• Axo

    Junibebisar 2014

    Ni som ger ersättning, hur ofta kokar ni flaskorna och hur noga följer ni anvisningarna på baksidan?

    Jag ger semper och enligt dem ska flaskorna kokas typ varje gång och sen ska man koka vattnet och låta det svalna, men hur ofta hinner man koka först och sen vänta med en vrålhungrig bebis!

  • Axo
    Sansa Snark skrev 2014-08-21 15:00:47 följande:

    Vi kör NAN. Om lillen ska äta på en gång så blandar vi på kallvatten direkt ur kranen och micrar. Ska vi gå ut så tar vi med tetror. 

    Vi har MAMs flaskor som man kan sterilisera i micron. Det gör vi varje kväll. 

    (Fattar inte grejen med Semper, att pulvret måste blandas med kokhett vatten för att det kan finnan bakterier i. Har de inte kontroll över sin egen produkt?!)


    Är det någon skillnad på de olika sorterna?

    Jag har inte fattat att det är pga bakterier som pulvret ska blandas i kokhett vatten. Jag brukar koka upp vatten, sen hälla i flaskorna och ställa in i kylskåpet. Sen värmer jag vattnet och häller i pulvret.
  • Axo

    Kanske ska testa NAN istället. Så fruktansvärt osmidigt att behöva värma vattnet och sen kyla ner. Kan ju knappast be bebis vänta när han blir panikhungrig!

  • Axo
    soffipropp1987 skrev 2014-08-22 12:07:01 följande:

    Hur klär ni era bebisar när ni ska ut? Och vad han ni på dom när de ligger i vagnen? Det börjar ju bli kallare ute nu.


    Det är ju skitsvårt med kläder nu. Ena minuten är det regn och kallt och nästa är det solsken och varmt.

    Jag har antingen en lite tjockare luvtröja och filt i vagnen om det inte är under 15-16 grader. Är det kallare har jag en tunn fleeceoverall som funkar super! En filt har jag alltid i vagnen så jag kan reglera med den om han skulle kännas kall.
  • Axo

    Idag har jag varit ifrån bebis från 7.30-16.00.

    Så skönt att komma hemifrån för att kunna ägna mig åt min hobby, hundträning

  • Axo

    Idag har jag varit ifrån bebis från 7.30-16.00.

    Så skönt att komma hemifrån för att kunna ägna mig åt min hobby, hundträning

  • Axo

    Så kul nu när det börjar hända så mycket! Min lilla skrattar för fullt och har börjat greppa efter sina leksaker!

    Igår tog jag fram hoppgungan och den var faktiskt väldigt populär

  • Axo
    soffipropp1987 skrev 2014-09-07 11:02:45 följande:

    Namnkalaset blev väldigt lyckat!! Tipspromenad, mat och sen höll min fästman ett litet tal och berättade vad pojken skulle heta och varför och jag läste en jättefin dikt. Min syster som är fadder tillsammans med sin sambo höll ett rörande och fint tal, min mamma läste också en liten dikt. Sen blev det hela ett tårtkalas mes tre olika sorters tårtor som jag hade gjort själv. Presentöppning och massvis med kort togs. Jag har själv aldrig varit på ett namnkalas men det blev riktigt bra! När ska ni ha namnkalas/dop?


    Vad mysigt det lät!

    Vi hade storkalas förra lördagen med dop, bröllop och 4 års kalas för storebror. Lika bra att passa på när man endå träffas
  • Axo

    Idag var det våran tur till bvc. Kan ju säga att det är inte konstigt att jag har träningsvärk i vänster arm, 7,26 kg väger min bamsebebis! Längden blev felmätt så den har jag tyvärr inte.

    Sprutorna gick bra, lite skrik en stund men nu verkar han ha lite ont i benen och hade skrikit hos pappa när jag var ute med hunden nu ikväll. Ville inte alls sitta upp. Hoppas på en lugn natt!

  • Axo

    Ska bli spännande att se hur detta går! La Malte i sin egna säng för första gången ikväll. Hoppas han kan sova där på nätterna nu

Svar på tråden Junibebisar 2014