• Kela1981

    Junibebisar 2014

    Alltså min bebis har slutat sova! Eller hon sover fortfarande på dagarna men istället för att sova 90 min i stöten och sen vara uppe i 90 min så sover hon 30-45 min och är sen uppe i 3 timmar! Ikväll var hon uppe i över 4 timmar innan jag lyckades natta henne. Trött är hon ju förstås men (peppar peppar) inte speciellt gnällig. Vill gärna vara i famnen när hon börjar bli trött men inte sova.

    Dom kanske gör så nu när dom börjar bli större? Någon som känner igen sig?

  • Kela1981

    I ämnet smakisar; Alice älskade persika/banan men har innan inte direkt gillat gröten så idag tänkte jag prova med gröt igen. I går fick hon kläm på att hon måste öppna munnen för att få in maten ha ha ha....

    Riktigt arg blev hon igår när hon inte fick mer :)

  • Kela1981
    LovaViola skrev 2014-10-30 07:56:15 följande:

    Alltså jag har en bebis som somnar 22.30 och vaknar kl. 07!!! Ätit tre gånger under natten.. Alltså detta kan ju inte vara normalt.. De ska väl typ sova 12 h på en natt?? Eeeh det har inte Elsa förstått..


    Det har inte Alice heller fattat så du är inte ensam! Har sagt att jag önskar mig en bebis som sover hela nätter i julklapp, vi får väl se hur det blir med det ;)
  • Kela1981

    Här hemma är det jag som tar nätterna eftersom sambon jobbar natt och när han väl är hemma på nätterna så vaknar han inte lika snabbt som jag så då kan jag lika gärna gå upp och ta det. Men det som hjälpte mig och som vi gjorde ganska tidigt var att lägga henne i hennes rum och inte ha henne bredvid vår säng. Visst det är några extra steg man får gå och när hon har en körig natt så känns det som man springer milen men jag har märkt att när jag väl sover så sover jag bättre än när hon låg bredvid. Hon låter ju rätt mycket mer än bara när hon vill ha mat/tappat nappen osv och då sover jag också oroligare. Hennes rum ligger precis intill vårt så jag hör henne precis lika bra när det väl är något men nu vaknar jag inte för alla dom där extra ljuden :)

    Är lite nojjig ikväll (på tal om något annat). Hon har ätit jättedåligt hela dagen och nu ikväll vill hon bara sova sova sova. La upp henne i hennes säng redan halv sju och sedan dess har hon vaknat och varit ledsen 3 gånger men vill inte äta. Enligt "tidtabellen" så ska hon äta nu vid nio så vi får väl se om hon vaknar och vill ha mat. Sist hon var såhär så blev det barnakuten i Lund men då åt hon visserligen ingenting och idag har hon ändå ätit lite. Ska försöka sluta oroa mig och se hur det utvecklar sig under natten :) Vem trodde att man skulle bli en sån hönsmamma?!? ;)

  • Kela1981
    Asjak skrev 2014-11-01 10:18:20 följande:
    Usch stackars liten, hoppas han kryar på sig snart!

    Har era småttingar börjat bli blyga?

    Isabelle var ca 3,5 månad när hon började bli ledsen och blyg om ngn annan än jag och pappan pratade med henne.

    Nu är vi hos mormor och imorse nu kunde hon inte alls prata med henne, underläppen började skaka direkt haha lilla pluttan :)
    Japp, runt 3,5 månad här också. Ibland blir hon till och med rädd för sin pappa ha ha ha.... Sist mormor var här blev det också ledsna miner. Får se hur det går i morgon när vi sk dit igen :)
  • Kela1981
    soffipropp1987 skrev 2014-11-01 09:38:41 följande:

    Inatt vaknade vi och hade en febrig pojke, snorig va han också. Antagligen blivit smittad av sin kusin som börjat på dagis nu i höst. Stackars liten, tänk så lätt dom där små får feber.


    Usch då! Hoppas han blir frisk snart igen :)
  • Kela1981

    Vi är snart ur detta språnget, bara 1 vecka kvar! Puh! Plus tänder på g men än så länge har vi sluppit feber i samband med tänderna. Svårt att komma till ro och måste vagga och bära för att hon ska somna. Försökte somna henne i sängen härom natten; nix pix det gick inte alls. När språnget är över och allting lagt sig så tar vi nya tag med nattandet istället :) Min rygg har gått mitt av känns det som så nästa vecka bär det av till massör och kiropraktor :/

  • Kela1981
    rosii skrev 2014-11-01 23:04:02 följande:

    Någon som använder sig av umami taste teaser undra om den heter så? Har nyss köpt en och prövade idag grönt äpple, det var surt men gott! :) fantasin står stilla, vad ska jag mer pröva? Ska och handla imorgon.

    Och en till fråga, katrinplommon puré, använder ni köpes eller gör ni egen? Hur gör man egen? Kommer inte ihåg nått från sist :)


    Umami-grejen vet jag inte vad det är. Vi fick nån från en kompis som är som en liten tub som man stoppar in mat i och som barnet sen kan hålla och smaka själv. Svårt att förklara :/ Den tror jag inte vi kommer att använda, såg jättemärklig ut. Känns bättre att låta henne kladda och hålla maten direkt i handen i så fall.

    Jag har köpt katrinplommon/päron puré från Hipp. Det är ändå 100% frukt i dom så det tycker jag är precis lika bra som att göra själv. Annars fick vi en bok från BVC som heter Barnmat där det finns recept på lite puréer, bland annat katrinplommon :)
Svar på tråden Junibebisar 2014