• Anonym (Dagis)

    Hälsa på dagisfröken

    Min dotter är ledig från sitt dagis i 5 veckor och hon saknar sina fröknar, pratar om dom varje dag. Vi bor ganska nära en av dom, tror ni att det skulle se konstigt ut om vi gick dit och hälsade på? Hon är jättegullig så jag tror inte hon skulle säga nåt, och jag har bara hennes förnamn så jag kan inte ringa före. Det blir ju lite hjälp för att inte tappa kontakten med dagis under sommaren också. Dagis är stängt nu så dit kan vi inte gå.

  • Svar på tråden Hälsa på dagisfröken
  • Drottningen70

    Varför inte bara droppa av ungen för en spontan övernattning så att de riktigt får rå om varandra...

    Jösses, det värsta med att vara förskollärare

    Måste ju vara alla dårar till föräldrar man måste hantera...

  • K med lilla E

    Tycker nästan det är lika rubbat att gå till förskolan på förmiddagarna och leka när där är full verksamhet och man fattar faktiskt inte vitsen med det, barnet är ju FEM år.

  • Anonym (Jepp)

    Jag jobbar i äldrevården och jag älskar när anhöriga knackar på dörren med "mina gamlingar" i rullstolar på min trappa. Både lediga kvällar/helger och semester...

    Det är så mysigt att få mata, byta blöjor och riktigt rå om dom gamla på min lediga tid...

    Önskar att fler människor kunde inse att vi som jobbar med människor inte ser det som jobb utan som ett kall, eller helt enkelt en jäkligt rolig grej som vi inte ens behöver betalt för att göra

  • K med lilla E
    Fiona M skrev 2014-07-29 21:55:02 följande:

    Fredagstråd -för så kassa föräldrar kan det ju inte finnas?


  • Ellie

    Jag ser att du tänkt om vad gäller besöket. Bra. De flesta skulle inte uppskatta ett hembesök under semestern. Man gör inte så.

    Jag funderar också på om du talat med personalen angående den "inskolning" ni sysslar med?
    Är det så att ni är ute på förskolans gård och leker varje förmiddag, eller går ni även in i huset?
    Vad tycker de om att ha ett barn där som inte är uppsatt på schemat, och ha föräldern med? Jag har hört att på vissa förskolor uppskattas det inte att man som förälder stannar länge i verksamheten tex när man hämtar och lämnar barnen, eftersom de andra barnen lätt blir påminda om att deras föräldrar inte är där. Dessutom stör det säkert ibland vissa pedagogers förmåga att fokusera på sitt jobb när föräldrar är närvarande.
    Är det dessutom så att dottern vänder sig till pedagogerna under er förmiddagslek? De har ju som sagt inte med henne som ett barn på schemat denna vecka.
    Funderingar som kanske inte är viktiga i ert fall, och kanske har du redan pratat med förskolan om detta, men jag blev lite nyfiken.

  • Anonym (13)

    När jag o min kusin hade sommarlov så besökte vi läraren vi hade i klass 1-3, vi sakna henne o ringde på o lämna blommor o berättade att vi nu gått ut sexan o skulle byta skola.. va inget långt "besök" o vi gick inte in eller nåt utan lämna bara blommorna o tacka för att hon varit så bra mot oss.. va de också sjukt dumt o störa henne på hennes semester? Hon betedde sig inte som att vi störde utan hon va alltid ganska känslig så hon grät lite o krama om oss (hon grät när vi sluta trean med så lite känslig person men superbra lärare)

Svar på tråden Hälsa på dagisfröken