• Anonym (Jodå!)

    Jag tycker faktiskt att mina svärföräldrar är för jäkla dumsnåla!

    Jag tycker mina svärföräldrar är så jävla dumsnåla!
    De har bra inkomster och ärvde för ett par sedan flera miljoner.

    När min sambo fyllde 30 år önskade han sig en klocka. Då kan man ju tänka sig att de öppnar plånboken lite för sin son och ger honom en fin klocka. Men nehedå. Då köper de nån billig skit som går sönder efter ca 1 månad...

    När någon fyller år ges det alltid bort nån grej från TGR för några tior..

    När vi gifte oss fick vi udda, billigt porslin..

    När vi fick vårat första barn handlade svärmor present på gekås för några tior.

    Jag förstår att man kanske inte ger dyra presenter när någon fyller ojämnt eller liknande. Men vi köper alltid fina grejer till dem.
    Vill man inte lägga en stor summa så kan man väl hellre köpa nåt mindre fast med hög kvalité?
    Hellre EN rörstrandtallrik i present än 11 från ikea??

    Denna snålhet går igenom allting. Bjuder de på mat törs man knappt ta för det är alltid så lite mat. 

    Jag är verkligen inte bortskämd, långt ifrån. Men jag är hellre utan än att få billig skit som är massproducerad, fylld med kemikalier och går sönder..
    Ska fasen avsäga mig presenter från dem.

    De har knappt nån övrig släkt att köpa presenter till och min sambo har bara ett syskon. 

    Mina föräldrar har det inte fett men de köper iaf inte billig skit.

    Jag vet att alla som skriver liknande trådar får en massa skit.
    Men jag tycker verkligen så här jag är så trött på denna dumsnålhet och dessa skitpresenter som hamnar på hög i ett skåp..

  • Svar på tråden Jag tycker faktiskt att mina svärföräldrar är för jäkla dumsnåla!
  • Anonym (Eva-Lee)

    Har din man lika stora problem med föräldrarnas presenter  eller är det bara du, just för att du vet att de har ärvt så mycket?
    Ta det lite lugnt. Ni kommer ärva allting efter dem eftersom det enligt dig inte finns några andra släktingar. Bara att vänta ut lite. Guld i mun Guld i mun Guld i mun

  • Anonym (Eh)

    Jag skulle vilja säga att de är snåla, inte nödvändigtvis dumsnåla. Kanske är de det också, men din TS handlar om presenter bara. Vad vet jag? Kanske köper de bättre kvalitet till sig själv och struntar i andra.

  • Anonym (elak)
    sextiotalist skrev 2014-09-15 10:36:25 följande:
    Tycker jag också. Presenter är inget man behöver, är de riktigt elaka så har de skrivit ett testamente där din sambo och hans syskon får ärva allt som enskild egendom, så du inte får ta del av pengarna

    Sedan finns det många, även bland de som har mycket med pengar, som inte bryr sig om märkessaker eller dyrare saker, som gärna springer omkring på loppis istället för den fina affären.
    Så finns det som gärna spinger till den fina affären, fast de inte har råd än mer än loppis
    Är enskild egendom ett kriterium för riktig elakhet? Tror du har missuppfattat en hel del, det kan också vara stor omtanke om det egna barnet. Även om det är dags att skriva testamente betyder det inte att man är blind och döv.

    Är äktenskapet bra delar arvingen med sig, annars inte. Så enkelt är det!
  • TanganyikaIka
    Gena skrev 2014-09-15 10:44:51 följande:

    För mig är "dumsnål" när man snålar in på saker till sig själv så att man får problem. Tex köper en billig bil som man måste reparera, istället för att köpa en dyrare som håller.

    Man kan inte vara dumsnål mot någon annan. Skulle vilja kategorisera dina svärföräldrar som "snåla", inte "dumsnåla".


  • Dixie
    Anonym (Jodå!) skrev 2014-09-15 10:24:26 följande:
    Men jag tycker verkligen så här jag är så trött på denna dumsnålhet och dessa skitpresenter som hamnar på hög i ett skåp..
    de är ju inte "dumsnåla" de är i så fall snåla - men säga att ni inte vill ha några presenter -  så är ju problemet löst!
  • Anonym (.....!)

    Har också snåla svärisar. Och aldrig, aldrig att jag önskat mig något speciellt av dom. Eller jo. De 2 första åren, då de ALLTID frågar vad man vill ha. Så jag har önskat mig tills jag insåg att hejhoppsan, det blev helt fel på alla sätt o vis.
    Har ibland fått presenter som dom har haft ståendes hemma. Typ blockljus och ett ljusfat som svärmor haft i ett rum i några år. Det kan hon slå in o ge mig.
    Eller kökshandukar hon fyndat på loppis.
    Min svägerska fick 2 stora krukor som hon hittat på tippen. Dom är äckligt snåla.
    Barnen får begagnade böcker där det står andra barns namn i. Brukar vara från dom här bokklubbarna. Och böckerna är nog 20 år gamla.
    Ja alltså dom är varken snurriga i huvudet eller fattiga. Bara dumsnåla. Dom kan utan problem köpa en ny bil, men bjuds det på mat så är det så man inte vågar ta mer än 1 potatis och 2 köttbullar.

    Min man och hans syskon är totala motsatsen.

  • Anonym (Jodå!)

    Försöker svara flera i detta inlägg: :)

    MM ska faktiskt se till att "vi vuxna" inte ger varandra mer presenter.

    Ja de är snåla och dumsnåla. De köper tex. alltid de allra billigaste märkena på mat som ofta smakar ..mindre bra, fast de har råd med kvalité!
    Och de kan inte förstååå hur vi ibland väljer ekologiska varor, det är ju dyrt och konstigt!
    De vill inte ge hunden ett ordentligt foder fast hunden inte mår så bra och den enligt veterinären är i behov av det. Men "det blir ju så dyrt.. och Veterinären luras säkert bara för att tjäna pengar.."

    Nej kanske gillar de inte presenterna från oss, men vi har iaf ansträngt oss och försökt hitta saker de gillar av kvalité.

    Det finns EN sak de lägger pengar på. En hobby de har. Så jag vet inte om det blir nåt att ärva fast det struntar jag fullkomligt i. 

    Det jag tycker är så jäkla ledsamt är att de aldrig någonsin kan bjuda till lite. 
    Inte ens när deras son fyller 30 år eller när han gifter sig.
    Mest tycker jag det är ledsamt för min mans skull. 
    Han blir ledsen och besviken av deras ursäkter till presenter men försöker att inte visa det.

  • Dixie
    Anonym (Jodå!) skrev 2014-09-15 13:46:39 följande:
    Nej kanske gillar de inte presenterna från oss, men vi har iaf ansträngt oss och försökt hitta saker de gillar av kvalité.
    fast det är ju er åsikt - de kanske inte alls delar den uppfattningen och tycker istället att ni lägger en massa onödiga pengar på något som man kan handla billigare någon annanstans! 
  • Anonym (Lika)

    Jag tycker du skall göra likadant som dem. Gå på loppis och köp några ljusstakar du tycker är snygga eller en tavla, kankse en hög med serietidningar till toan. Såna där roliga saker du kan köpa till dig själv för en billig penning, och ge det till de i present. Förvänta er sedan inte något alls av svärföräldrarna.

    Synd din man mår dåligt och att få en klocka som inte är någon vidare kvalité i 30-års present av sina föräldrar är inte så kul. Sade ni till att den gått sönder så ni fick kvittot? Tror det nästan alltid är 1 års garanti på klockor, om det inte är en sån man får i ett ägg för 20kr.

    Min svärmor köper verkligen skit grejjer. Julklapparna till de fyra vuxna barnen är ett återkommande skämt. Fast det är i regel inte jättebilliga saker, bara dålig pynt. Sedan finns ofta en slant däri paketet också. Varför alla fyra barnen ett år fick varsitt paket med fyra rullar (fulla) med toapapper vet vi inte, och ingen har vågat fråga! Vi köper de fina grejjer som verligen verkar uppskattas, och hon har fint hemma, men presenter, näe, inte hennes grej. Tur hon är toppen annars!

Svar på tråden Jag tycker faktiskt att mina svärföräldrar är för jäkla dumsnåla!