• Moonis

    Nyförlöst, ligger på sjukhus och rumskompisens kille är här hela natten?!?

    Det kan ju finnas andra skäl till att hon vill ha pappan där som man inte får reda på. Jag ville ha barnens pappa där pga. min ångest och sociala fobi. Nu va det inte neo vi låg på, har jag för mig i alla fall utan en annan avdelning för dom som fått olika komplikationer efter förlossningen, även dom som fått komplikationer innan förlossningen.
    Sen ska man ju inte störa den andra till långt in på natten men sånt får man ju säga till personalen om så dom kan säga till dom som stör.

  • Moonis
    Anonym (m) skrev 2014-07-30 14:12:15 följande:
    Varför ska ts behöva göra det när det är pappan som inte följer sjukhusets regler genom att inte visa ts hänsyn?

    Pappan har rätt att vistas i rummet men ska följa sjukhusets regler som bland annat innefattar att visa hänsyn/respekt.


    Hänsyn går åt båda hållen faktiskt.

    Pappan har väl full rätt att vara där för sitt barn precis som mamman eller ts. Det är inte ts som ska avgöra vem som ska sova eller vara med deras barn. Tycker det är en trist syn på pappor faktiskt eller dom blir kanske inte pappor fören bebisen är hemma enligt er Jag tycker han verkar vara en bra engagerande pappa som försöker vara där för både sitt barn och sin tjej.
    Och ja man ska absolut visa hänsyn men ts verkar ju störa sig på hans blotta existens i rummet.

    Ts du skriver att dom har avskärmning så varför ber du då inte om egna? Behöver inte vara svårare än så.
  • Moonis
    elmadumle skrev 2014-07-30 15:55:58 följande:
    En pappa ska inte tillåtas att sova över på bb om det inte råkar finnas ett familjerum eller ett enkelrum ledigt, pappan får helt enkelt åka annars när besökstiden är över.
    På neo är det tydligen annorlunda så dom har inte gjort något fel på den punkten.
  • Moonis
    Anonym (m) skrev 2014-07-30 16:02:12 följande:
    Fast nu har ts beskrivit klart och tydligt hur pappan stör genom att prata högt i rummet,vanka av och an i rummet osv.Ansvsret ligger på pappan att inte störa ts och hennes nyfödda barn.
    Ts stör sig på det mesta och att han är där överhuvudtaget så kan tänka mig att det ligger lite överdrift i den beskrivningen. Ts har möjlighet att tex. fråga efter egna avskärmningsväggar som dom har men istället gnäller hon här. Hon har även all rätt att klaga om dom inte följer reglerna men antingen finns det inte mycket att klaga på eller så väljer hon att bara vara tyst och det gör ju ingen nytta.

    Jag tror faktiskt det kan ligga en grund bakom till att han är där som inte ts vet. För hade dom brutit mot reglerna så hade dom blivit tillsagda vid detta laget.
  • Moonis
    Anonym (m) skrev 2014-07-30 16:30:55 följande:
    Fast vad hjälper avskärmningsväggar i rummet ts när både pappan och mamman pratar alldeles för högt+att pappan går omkring i rummet hela tiden?
    Fast det där med att prata för högt är ju svårt att avgöra för det är högst individuellt vad man anser vara högt. Dom pratar kanske högt men ts kan lika bra vara känslig för ljud, vad vet vi.
    Det finns ju saker man själv kan göra då också för att underlätta för sig själv för man kan ju inte begära att andra nästan ska viska heller.
    Sen hjälper det ju visst om hon får upp skärmväggar om han vill gå runt lite i rummet. Hon får vara lite mer ifred bakom.

    Ts behöver börja se lite lösningar istället för problemen bara.
    Anonym (:) skrev 2014-07-30 16:32:13 följande:

    Fast TS pratade ju med personalen igår. Och på kvällen gick mannen hem vid 23, helt enligt reglerna.
    Ja, då följer dom ju reglerna Tungan ute
  • Moonis
    Anonym (m) skrev 2014-07-30 16:49:05 följande:
    Ts ligger på en avdelning på sjukhuset med sitt barn som kräver särskilt krav på hänsyn och respekt.Ts har beskrivit upprepade gånger i tråden att pappan och mamman inte visar ts respekt och jag utgår inte från något annat.
    Hänsyn och respekt går åt båda hållen och ts verkar störa sig på att han ens är där. Det är inte heller bara hon som har ett litet barn att ta hand om och försöker få allt att fungera för det har även dom.
    Dom verkar inte ha brutit mot några regler för då hade dom fått tillsägelser och nu när den mamman blivit utskriven från hennes avdelning så åker pappan hem.
    Sen är det upp till henne att fråga om skärmvägg om hon känner att hon vill få vara lite privat. Det kan ju inte det paret ansvara för.
  • Moonis
    Anonym (m) skrev 2014-07-30 18:26:30 följande:
    Hur reglerna en må vara kring detta fattar jag ändå inte varför pappan och mamman inte kan visa ts respekt genom att t.ex prata tystare i rummet?


    Man måste ju få reda på att man pratar för högt för att ens kunna börja visa den respekten. Eller dom ska kunna läsa ts tankar nu också?
  • Moonis
    Jolt skrev 2014-07-30 23:46:48 följande:
    Har du hört om takt och fason?
    Eller du kör ditt race, och skiter i alla andra? Verkar så, med tanke på dina svar. Kräks
    Dom skulle tydligen vara tankeläsare.
    molly50 skrev 2014-07-30 23:54:56 följande:
    Fast TS har ju pratat med personalen. Och när den andra mamman skrevs ut från BB så åkte ju uppenbarligen pappan hem.

    Dessutom så ska ju TS och hennes familj få komma upp på ett familjerum nu.
    Så då är väl saken utagerad.

    Ja fast frågan är om hon talat om detta med deras volym när dom pratar och om personalen talat med paret om det.
  • Moonis
    molly50 skrev 2014-07-31 14:07:28 följande:
    Fast nu har ju TS upprepade gånger skrivit att deras volym när de pratar inte är problemet utan mer det att de aldrig kan vara helt tysta.
    Det plus att de inte heller är stilla utan måste gå omkring hela tiden när TS försöker amma eller pumpa ur.

    Men nu är ju den saken utagerad när TS nu ska få flytta upp på ett familjerum idag.
    Det va Anonym (m) som skrev detta med samtalsnivå och mitt svar va baserat utifrån det hon skrev till mig.

    Det va ju också igentligen mamman som bad sin kille om allt möjligt hela tiden, därav allt rännande. Den mamman verkade behöva en del hjälp tydligen av orsaker vi inte riktigt vet. Kan ju ligga bra skäl bakom eftersom hon själv va inskriven på annan avdelning.

    Bara för saken är ur världen för ts så betyder det ju inte att jag inte får bemöta det både du och några andra skrivit till mig.
  • Moonis
    molly50 skrev 2014-07-31 16:21:16 följande:
    TS har själv skrivit detta med volymen på deras samtal. Senast i inlägg # 278 här ovan.

    Nej,det framgår inte vad som var orsaken till allt rännande förutom att mamman ville ha vatten och papper osv.
    Men oavsett vad orsaken än är så kan man ändå försöka visa hänsyn när man delar rum med någon annan.
    Känner man att man inte vill sitta stilla utan vill röra på sig så kan man t ex göra det ute i korridoren. Framförallt om man ser att den andra mamman försöker amma eller pumpa ur.
    Man behöver inte heller prata i telefonen sent på kvällarna.
    Det är sådana saker man kan försöka tänka på. Det tycker jag inte är för mycket begärt.

    Ja,självklart får du bemöta våra kommentarer.
    Jag menar bara att för TS är detta nu utagerat och hon behöver inte mer kritik.
    Men diskussionen i sig är intressant,tycker jag.
    Jag har sett att hon skrivit det. Vet inte vem som började skriva att dom pratade för högt men oavsett så är det ju svårt att visa hänsyn om man inte ens får reda på att man stör.
    Det är ju lite upp till en själv att förmedla detta då och tycker man det är jobbigt att prata direkt med personerna så kan man prata med sköterskorna.

    Sen handlade det inte bara om att han inte ville sitta stilla, för då fungerar ju korridoren eller liknande bättre, utan det kom ju fram att han fick hämta grejer till sin tjej lite hela tiden. Så det är lite skillnad.
    Det här med telefonen beror ju också på hur sent vi pratar om, tror inte ts skrivit det. Men man fick väl inte prata i telefonen och gör dom det ändå så måste man ju säga till. Alla tänker inte på det kanske.
    Så det gäller ju att man säger till då helt enkelt. 
  • Moonis
    Anonym (Nybliven mamma) skrev 2014-08-03 17:25:15 följande:
    Mamman kunde föralldel välja att sova med sitt barn. Jag hade exakt samma val och jag skulle aldrig i livet ha sovit någon annanstans än vid mitt barn, den andra sängen jag hade tillgänglig fick stå orörd.
    Fast alla är ju olika och har olika behov. Du skrev att hon behövde mycket uppbackning från sin kille eller personalen så det låter ju som hon hade det jobbigt. Så man ska försöka att inte jämföra med sig själv för allas förlossningar är olika.
  • Moonis
    molly50 skrev 2014-08-01 14:51:11 följande:
    TS har sagt till sköterskorna. Hur det sedan gick med det vet jag inte. Men pappan åkte i alla fall hem samma kväll så mamman hade blivit utskriven från BB.

    Enligt vad jag har förstått så har pappan gått omkring i rummet hela tiden då TS har försökt amma eller pumpa.
    Av vilken anledning framgår inte. Men hämta vatten och papper gör man väl inte hela tiden.

    Om jag minns rätt så har TS berättat att de kunde prata i telefonen efter kl 23 på kvällarna.
    Inte ok,tycker jag. Framförallt inte om det tydligt står att man inte får prata i telefon på avdelningen.
    I detta inlägget beskriver hon varför.

    "Nu måste jag bara klargöra att min rumsgranne och hennes kille är gulliga och trevliga och de pratar inte HÖGT men det är inte tyst nästan någon gång. Framför allt är det inte stilla, då killen hela tiden måste hämta papper (???) till mamman, gå på toa, hämta vatten, jag vet inte allt. (Och nej, personen som skrev här är inte min rumsgranne. Men jag anade att sådana inlägg skulle komma, det är alltid någon lam människa som försöker skapa lite låtsasdrama i såna här trådar.) 

    Kort sagt: jag hyser ingen som helst avsky mot dessa människor, men jag är utmattad och osäker och rädd att inte få igång amning så att vi blir kvar här längre än nödvändigt. Och jag tror inte att de begriper situationen sett från mitt håll.

    För övrigt: visst är jag ledsen över att min man hellre håller på och fixar hemma och bestämmer träff med kompisar än att vara här hos oss en längre stund. Men det har inget att göra med att jag känner mig begränsad beträffande amning osv. Och ni som framhåller att pappor har rätt att vara här: ja det har de. Det vet jag. Men jag skull önska att han inte vore här nästan hela dygnet (åh, lite lugn och ro!!!) och att han inte sprang runt så mycket.

    Btw har jag aldrig skrivit att telefoner och datorer inte är tillåtna på avdelningen. Jag skrev att man inte får prata i telefon på rummet! (Med andra ord ljuger den som utger sig för att vara min rumskompis i tråden för de pratar fortfarande i telefon då och då - hade det varit hon så hade hon ju lagt av med det efter att ha läst tråden...)"
  • Moonis
    molly50 skrev 2014-08-03 20:41:58 följande:
    Det var väl ungefär det jag skrev.
    Men det framgår ingenstans om mamman hade något problem som gjorde att hon var tvungen att vara fortsatt inskriven på den andra avdelningen eller om hon hade så jobbigt att hon behövde hjälp hela tiden.
    Inte riktigt för du tyckte inte det framgick varför han gick runt i rummet vilket det gjorde.
    Det framgår däremot inte men det är ju inget man diskuterar med andra kanske. Men en del tyder ju på det eftersom hon behövde så mycket hjälp.
  • Moonis
    molly50 skrev 2014-08-03 21:28:09 följande:
    Jag tycker inte att det låter som en riktig förklaring till varför han gick omkring hela tiden. Mamman kan väl inte hela tiden behöva hjälp med något.

    Sen måste man ju också ha i åtanke att vi alla är olika och att det är olika hur mycket vi tål.
    En del behöver lugn och ro (kanske rentav de flesta) för att komma igång med amningen medans andra fixar det ändå.
    En del klarar av att ha ljud och rörelse omkring sig,medans andra inte fixar det alls.
    Så att försöka visa hänsyn när man delar rum med någon annan,på t ex ett sjukhus,är inte för mycket begärt.


    Jag vet inte vad du mer begär för förklaring än det ts skrivit. Han verkade inte vandra runt bara för att han kände för det i alla fall.

    Ja, alla är olika och man ska absolut visa hänsyn men det går åt båda hållen. Det är inte bara dom som ska visa hänsyn och förståelse till ts utan hon ska ju göra det samma.
    Anonym (Nybliven mamma) skrev 2014-08-04 01:12:19 följande:
    Du har så rätt. Egentligen är jag inte ljudkänslig alls, tror egentligen hellre att det var att det ständigt var någon i rörelse som störde mig mest. Det var det som gjorde att det inte blev "lugn och ro", det och det faktum att en främmande man traskade runt i den sal där jag satt och skulle lära känna mitt nya barn, lära mig att amma och dessutom pumpa ur brösten var tredje timma dygnet runt (efter varje sondning).

    Den andra mamman var inte sjukare än jag, alla nyförlösta får per automatik en bädd på kk, vare sig de ämnar övernatta där eller någon annanstans. Hade hon behövt vård hade hon inte blivit utskriven efter 24 h (liksom jag själv).
    Fast uppenbarligen behövde hon mer hjälp än dig och hur hon känt sig efter har du ingen aning om.
Svar på tråden Nyförlöst, ligger på sjukhus och rumskompisens kille är här hela natten?!?