Inlägg från: Trent |Visa alla inlägg
  • Trent

    Så himla rädd för att jag har syndat och kommer hamna i helvetet

    Peter Wallgren skrev 2017-09-07 09:11:03 följande:

    Inte alla kristna tror att folk ska brinna i helvetet, men läran har spridits främst pga Augustinus feltolkning av den latinska översättningen (Vulgata) av Bibeln omkring år 400. Dessförinnan var det ovanligt att kyrkofäder trodde på ett evigt helvete. Begreppet är ingående utrett i en bok som heter "Tidens fullbordan" av mig och min fru (Peter och Madeleine Wallgren). Den rekommenderas åt alla som är intresserade av vad Bibeln egentligen säger om Guds domar. Vi visar utifrån noggranna grundtextanalyser och mycket annat att Guds domar alltid syftar till upprättelse, aldrig till fördömelse. I boken går vi igenom alla de bibelställen som vanligtvis förknippas med helvetet, t ex den rike mannen och Lasarus (Luk15), grundtextens ord aion (grek) och olam (hebr), Gehenna och eldsjön.

    Vi har läst massor av nära-döden-upplevelser. De är mycket intressanta (ett och annat falsarium finns förstås publicerat). Det finns helvetiska NDUer, men det framgår att det inte är Gud som kastar någon i helvetet, utan människor skapar det åt sig själva och tar med sig sitt helvete när de dör. Men samtliga vittnesmål vi tagit del av visar också att Gud söker dem även i deras helvete, och erbjuder dem att komma därifrån. De som stannar kvar tycks alltså välja det själva. De plågas förmodligen mer av att komma till ljuset, som avslöjar för mycket av deras liv.

    Vi kan försäkra att den upplevelse vi själva har och har haft av Gud är att Gud är kärlek rakt igenom, men att vi måste lära oss att koppla samman med honom när prövningarna kommer. Det kan vi bara göra om vi först får en rätt gudsbild i våra hjärtan.


    Varför reder inte gud ut begreppen en gång för alla utan lämnar det upp till var och en? Det verkar extremt korkat och elakt. Det har flutit mycket blod p.g.a. olika bibeltolkningar.

    Om gud verkligen var god skulle han se till att det inte rådde något tvivel om vad som gäller. Nu är vi hänvisade till översättningar av kopior av kopior etc etc.
  • Trent
    Solly skrev 2018-02-11 14:35:27 följande:

    Att bara läsa Bibeln räcker inte. Du måste studera och meditera över skriften. Och "läsa vad som inte är skrivet. Förenklat menas att läsa mellan raderna.

    Läser du Bibeln kommer du att upptäcka att kapitlen och även texten slutar lite "abrupt". Du kommer kanske undra var resten av kapitlet.

    Detta är inget ovanligt för dem som inte bara läser Bibeln.

    Och det är inte konstigt med tanke på att 45 böcker samband ur dagens Bibel.

    Heliga Anden är den som leder och guider oss.Du måste inte kommentera sådant du anser vara strunt och ordlek. Bara gå vidare i din fantastiska verklighet som du säger dig ha. Fylld av ondska, krig, sjukdomar och elände.

    Det finns de som vill ändra på detta, inte bara kristna, utan även läkare, forskare m fl.


    Gud gjorde ett dåligt jobb med Bibeln. Svårare än så är det inte. Det kan dock bero på att Gud inte finns. Eller så är han kass helt enkelt.
  • Trent
    Solly skrev 2018-02-11 15:05:48 följande:

    Studera och meditera.


    Klart. Nästa steg?
  • Trent
    Solly skrev 2018-02-11 15:21:21 följande:

    Fortsätt så tills du är klar med resten av Bibeln..


    Bibeln är läst sedan länge. Kort recension: Tokeri.
  • Trent
    Solly skrev 2018-02-11 16:22:38 följande:

    The ateist:

    "Just because you think Christians are not under Old Testament laws doesn't make it so:

    1. Jesus commanded his disciples to follow Leviticus! ("do not defraud")

    2. Jesus commanded his disciples to follow Deuteronomy (the Commandments)

    3. Jesus commanded his disciples follow Exodus (additional sets of Commandments)

    4. Jesus commanded his disciples follow GOD's COMMANDS which include all of the above!

    5. Jesus said anyone who does not follow God's Commands will be "The least"!

    6. JESUS confirmed God's Laws were perfect as they were!

    This is a law Jesus thought was perfect:

    God's rules for Sex Slaves:

    "When a man sells his daughter as a slave, she will not be freed at the end of six years as the men are. If she does not pleasure the man who bought her, he may allow her to be bought back again." - GOD (Exodus 21:7)

    Why did you choose such an awful religion?"

    ANSWER:

    First of all, I would answer someone as to why I follow this religion that I am not following a religion but the person of Jesus Christ. He is the Son of God and unlike leaders of other "religions", He is the only one to rise from the dead. He paid the price for all of my sins so that I am pronounced "not guilty" by God. Not because I'm good in any way, but because Jesus sacrificially, motivated by great love for me, paid the price for all of my sins. It was a debt I could not pay.

    There are a number of scriptures, particularly in the Old Testament, that are difficult to understand in our modern-day culture. The scripture this persson is referring to actually provides legal protection for women. It is assumed that a woman would be taken as a wife or concubine who had certain rights and privileges. The man would have her for his wife or his son's wife. If they did not want to give her those rights, the woman could be purchased back by her family, thereby giving her protection. Women have always been more protected by the one true God than any other religion.


    Tänker du att vi ska läsa detta? Jag gör det inte iaf. Argumentera med egna ord eller inte alls.
  • Trent
    Solly skrev 2018-02-11 17:38:21 följande:

    Enligt mina vänner som är kristna säger att den här utmärkt att lyssna på medan du ber eller bara spela den. Varför? Jo, för att satans djävlar, demoner, och följare hatar den.

    De gör dem så förbannade att de skulle kunna äta sin egen skit.





    (FUEGO ARDE EN MI).


    Det har jag också hört.
  • Trent
    fraterdiavolo skrev 2018-03-01 20:26:27 följande:

    Inte har rätt kunskap...? Vet du vad mitt nick betyder? Jag har läst bibeln i sin helhet och är uppvuxen i ett kristet konservativt Norge, så nog vet jag ett och annat. En sak kan jag då säga dig, jag följer den vänstra handens väg och inte Guds vilja. Det jag skrev var ett citat som jag fann passande i sammanhanget, inget mer.


    Tror du att djävulen finns?
  • Trent
    fraterdiavolo skrev 2018-03-01 22:34:18 följande:

    Tror du Gud finns?


    Jag ställde en enkel ja eller nej-fråga.

    Svaret på din är nej.
  • Trent
    fraterdiavolo skrev 2018-03-01 22:55:12 följande:

    Jag tror på något större än oss, något har skapat detta. Evolutionsteorin är inget mer än en teori. Vad människor väljer att kalla dessa krafter i olika delar av världen, är för min del irrelevant. Ska jag gå på den kristna linjen, så ja, jag tror isåfall att Satan finns. Men "Satan" är inget namn, Satan är ett ord och betyder "Fiende". Jag motsätter mig flockmentalitet och behovet av tillhörighet. Jag behöver ingen som leder mig någonstans, utan finner min väg själv.

    Vad är ondska, egentligen? Enligt bibeln så är ondska kort och gott att gå emot Guds vilja. Jag följer min vilja, oavsett vad religiösa skrifter eller lagböcker säger. Sunt förnuft är nyckeln.


    Du behöver ingen som leder dig men tror på något som skapat detta? Du finner din egen väg men följer den vänstra handens väg?

    Och snälla, att kalla evolutionsteorin för "bara" en teori... det känns så 90-tal.

    Bibelns definition av ondska är helt irrelevant.

    Om satan inte är ett namn behöver du inte använda stor bokstav.
  • Trent
    fraterdiavolo skrev 2018-03-01 23:26:53 följande:

    Satan/Lucifer står väl för friheten att gå sin egen väg? Vet du vad den vänstra handens väg betyder, ens?

    Lägger inte energi på att diskutera med tydligt okunniga. Dessutom verkar du vara mer ute efter att provocera fram något, än att faktiskt diskutera.

    Slöseri med tid.


    Det var inte jag som kallade evolutionsteorin för "bara" en teori. Vad som det finns riktiga bevis för har jag visat mig okunnig om?

    Visst vet du att du kan gå "din egen" väg utan att göra en grej av det eller koppla det till en högre makt. Den genomsnittliga kontorsråttan går mer sin egen väg än du.

    Två frågor:

    Blev Skatteverket arga när du slutade betala skatt?

    Varför tror du att något skapat detta?
  • Trent
    fraterdiavolo skrev 2018-03-01 23:52:39 följande:

    Du vet inget om mig eller hur jag lever mitt liv, så lägg ner dina uttalanden om vem som gör vad mest.


    Om du går några inlägg upp ser du vem som först började göra påståenden om den andra. (Det var inte jag.)
  • Trent
    fraterdiavolo skrev 2018-03-03 19:25:24 följande:

    Respekt för andra religioner, verkar du vara helt utan. Respekt för andra människors tro, verkar även det vara icke-existerande i din värld. Det är väl ett typiskt drag hos religiösa fanatiker, vilket du verkar vara. Men du är inget mer än ett får som behöver någon som säger vad du ska tro, tycka, tänka osv. Snacka inte om andra som du inte vet något om. Du gör dig själv till åtlöje. Ska inte ni kristna vara "Goda", 'Förlåtande", "Respektera era medmänniskor" och allt det där?

    Vi delar upphovet till vår tro, men jag står på andra sidan staketet, mot vad du gör. Bredvid Ljusbringaren


    Inser du verkligen inte det ironiska i att håna någon för att vara ett får och sen skriva att du står bredvid Ljusbringaren?

    Tror du att Ljusbringaren finns? Ja eller nej.
  • Trent
    fraterdiavolo skrev 2018-03-03 20:19:02 följande:

    Om jag måste svara, så Ja, det gör jag. Sen har jag sagt att jag inte har något vidare intresse att diskutera ämnet med just dig, då du enbart verkar vara ute efter att provocera.


    Du kallade precis någon för ett får...

    Och självklart var du inte tvungen att svara. Men jag är otroligt nyfiken på varför du tror.
  • Trent
    fraterdiavolo skrev 2018-03-03 20:41:14 följande:

    Jag har mina orsaker. Är inget trendigt black Metal kid som leker satanist och eldar kyrkor. Detta går djupare än så.


    Jag lyssnar... Jag antar att du har bevis för att det du tror på är sant. Vad är de bevisen?
  • Trent
    fraterdiavolo skrev 2018-03-04 19:34:17 följande:

    Vem säger att dina läror är sanningen?

    Och vem ger dig rätten att räcka ner på andra människor, enbart för att de inte delar din trosuppfattning? Du äcklar mig.


    Återigen... du kallade vederbörande för får och nu "äcklar" personen dig. Om du hade delat hens tro hade du troligen inte känt så.

    Vem säger att dina läror är sanningen?
  • Trent
    fraterdiavolo skrev 2018-03-04 21:32:35 följande:

    Jag har inte påstått att mina läror är sanningen för någon annan än mig. Inte heller har jag försökt predika något för någon här. "Fåret" attackerade mig först och fortsätter provocera. Det äcklar mig. Stör det dig att det gör det?


    Sent svar. Måste ha missat att du svarade.

    Du skrev inte "Det äcklar mig" du skrev "Du äcklar mig". Det är en jävla skillnad. Och det rimmar illa med att döma folk efter deras handlingar som du påstår dig göra.
  • Trent
    TwoThousand skrev 2018-07-28 21:10:22 följande:

    Låt bli djävulens byte och egendom.


    Jag brukar inte säga samma sak två gånger men jag gör ett undantag helt enkelt för att ge dig alternativet att spara tid.

    Du får gärna svara på mina inlägg men jag kommer inte att svara på dina.
Svar på tråden Så himla rädd för att jag har syndat och kommer hamna i helvetet