• Cazandra

    starta 1 september?!

    Hej nån mer som ska ta tag i de kg man inte vill bära runt mer? Ja tänkte det iaf ???? ja har ca (vet inte var ja väger just nu) 35kg att gå ner i vikt (liten tjockis är de ja ????) ja vill få min kropp redo o fin o frisk så att jag o min älskade man kanske kan göra ett nytt liv o ja vill inte gå in i mamma rollen, gravid och förebild, som över viktig! Så nu gäller det!! Vem är med mej?

  • Svar på tråden starta 1 september?!
  • LillMymlan

    Hej alla som hänger i denna tråd!

    Jag hänger gärna på om jag får. Jag har hängde i en vikttråd våren 2013
    http://www.familjeliv.se/forum/thread/67693438-slow-banting-jag-ska-ner-drygt-50-kilo-starting-now/41, denna tråd var jättebra för den fokuserade på målsättningar och diskussioner kring det mentala vad gäller viktminskning. (läs gärna i tråden om ngn är intresserad av gå mer på djupet vad gäller viktminskning)

    Jag hoppade av då jag blev gravid och ville inte tänka på vikten i det läget. Jag gick ned ca 12 kg på 14 veckor. från 109 till 97 kg. Med andra ord rätt bra men hade så mkt mer att gå ned när jag blev gravid. Så nu är det nystart som gäller.

    Kort bakgrund: jag har varit överviktig så länge jag kan minnas, är 36 år, har aldrig tagit tag i vikten på allvar förrän våren 2013. Jag var verkligen i rätt mentalt tillstånd, det kändes som att alla kugghjul var på plats i huvudet på ett sätt som jag aldrig känt innan, det var dags att ta tag i problemet och jobba. För det är ett jobb, dagligen, det är ingen dans.

    Jag gick hos en dietist (landstingets) som var guld värd, jag fick en matplan/ett matschema som jag följde slaviskt, de arbetar med tallriksmodellen, vilket jag föredrar då jag inte vill ha några snabba lösningar som inte lär mig äta rätt. Jag vill inte falla tillbaka i dåliga ätmönster med mycket sötsaker och alltför stora portioner som har lett till den vikt jag har idag. Jag vill dock poängtera att jag dömer inte någon som väljer att dricka shakes, äta enligt lchf, 5:2 eller annat, alla val är ens egna och gjorda utifrån sina förutsättningar.

    Jag började nu i måndags, 15/9, med en startvikt på 106,2 kg. Jag är inte riktigt i det mentala tillstånd som jag var förra våren, men jag jobbar på att hamna där.
    Mitt första mål är att komma under 100. Det får ta den tid det tar, bara kilona blir färre med tiden.Och som ni räknat ut är det en hel del kilon att bli av med, en läkare sade att jag borde ha 80 kg som mål, är 170 cm lång. Men jag gråter inte om jag skulle nå 70-75.  Invägningsdag är alltså måndagar. Eftersom jag har två små barn så blir uppdateringarna inte så ofta, men minst en gång i veckan i alla fall. Jag hinner läsa varje dag, men inte skriva. Hoppas jag är välkommen Glad.
    Ni är jätteduktiga allihopa, bara så ni vet, det är ett hästjobb vi gör.

  • Ninni87

    Hur går det för alla?

    Jag har gått ner 6kg på 3 veckor. Går saktare nu när jag äter vanlig mat.

    Har titt ner appen Lifesum som jag räknar kalorier i. Ska ligga på 1300 kalorier om dagen om jag vill gå ner 1-1,5 kg i veckan. Går bra än så länge :)

  • Frida Andersson

    Kör appen fatseckret den är oxå bra. Gått ner 6,2 kg på tre veckor men ett lagat mål om dagen sen herbalife. Mår kass... men har 4.9 kg kvar men vill gärna klara tio. På lördag ska vi ha dop så har ställt in mig på en rejäl fusk dag

  • Mamma till 3

    Hej allihop!
    Har slutat med pulver för ett par veckor sen och äter enl lchf nu och har gått ner -5kg! Började med ny astmamedicin och har även börjat springa lite. Väntar nu med spänning hur det ska gå. Har vägt mej måndagar men funderar på att väga mej fredagar istället då rutinerna hålls bättre månd.-fred. Jag inbillar mej att jag ska bli mer positivt överraskad av resultat på fredagar istället för på måndagar :)

  • Frida Andersson
    Mamma till 3 skrev 2014-10-10 15:04:16 följande:

    Har alla lagt av?

    Jag är piggare än nånsin och har nu gått ner 8 kg sen starten!


    Halloj! Kämpar på gått ner 8,5 sen 3/9
  • Mamma till 3

    Då har vi gåttner ca samma på samma tid!! Kul!!
    Kör ni samma diet som ni gjort alla veckor?
    Jag bara älskar lchf!! Man äter nästan som förr men inte pasta/potatis/ris eller grönsaker som växt under jord, eller inget bakat med mjöl. Jag har nästan aldrig kunnat gå ner men nu....!
    Jag har tom börjat springa!!
    Älskar mitt nya lättare jag!!

  • annalena81

    Hej alla duktiga kämpar!
    Jag hänger gärna med på denna tråd, har idag köpt camebridge påsar och tänkte köra 5:2 och dricka dom på 2 dagarna...
    får väga och mäta mig imorgonbitti... har köpt för 4 veckor så det är första målet...


Svar på tråden starta 1 september?!