Inlägg från: Kela1981 |Visa alla inlägg
  • Kela1981

    Junibebisar 2014

    Asjak skrev 2014-11-10 20:50:26 följande:
    Åh vad duktig du är som motionerar så!

    Jag vill ut och gå jag med men min lilla sessa har inte tålamod att ligga i vagnen så länge så jag får bära mesta delen av våra rundor och det är tungt :)

    Usch det verkar som om ni haft en jobbig natt, man blir lite zoombie under dagen sedan.

    Idag har min lilla vänt sig både från mage till rygg och rygg till mage!! Så stolt :)
    Alice ligger bara i vagnen om hon är trött så hon somnar. Annars är hon otålig.

    Vad har du för vagn? Jag upptäckte att på vår liggdel så kan man höja huvudändan lite så hon kommer upp till halvsittandes. Så bullar man upp så hon sitter stabilt så är hon lite nöjdare än i liggande :) Det kanske finns på er också?
  • Kela1981
    Asjak skrev 2014-11-11 15:54:13 följande:
    Jo vi har oxå så hon kan sitta och det går ibland, har alltid med bärselen när jag är ute och går, hon älskar den som tur är :)

    Hur gick det idag fick du skrivit in er på gymmet?

    Smalljey det måste jag testa på min lilla!

    Är ju alltid värt ett försök.

    Nu har jag lagt min dunkudde i hennes säng så hon ligger på den från midjan och upp, den formar sig efter henne och "kramar" om henne och inatt har hon sovit riktigt bra, hon vaknade vid 4 och sedan vid 7.30 :)
    Var på Sats idag och lämnade in henne i 30 minuter. Tänkte att vi börjar med kortare pass så hon inte blir ledsen så kan man öka sen :) Det gick riktigt bra. Hon brydde sig inte ett dugg om att jag gick och inte heller när jag kom och hämtade henne :) Eventuellt kör vi en runda till i morgon :)
  • Kela1981

    Jag blir dum på riktigt!!! Alice har varit helt omöjlig att natta ikväll. Har hållt på sen halv nio och nu tror jag äntligen att jag lyckats få henne att somna. Hon kommer inte till ro, ligger bara och snurrar, tappar nappen, ligger och pratar med sig själv. Ingenting fungerar! Det hjälper kanske inte att jag har en hejdundrandes huvudvärk och bara längtar efter att få gå och lägga mig :/ Måtte hon ha en bra natt så vi får sova lite båda två! Natti natti :)

  • Kela1981
    Asjak skrev 2014-11-11 22:50:29 följande:

    Vad duktiga ni är som gymmar, jag får vänta ett tag då jag försöker bli gravid så vill jag gärna ta det väldigt lugnt tom v 13.

    Gjorde så när jag väntade sessan oxå.

    Rosii stackars liten, man tycker så himla synd om dom :(

    Kela usch hoppas du får sova, hon känner säkert av att du är annorlunda, dom är smarta dom små trollen!


    Vi hade precis börjat försöka bli gravida när jag anlitade en PT för att bränna bort det där sista fläsket som är så svårt att bli av med. Ville inte sitta och fokusera för mycket på att bli gravid och valde därför att göra något för mig själv som jag kunde koncentrera mig på. Men pang sa det på första försöket och jag fattade inte att jag var gravid förrän i vecka 8 så vi körde på som galningar med träningen. Jobbade 40+ timmar i butik (gåendes,lyftandes hela dagarna) och sen när arbetspasset var slut(20:15) så var det rakt upp till gymmet 5 av 7 dagar i veckan ha ha ha..... Hade jag blivit gravid nu så hade jag nog också tagit det lugnt i början. Lycka till i bebisfabriken <3
  • Kela1981

    Vaknade med samma huvudvärk som jag gick och la mig med :( Ingen träning idag med andra ord. Kanske en promenad lite senare men idag går det inte i många knop bläää....

  • Kela1981
    Asjak skrev 2014-11-12 10:26:53 följande:
    Usch harar huvudvärk! Hur sov hon inatt då?

    Vi har knappt sovit då hon vaknat och varit ledsen sedan knorrat och vridit sig hela natten och åt vid 2 och 6.. Lite seg idag :)

    När vi blev gravida hade jag eget företag så vi bestämde oss direkt att sälja det då jag jobbade varje dag och väldigt tungt.

    Graviditeten är ju som känsligast första biten så jag tar det gärna lugnt, har ju resten av livet på mig att få bort mina lyx kilon ;)

    Vet inte vad vi ska hitta på, funderar på nova och handla lite kläder till oss
    Natten blev helt fel för hon åt för sent eller tidigt beroende på hur man ser det. Sista kvällsmålet brukar komma vid 21-22 nånstans och nu blev det helt knas så hon åt vid 19 och sen ville hon ju äta vid midnatt igen. Lite orolig sömn därefter med tappande av napp och så men somnade om själv bara hon fick in nappen i munnen. Men det blev ju ändå en del spring. Vaknade för dagen vid 8, skulle ätit vid 12 men sover fortfarande så maten blir helt förskjuten. Vet inte riktigt hur jag ska få henne på rätt spår, hon blir så jäkla arg när man väcker henne och vägrar att äta tills hon har fått sova klart :/

    Hoppas ni får det mysigt på Nova och att du hittar något fint :)
  • Kela1981
    Axo skrev 2014-11-13 06:30:39 följande:

    Vad det har hänt mycket den senaste veckan!

    Nu sover Malte hela nätterna utan matpaus, brukar få stoppa in nappen ett antal gånger bara och runt klockan 4 så blir han lite orolig och har svårt att komma till ro. I lördags lärde han sig att sitta själv smile1.gif

    Nu till den tråkiga biten, han har blivit mammig! När inte jag är hemma på kvällen så har min man jättesvårt att natta honom. Han kan somna utan problem, men sen vaknar han och blir jätteledsen. Om jag tar över så slutar han direkt och somnar. Igår fick mannen lägga honom i vagnen och gunga honom till sömn.

    Så tråkigt och det gör ju att man drar sig för att åka hemifrån på kvällen.


    Oj wow! Sitta? Är inte det jättetidigt? Vad härligt! Jag längtar tills Alice sitter själv :)

    När får han sista maten innan natten? Alice åt ingenting i natt men då fick hon mat vid 22, åt dåligt av ersättningen men fick lite gröt också och sen behövde jag bara sätta in nappen några gånger under natten. Sen vaknade hon vid 7 och fick mat vid 7:30. Hoppas hon vill sluta äta på natten nu :/

    Alice är också väldigt mammig och det kommer väl i perioder hela tiden men visst är det jobbigt. Nätterna accepterar hon inte sin far alls vilket säkert är mycket pga att han jobbar natt så oftast är det ju bara jag som tar henne. Man får väl kämpa på och försöka försöka försöka :) Jag lämnade dom en hel natt förra veckan och det hade tydligen varit hyfsat körigt vid läggdags :(
  • Kela1981

    Usch! Har en liten förkyld tjej här hemma :( Ingen feber än så länge men massa slem och snor och rinnande ögon. Stackars liten. Skulle egentligen varit på Bvc idag och fått andra dosen vaccin men fick skjuta upp det en vecka.

    På det positiva nu då; i natt var andra natten i rad som hon inte vill ha någon mat. Med det sagt så är det ju inte så att hon sover 10 timmar utan att vakna :/ Men det är rätt skönt att slippa göra flaska och mata mitt i natten :) Hoppas detta nu inte är relaterat till förkylningen utan att hon faktiskt håller det även när hon blir frisk. Däremot har hon jättesvårt för att komma till ro på kvällen och det tar ca 1-2 timmar innan hon har somnat ordentligt :( På dagarna sover hon oroligare också. Sover ca 30-40 minuter i stöten när hon skulle behöva minst en timme, ibland går det att söva om henne men oftast inte och då är hon trött en timme senare igen. Hoppades på att sömnen skulle bli bättre nu när utvecklingssprånget är över, men icke.....inte än i alla fall :)

  • Kela1981

    Hur gör ni förresten med barnmaten? Köpa färdig i burk eller göra själv?

    Jag har tänkt mig att göra själv och har hittills svängt ihop lite grönsakspureer, tänkte prova göra köttpure idag :)

    Från det att hon blir 6 månader och börjar äta hela portioner så kommer jag att ge henne mat från Childfood Factory. Det är ekologisk barnmat som förvaras i frysen. Känns på något sätt bättre än burkarna som ser ut som geggamojja ;) Eller så kanske jag fortsätter göra egen mat, vem vet. Men jag har aldrig direkt varit någon mästerkock så vi får väl se :)

  • Kela1981
    soffipropp1987 skrev 2014-11-14 14:23:29 följande:
    Jag har gjort precis som du smalljey! Gröt på fm. och köpt ekologiska burkar, bra när dom bara ska smaka lite ju! Har fungerat jättebra med gröten innan och jag har ökat till nästan en hel smakportion men nu kommer gröten knappt in i munnen, det åker ut lika fort....

    Någon som har nåt bra knep för att få maten att stanna i munnen?
    Kan du inte ha nån mumsig fruktpure på gröten? Jag ger katrinplommon mest för magens skull men hon tycker det är gott också :) Kanske byta gröt? Jag gav Sempers gröt innan och det funkade ett tag sen var det tvärstopp så jag bytte till nestle istället och den är lenare i konsistensen så den slinker ner fint nu ;)

    Jag ger gröt på kvällen som det är nu och tycker att hon oftast sover bättre då. På eftermiddagen vid 4 brukar hon få lite fruktpure men tänkte börja ge henne lite gröt på morgonen också plus lite lunch vid 12-snåret. Ger såklart ersättning först så maten inte konkurrerar ut flaskan :)
Svar på tråden Junibebisar 2014