• nica

    Junibebisar 2014

    Läkarkontroll har jag inte förrän om 3 veckor och då är tösen 7 veckor.

    Den 4 veckor kontrollen gjorde bvc sköterskan och då var de bara att hon kolla om cassie kunde de bebisen "ska" kunna göra vid 4 veckors ålder, som fästa blicken och följa med blicken..typ

    Ang. Värmen håller jag mig inne under fläkten så mycket jag kan. Annars har min loppa en tunn body (blir klibbigt vid amning om hon bara ät i blöja)

    Och de med vaccinet så hade jag personliga inte gett mitt barn något nytt vaccin ( när de var hysteri om svininflunsan valde jag att inte ge den till äldsta sonen eller ta de själv då jag var gravid med andra sonen) jag är väldigt nojjig när de gäller sånt. Men de kanske bara är jag. Rs-viruset är ju oftast vinter tid.

    Hoppas de inte blev allt för rörigt trött och skriver på mobilen :-P

  • nica
    ellami skrev 2014-07-22 23:05:37 följande:

    Fast rotavirusvaccinet har funnits länge, dock inte ingått i vaccinationsprogrammet, det har det däremot gjort i stora delar av Europa och är alltså mycket väl beprövat.. Sen ger det som sagt långvarigt skydd så det är ju inte meningen att de vaccineras mot ett eventuellt RS virus nu i sommartider utan även framöver under småbarnsåren ska de ha skydd.


    Aha oki visste jag inte. Vet att de var väldigt många som fick rs virus när stora sonen var bebis. Konstigt att dom inte redan då börja införa vaccinet.
  • nica

    Min lilla prinsessa är full av prickar över hela kroppen även i hårbotten hon har även eksem liknande på pannan. Någon som vet vad de kan vara?

  • nica

    Låter hemskt när era små bebisar slutar andas. Andningalarmet gick ett par ggr första tiden kanske var samma som den s.k. dykare reflex eller vad den hette?

    Känns som man är orolig över allt.

    Sen det med rutiner tror jag kan vara lite tidigt att införa...visst man kan bada ta på pyjamas m.m. på kvällen men mer än så kan man inte riktigt göra.

    Vilka blöjor tycker ni är bäst på era bebisar? Jag provar pampers nu, tycker de luktar äckligt men verkar vara bra då Cassandra inte blir röd eller får märken av blöjorna.

  • nica
    soffipropp1987 skrev 2014-08-03 13:08:09 följande:

    Söt loppa!! :)

    Vi fick libero på bb så det är det vi fortfarande använder. Har fått gå upp till storlek 3 nu, han växer så det knakar min plutt!

    Jag tror (bara tror) att våra rutiner börjar sätta sig i min pojk. Byta blöja, smörja in i olja, sätta på pyjamas, äta och sen sova. Om inte annat är det skönt att redan ha rutiner när de blir större :)


    Jag har precis börjat med 2:orna på min lilla tjej och de känns så stora på henne:-P

    Rutiner är kanon att ha. Mina pojkar har fasta rutiner medans lillan inte kommit in i rutiner riktigt mer än bad, pyjamas sen vill hon äta massor innan hon somnar för natten runt 01- 06.

    Hur mycket väger din lille? Och hur många veckor är han?
  • nica

    Soffipropp- då är din grabb ca 1 kg större än min lilla tjej. Roligt att de jan vara så stor skillnad.

    Berran-mina pojkar fickor ersättning när de var små nan använde jag. Mes smör har jag för mig vi blandade i lite de eller olja. Googla på de så jag inte ger tips om något som anses vara mindre bra.

    Rosii- jag har använt Libro på mina pojkar och tyckte bäst om dom då men tycker nog pampers är bättre på min tös. När hon legat på mage och bajsat när hon haft Libro har de läkt.

  • nica

    Vaccin mot rotaviruset ges inte till alla då inte alla län har infört de.


    LokesMammi skrev 2014-08-06 19:53:31 följande:

    Har jag inte hört talas om! Min plutt är 2mån idag. Vi ska tillbaka till bvc 3september för 3mån vaccination. Inte nämnt rotaviruset


  • nica

    De s.k amnings reumatism, vad beror de på? Jag tänkte lite att de kanske kunde ha att göra med någon typ av vitamin brist? Tar ni några vitaminer som ammar? Bara funderingar inte så insatt i det:-P

    Min lilla prinsessa ska på läkare koll på torsdag (2 månader koll) hon blir 7veckor då. Vad har de gjort på 2 månaders kollen på era bebisar?

    Måste även fråga en annan sak. Min tös är jätte duktig med hålla huvudet och vi behöver inte stötta nacken+ att hon lyfter huvudet och tittar rundor när hon ligger på mage. Hon försöker vända sig när hon ligger på msge/rygg och lyckas när hon ligger på rätt länge på magen. Så nu till min fråga de min dotter kan är väl inte helt ovanligt att bebisar i denna åldern kan?

  • nica

    Min fråga om utvecklingen är p g.a. att jag fått uppfattningen av att vissa tror att jag ljuger om vad min lilla bebis kan. Men att jag har svårt att tro att bebisar i denna åldern inte kan samma som henne. (Jätte dålig på att förklara:-P)

Svar på tråden Junibebisar 2014