• Anonym (m)

    "Din son har märkliga sexuella kunskaper" Är detta över gränsen??

    Jag tycker inte att ett så pass ungt barn ska ha koll på såna saker då dom inte förstår på samma sätt som vuxna att sånt är privat.

  • Anonym (m)
    fluu skrev 2014-07-24 14:42:58 följande:

    Varför är ordet spermier privat? Ett enskilt sexliv eller mer grova saker ja, men SPERMIER?!

    Barn har som jag ser det inte förmågan att se nyanser angående vad som är privat inom familjen och inte.


  • Anonym (m)
    fluu skrev 2014-07-24 14:49:30 följande:

    Så då ska man förbjuda dem att tala om det mesta i förebyggande syfte? Och nej, spermier är inte vulgärt eller gränslöst någonstans. Det är en ytterst klinisk och neutral term.


    Snarare lära att se nyanser vad som angår andra utanför familjen.Vill du att ditt barn på 4 år sitter ingående inför andra och berättar hur hon/han blev till?
  • Anonym (m)
    fluu skrev 2014-07-24 15:05:49 följande:

    För det första så är det väldigt mycket man tar naturligt som liten som man inte gör som lite större. Utan att vuxna behöver banna in det.

    Och om min fyraåring hade berättat hur bebisar blir till så hade jag inte skämts eller så nej. Särskilt eftersom jag inte känner en person som hade satt i halsen av det utan bara tyckt att det var gulligt och bra att veta hur bebisar blir till.


    Varför ska ett litet barn veta lika mycket som en vuxen om dessa saker för att lära sig att respektera sin omgivning?
  • Anonym (m)
    fluu skrev 2014-07-24 15:14:45 följande:

    Därför att det inte är så att många blir till sig av att någon pratar om hur ett barn blir till. Jag skulle då inte vilja lära mitt barn att likt Herdis.. åh förlåt, Jeaninne menar jag, jämt tänka på hur andra ska se på henne eller tänka om henne. Är det någon som inte klarar av att höra hur ett barn blir till så får hen meddela det och då vet mitt barn att man inte går på eller fortsätter prata med någon som inte vill det. 

    Det är liksom inte "respekt för omgivningen" att låta bli att tala om allt som kan röra upp minsta lilla känsla.


    Jag är av åsikten att barn precis som vuxna måste kunna nå sig och inte få reda på precis allt som anses privat för en del.
  • Anonym (m)
    fluu skrev 2014-07-24 15:28:47 följande:

    Så jag ska inte kunna berätta för mitt barn hur barn blir till för att hon kan då riskera att berätta det för en tillknäppt främling? Jag hoppas att jag missförstod dig där...


    Jag menar bara att jag anser att det hör till barns utveckling att inte veta sånt i detalj direkt utan kunna nå sig lite och lära sig vart eftersom.
  • Anonym (m)
    fluu skrev 2014-07-24 16:01:10 följande:

    Så du tror att barn, låt oss ta en åttaåring som i ts, vet alla detaljer ´bara för att de har koll på hur ett barn blir till? Fråga random åttaåring om ägglossning och morulor och jag tror att du får ett frågetecken till svar.

    Och vad är det egentligen som gör att du tycker att en, säg åttaåring, inte ska veta hur ett barn blir till? Vari ligger det olämpliga?


    Det handlar som jag ser det även om urskiljningsförmåga/skilja på väsentlig/icke väsentligt info.Jag skulle bli chockad om min 4 åring vet mer om blommor och bin än min 12 åring.
  • Anonym (m)
    Drottningen70 skrev 2014-07-24 16:11:14 följande:

    Barn frågar som regel efter kunskap de är redo att ta emot. Man ska inte ljuga el mörka men berätta på ett åldersadekvat sätt och inte ge mer information än de efterfrågar. Det är lätt att börja dra hela harrangen om samlag och spermier den dagen barnet frågar var bebisar kommer och det kanske är att gå händelserna i förväg. På den frågan kan man svara "från mammas mage" och ofta nöjet de sig med det. Ett halvår senare kommer kanske nästa fråga..

    Min 6 åring har i etapper kommit så långt i frågorna att han vet att det är pappans spermier/frön som gör att mammans ägg börjar växa till en bebis. Och att spermierna kommer ur pappas snopp. Nästa fråga kommer antagligen att handla om HUR spermierna kommer in i magen och då kommer jag självklart att informera om det på ett åldersadekvat sätt. Att svara ungen att det "är privat" skulle jag då aldrig drömma om...


    Rentutav säga att det där kommer du sen att få fördjupa dig i mer i skolan?
  • Anonym (m)
    Drottningen70 skrev 2014-07-24 16:22:07 följande:

    Absolut inte. Ser det som ett stort svek att jag som förälder skulle neka att dela med mig av information som jag besitter om mitt barn vänder sig till mig för att få veta. Det är JAG som är förälder och det är i första hand mitt ansvar att ge mitt barn livskunskap, dessutom så VILL jag ha kontroll på HUR och på vilket sätt barnet får till sig sådan viktig information för första gången. Det är verkligen inget jag skulle välja att överlömna till kreti och pleti eller i värsta fall få genom nån äldre och förslagnare kompis på ett sätt som jag inte skulle anse lämpligt. Skulle känna skam om jag underlät att tala om dessa saker med mitt barn för att göra det enkelt för mig själv.


    Fast anser du verkligen att en 3åring ska kunna lika mycket om blommor och bin som en 12 åring?Hur ställer du till att det finns personer som tycker att blommor och bin är lite privat på grund av t.ex religion?
  • Anonym (m)
    fluu skrev 2014-07-24 16:29:14 följande:

    I den läroplanen där barnen har temaarbeten om kroppen och då även om hur barn blir till både på dagis, i ettan, trean och sexan....

    Väldigt tråkigt att du inte uppmuntrar dina barn att lära sig mer. Frågade jag min mamma en sak svarade hon på frågan, men föreslog samtidigt att vi skulle slå upp mer fakta. Det kunde gälla allt och det är jag väldigt glad för idag, vad det än gäller tar jag min NE och slår upp mer och får mer bonusfakta.

    Jag skulle inte heller lära mitt barn att spermier eller sex heller för den delen är hysh psyh.


Svar på tråden "Din son har märkliga sexuella kunskaper" Är detta över gränsen??