• Kela1981

    Junibebisar 2014

    soffipropp1987 skrev 2014-10-24 21:59:47 följande:

    Tänk vad de varierar i storlek! Min L är ganska stor på bredden och då blir kläderna för små rätt snabbt, får vika upp ärmarna på en större storlek istället. Han har haft strl 4 på liberoblöhorna sen han va ca 3 månader.


    Alice är också större på bredden än längden så här viks det också ärmar ;) Jag tycker Libero är mindre än Pampers. Har provat båda och tycker att Pampers verkar mer elastiska än Libero, i alla fall på vår flicka. Märkligt ändå hur det kan skilja så mycket :)
  • Kela1981

    Vilken natt! Bebis sov från 21:30 till 05:20 (med lite gnäll vid midnatt) sen åt hon och somnade om till 9:30. Vad hände? Jag har inte varit såhär utsövd på över fyra månader :) Tänk om det kan vara såhär nu! Vad najs det hade varit :) Tänk vad chockad jag ska bli när det inte alls blir samma i natt ha ha ha ;) Det gäller väl att njuta när det väl händer :D

  • Kela1981
    nica skrev 2014-10-25 11:41:29 följande:

    Jag är så bortskämd som har en dotter som mer eller mindre sovit hela nätter från hon föddes. ...så jag gnäller när hon vaknar 1-2ggr :-P

    Hoppas ni alla snart får lugna nätter

    Min kära dotter sover bäst på magen så de gör hon numera eftersom hon själv vänder sig på mage direkt man lägger ner henne.

    En fråga till er alla fina mammor

    En bra vagn att bara ha som extravagn i bilen, några tips?

    På tal om stl i kläder så har min lilla loppa fortfarande 62 och börjar växa i dom nu, ska väga och mäta på måndag. Ska bli spännande!


    Vår flicka sover också bäst på mage men kan inte vända över sig själv så jag vänder henne när hon har somnat så sover hon bättre. Bvc-sköterskan gav mig onda ögat när jag berättade det :/

    På tal om barnvagn i bilen så har vi ett babyskydd från acta graco och därför har vi en sulky från acta graco i bilen som vi bara sätter babyskyddet på. Supersmidigt så vi slipper Asa den stora Emmaljungan :) Sulkyn kostade 600:- och den har lätt betalat sig redan, plus att man kan ju använda den som vanlig sulky när hon blir äldre :)

    Även om man har ett barn som en "jobbig natt" bara vaknar en eller två gånger så är det ju körigt när man är van vid något annat. Så man får lov att gnälla oavsett om man är uppe 1 eller 10 ggr på en natt ;)
  • Kela1981
    soffipropp1987 skrev 2014-10-25 12:40:47 följande:
    Grattis så skönt för dig!! :) hoppas det håller i sig nu.
    Ja det hoppas jag också men tror inte det är så sannolikt tyvärr :( Hon har sovit mycket nu på dagen också så det kanske är en del av utvecklingssprånget vi nästan är igenom. Verkar helt utmattad även när hon är vaken men äter som vanligt osv så jag vill inte börja panika och oroa mig ännu :)
  • Kela1981
    soffipropp1987 skrev 2014-10-25 15:59:11 följande:

    Ja min sover ganska mkt nu på dagarna också.

    Jag har bullat upp med filtar o så omkring honom så att han ligger lite trångt, men han bara grejar och har sig på nätterna fortfarande, har gjort det i en månad nu typ. Så jag tänkte att han kanske vill vända på sig, så inatt har även vi en spännande natt att se fram emot! Han har rullat från rygg till mage i tre veckor nu så han kanske vill göra det på natten också tänkte jag och sover då kanske bättre. Hoppas på det :)


    Åh vad skönt att det är fler bebisar som sover :)

    Om jag lägger Alice på sidan (som hon sovit innan) så drar hon så hårt i kudden så att hon till slut får den över sig och så bökar hon ner ansiktet i kudden som om hon försökte vända sig över på mage så därför hjälper jag henne över. Men hon måste ha somnat ordentligt annars blir hon bara superarg och vaknar direkt :)

    Hoppas du får honom att sova på mage och att det funkar lika bra för dig som för mig, peppar peppar ;)
  • Kela1981
    ellami skrev 2014-10-25 18:39:36 följande:

    Alltså just nu är min tålamod på noll! Jag har fått en bebis som sover uselt om nätterna, fine, men varför måste dagarna också vara en kamp! Det känns som att större delen av mina dagar går åt att söva honom. Jag måste köra vagnen fram och tillbaka i hallen i en halvtimme, eller vagga i famnen i en halvtimme för att han han ska somna. Minst en halvtimme!!! Det är en sån KAMP varje gång. Och på sista tiden har han börjat vakna efter 5 minuter ibland och så måste jag i princip vagga eller vagna konstant eller var femte minut för att han ska få sig en halvtimmes sömn. Och min rygg orkar inte mer! I en halvtimme vaggade jag en övertrött bebis precis.. & då sov han i hela 10 min!? Känns som ett skämt.. och jag tog upp honom igen för att vagga om men han stänger ögonen, öppnar ögonen, blir frustrerad, gnäller, river sig, och till slut gav jag upp så nu har jag en ledsen bebis som vill men kan inte sova och så är jag då alldeles slut och trött och orkar inte mer och känner mig så elak pga alla dessa känslor.. Vissa dagar är fruktansvärt jobbiga när det kommer till sömn helt enkelt.. Andra dagar går det mycket bättre och ibland lyckas han tom ha sovpass på 1-2 timmar men det är ju såklart mer undantag än regel. Var bara tvungen att skriva av mig :/


    Usch vad det måste vara jobbigt. Vet inte riktigt vad jag ska säga :( Känn dig inte elak pga dina känslor, du är trött och inte elak :)

    Styrkekram till dig <3
  • Kela1981

    Det verkar som jag har fått en varannan natt bebis. Natten till igår var fantastisk, idag; not so much :/

  • Kela1981
    Sansa Snark skrev 2014-10-26 20:25:38 följande:

    Idag har lilleman upptäckt att han kan räcka ut tungan och testade att göra det 20 minuter i sträck. Han såg ut som Toker i Snövit. Tungan ute


    Ha ha ha vad gulligt! Alice pappa satte på henne mössan så öronen stod ut häromdagen och så tänkte jag också på Toker :D
  • Kela1981

    Gav Alice lite banan/mango puré i dag. Herregud vad det gick hem :) Innan har hon bara fått smaka gröt och det var ingen favvis direkt så jag tänkte att hon kanske var för liten och avvaktade några dagar. Sen när jag såg Hipps burkar i affären idag så bestämde jag mig för att prova och det gick ju bra :)

    Fy vad allting går fort nu! Hon är näääästan över från rygg till mage (vänder sig i sängen men inte på hårt golv) och det enda hon vill göra är att stå, sitta och ligga på mage. Babygymmet rymmer hon från för hon bökar runt så mycket så hon ramlar utanför till slut :/ Hon är mycket svårare att lägga och att komma till ro på dagarna när det ska vilas. Innan har hon varit uppe i max 1,5 timme innan hon har velat sova igen och nu är hon uppe i nästan 3 innan hon kan komma till ro och sova. Jag känner inte igen min bebis längre men det är väl som det ska antar jag ;)

    Fler som känner så?

  • Kela1981
    Asjak skrev 2014-10-27 18:47:47 följande:

    Tyvärr kom mensen, men har ägglossning igen i början på nästa vecka så bara att köra igen :)

    Allas bebisar verkar så mycket starkare än min? Hon blev 4 månader i fredags och kan inte så mycket själv ännu.


    Aja baja! Inte jämföra bebisar ;) Jag tyckte också Alice var sen och inte alls lika "duktig" som andra bebisar men vips en dag så kunde hon rulla både hit och dit. Det kommer som en överraskning helt plötsligt en dag. Och vem vet, hon kanske fokuserar på helt andra saker. Kanske kommer hon att börja prata tidigare än dom som varit tidiga med det fysiska :) Du ska se att hon bara laddar för att få visa dig allt hon kan ;)

    Lycka till med bebisfabriken :)
Svar på tråden Junibebisar 2014