981
    Axo skrev 2014-08-13 17:54:10 följande:

    Hur mycket är era vakna på dagarna? Malte har börjat vara vaken nästan hela tiden, tar bara några tupplurar i famnen eller i vagnen, men han vaknar väldigt fort igen. I vagnen kan han ligga vaken en halvtimme om vi är ute och går.

    Tycker han borde sova en längre stund på dagen också, men det tycker inte han!


    Jag tycker det är så himla olika från dag till dag hur mycket hon sover. I dag har hon sovit större delen av dagen och bara varit vaken någon timme i stöten för att sen gäspa sömnigt igen. Andra dagar tycker jag knappt hon sover alls, bara några powernaps men inget långt sammanhängande. 
    Dom gör ju som dom vill dom små liven :)
  • Kela1981

    "Ammar du inte flickan?"

    "Nej, hon får bara ersättning."

    "Stackars barn!"

    Eh....va?!

    Får lust att skalla folk i min omgivning när dom insinuerar att jag misshandlar mitt barn.

    När f-n fick andra människor rätt att döma mig och mitt moderskap? Som om det inte är körigt nog att bli förälder redan!

    Har dom inget vettigt eller stöttande att säga så kan dom hålla truten! Ååååå vad jag blir aaaarg!!!

  • Kela1981
    soffipropp1987 skrev 2014-08-14 11:56:59 följande:
    Men det har ju varit sånt tjat om att det är fult att amma offentligt! Folk borde inte lägga sig i vad andra gör för val.
    Hur kan det vara fult att amma offentligt? Galenskaper! Tycker man själv att det känns ok så är det väl inget konstigt. Plus att dom flesta brukar ha en sjal över så det blir lite mer privat och mysigt för bebisen. Vill man inte se behöver man inte titta tycker jag personligen.

    Fast nu verkar ju flaskor också vara motbjudande så oavsett hur vi gör är det fel.
  • Kela1981

    De senaste två veckorna ungefär så har vår flicka varit extremt lätt att natta. Det har bara varit att ge henne nappen, lägga ner i sängen och pussa god natt och sen gå ut ur rummet. Yay tänkte jag, en riktig drömbebis! Tji fick vi! Nu måste man vagga henne eller köra vagnen fram och tillbaka för att hon ska somna och när hon väl somnat så vaknar hon var tionde minut i typ en timme innan hon somnat helt :( Resultatet blir att hon är övertrött och jätteledsen när hon ska gå och lägga sig. Har försökt natta henne tidigare för att hon inte ska bli så superledsen men då blir hon arg för att jag försöker natta när hon är pigg. Blääää!

    Än så länge går det bra att bara lägga ner henne efter matning på natten och jag hoppas verkligen att det förblir så!

    Hur är era bebisar att lägga på kvällarna? Går det som smort eller är det en kamp varje kväll?

  • Kela1981
    soffipropp1987 skrev 2014-08-19 12:09:45 följande:

    Bvc besök idag nu är plutten 2 månader imorgon, 59 cm lång och 6235 gram tung! Det är nog bara grädde i mina bröst alltså! Väger han otroligt mycket? Han ser liksom inte så tjock ut som man kan tro att han borde göra :P


    Han är ju lång också till sina 6kg. Vår flicka är bara 53 lång och väger 4,5 så hon är ganska kompakt om man säger så ;)

    Var glad för att han växer så bra på bröstmjölken, det är säkert många som får ge ersättning också för att mjölken inte räcker till. Du har ju en fantastisk färdigblandad, alltid lagom tempererad gourmet-resturang med dig vart du än går ;) BVC säger nog till om det skulle vara för mycket eller för lite på något håll.

    Han väger nog precis som han ska ska du se :)
  • Kela1981
    Sessan4 skrev 2014-08-19 11:08:36 följande:

    Hej! 

    Har en son född 29 juni.. Hjärta han är 7 veckor och jag ammar honom. 
    Han började skrika så hemskt på kvällarna och ville amma varje timma så vi började ge ersättning och han har blivit en lugn o nöjd kille.. vissa förmiddagar är skrikiga och gnälliga dock. Han har börjat dreggla massor och man kan se 2 vita prickar, som att hörntänderna i överkäken är på väg!!
    Kan en 7 veckors bebis verkligen få tänder så här tidigt Förvånad
    Min dotter var nog 4-5 månader när hon fick tänder.

    Har följt tråden lite och känner igen mig mycket i era inlägg.. visst blir dagarna långa ibland när man är föräldraledig. Jag har även dottern på förskola och skall försöka få ihop amning med hämta/lämna dagis de dagar maken jobbar!! puh!! 

    Tycker oxå det är skitjobbigt att åka till stan eller handla för man vet aldrig om det blir kaos och skrikfest Tyst tycker även att det är jobbigt att amma ofentligt. Men jag vet att ångesten mest tynger mig själv så jag försöker träna på att behålla lugnet Tungan ute


    Angående tänderna så har jag sett vita prickar i underkäken på vår flicka i ett par veckor nu. Försökte läsa mig till lite info och så som jag förstod det så kan man se anlagen ganska tidigt men det betyder inte att dom bryter igenom än på länge. Men sen finns det ju bebisar som föds med tänder så det kan säkert hända att en 7-veckors får tänder även om det nog är ovanligt :)
Svar på tråden Junibebisar 2014