• Anonym (Dagis)

    Hälsa på dagisfröken

    Min dotter är ledig från sitt dagis i 5 veckor och hon saknar sina fröknar, pratar om dom varje dag. Vi bor ganska nära en av dom, tror ni att det skulle se konstigt ut om vi gick dit och hälsade på? Hon är jättegullig så jag tror inte hon skulle säga nåt, och jag har bara hennes förnamn så jag kan inte ringa före. Det blir ju lite hjälp för att inte tappa kontakten med dagis under sommaren också. Dagis är stängt nu så dit kan vi inte gå.

  • Svar på tråden Hälsa på dagisfröken
  • Anonym (Njä)

    Nä.. Jag ogillar spontanbesök, oavsett om det är nära eller bekanta.

    Jag vill vara förberedd, då vi gärna går lite slarvigt klädda i denna värmen, har stökigt pga ommöblering och att vi, kors i taket, kan sitta med en semesteröl eller ett glas vin när lusten faller på.. Dessutom har jag familj som inte skulle uppskatta detta besök.

    Jag ger gärna en kram om jag skulle träffa på "mina" fina barn på stan, stranden eller så. Men jag vill ha en gräns mellan jobb och privatliv. Hur mycket jag än tycker om dem.

    Dessutom har jag ju inte alls samma känslor och band till deras föräldrar. De vill jag definitivt inte ha hem på semestern.

  • SupersurasunkSara
    Wilbes skrev 2014-07-30 09:15:23 följande:

    Om det hade passat bra hade vi ju fått tidigare inskolning... men vi går förbi gården ett par gånger i veckan så vi håller på att introducerar ordentligt i sonens takt det får ta tid sen. Jag ska plugga på distans så jag har tiden jag har sett till att jag har tid.


    Nja, det är skillnad på inskolning och att komma förbi en gång och säga hej när de är där.
  • Anonym (Fskl)

    Nej, det tycker jag är olämpligt. Jag förstår inte varför förakollärare skulle vara vara en särskild yrkeskategori som inte behöver vila från sitt arbete på semestern? Jag brukar tvärtom undvika ställen med många barn under min ledighet eftersom jobbet är så pass intensivt att jag behöver hämta krafter för att göra ett bra jobb. Även om jag trivs med mitt jobb.

    Att komma och leka på gården under verksamhetsåret kan också vara olämpligt i den omfattning du beskriver. Men du kanske har frågat om det passar och barnet har särskilda skäl att behöva extra inskolning? Annars brukar det vara många riktiga inskolning just vecka 32 och då kan det vara direkt olämpligt med extra barn och framförallt extra föräldrar som "rör till" i känsliga lägen.

    Någon timme en dag kanske fungerar men fråga personalen om du inte gjort det!

  • Anonym (Do-it-do-it-do-it)

    TS, kanske någon har tipsat redan men annars kommer det här.

    Det är gränslöst att bara ta reda på personalens adress och dyka upp. Gör så här istället. Åk förbi hennes hus tills du lärt dig hennes rutiner. Följ efter henne och se var hon handlar mat, vart hon tar vägen, vem hon träffar. Ta gärna bilder och anteckningar också som du sedan kan tejpa upp på väggen därhemma som små post-its. Gör det här minst en vecka. När du är säker på att det sitter, så att du slipper göra ditt barn förfärligt besviket och skadat för livet pga utebliven träff,  tar du med ditt barn till ett av de ställena där dagisfröken brukar hålla till och låtsas springa på henne av misstag. 

    Rejäl stalkervarning men vad spelar det för roll? Som förälder idag får man väl ta alla möjliga genvägar så länge man kan slippa ta tag i saker som man gjorde förr och faktiskt vara förälder, lära barnen tålamod, att de inte kan få allt de pekar på, allt sker inte numedetsamma bara för att de öppnar munnen, osv. 

  • vampyria2
    Anonym (Dagis) skrev 2014-07-29 19:33:13 följande:

    Jag tycker inte att man kan jämföra att arbeta på sjukhus eller bank med att jobba på dagis.


    Nähä, kan du inte utvärdera det här lite, på vilket sätt är det skillnad på att tex jobba på sjukhus och på dagis när det gäller relationer till människor?

    Sen när det gäller att hälsa på hemma hos fröken, du förstår att det även finns en hel hög till med barn som säkert också vill hälsa på sin fröken och det kan bli ett jäkla spring hos fröken?

    Jag älskar mina ungar på mitt dagis och jag saknar dem på helgerna och säger det ofta till dem men det betyder inte att jag vill hänga med dem på min fritid, då umgås jag med min familj och mina vänner och har inte tid att hänga med folk ifrån jobbet.

    Jag blir alltid glad när jag springer på nån unge i från dagiset och kramar om dem och säger något gulligt men då är det en slump och det handlar om en kortare stund och mitt hemm är fortfarande en fredan plats där jag inte behöver vara orolig över att nån bara dyker upp.
  • Anonym (Alltså)
    Bunny on speed skrev 2014-07-29 23:29:05 följande:

    TS, alla här är så neggo. Jag tycker det låter mysigt, klart ni ska gå dit. Hon jobbar ju med barn så det klart hon kommer bli glad :)


    Bara för att hon jobbar med barn betyder inte det att hon kommer och bli glad att bli störd av sitt arbete på sin lediga tid.
    Jag jobbar med datorer, det betyder inte att jag sitter framför datorn på min fritid. Elelr att jag vill bli störd av vänner och familjs datorproblem när jag är ledig. Är så långt ifrån dem på min lediga tid!!
  • Anonym (Hmmmm)

    Jag hade inte uppskattat på min semester att få oinbjudna besök. Det är en annan sak och mötas tex utomhus eller i mataffären oav hur mycket jag tycker om mitt arbete ex med barn.

  • Anonym (Nix)

    Jag har oftast inget emot att träffa på barnen från jobbet på min fritid. Dock vill jag inte att de kommer och hälsar på mig hemma på semestern. Jag tror att du överskattar dotterns saknande av fröknarna och ser ingen anledning till att hålla kontakten under ledigheter.

    Jag har egna barn och har mest lust att umgås med dem och mina syskonbarn när jag är ledig. Just nu till exempel så har jag semester och är i stugan med familj, barn och syskonbarn. Jag har inte energi för fler barn just nu. Särskilt såna som inte är mina på ett eller annat sätt. Däremot ska det bli jättekul att träffa dem efter semestern!

  • Indianica

    Om ni bor nära kanske ni stöter på henne utomhus och kan hälsa och säga att hon är saknad?

    Jag tänker mest på risken att det blir så att dottern berättar för någon kompis att ni knackat på hos fröken och att hon kan få väldigt många påknackningar ifrån andra barn som vill göra likadant. Att måla och rita och skriva på ett kort och lägga i frökens brevlåda tycker jag är ett bättre alternativ.

Svar på tråden Hälsa på dagisfröken